Αν υπάρχει fair play, η UEFA πρέπει να κάνει χωρίς κόσμο και το Γουλβς-Ολυμπιακός

Μέσα στην ημέρα θα ξέρουμε οριστικά αν το πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Γουλβς στο Καραϊσκάκη γίνει οριστικά χωρίς κόσμο, που είναι κι η πιθανότερη εξέλιξη.

Από την στιγμή που μιλάμε για λόγους δημόσιας υγείας, δεν μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα, αν και δύσκολα μπορεί να γίνει κατανοητό το γιατί δεν κλείνουν οι κινηματογράφοι και τα θέατρα όταν κλείνουν τα γήπεδα…Αυτό που μπορούμε να καταγράψουμε είναι ότι ο μοναδικός ελληνικός σύλλογος που στην πραγματικότητα πλήττεται από το μέτρο είναι ο Ολυμπιακός, αφού μόνο αυτός έχει σοβαρό ευρωπαϊκό παιχνίδι και δη τέτοιας σημασίας που αφορά ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο κι όχι μόνο τον ίδιο.

Τέλος πάντων, είπαμε ότι πάνω απ΄όλα είναι η υγεία, όμως από εκεί και πέρα η UEFA έχει μία υποχρέωση εφόσον οριστικά αποφασιστεί η διεξαγωγή κεκλεισμένων των θυρών του πρώτου αγώνα των δύο ομάδων-να γίνει χωρίς κόσμο κι η ρεβάνς στην Αγγλία, ακόμη κι αν δεν υπάρξει σχετική απόφαση της αγγλικής κυβέρνησης. Αυτό επιτάσσει το φερ πλέϊ-ο Ολυμπιακός δεν είναι τιμωρημένος! Κι η UEFA δεν σταματάει να επικαλείται το fair play σε κάθε δραστηριότητα της. Εφόσον λοιπόν είσαι υπέρμαχος του φερ πλέϊ, πρέπει να παίρνεις κι αποφάσεις με γνώμονα το φερ πλέϊ. Η πρόκριση για τα προημιτελικά πρέπει να κριθεί με ίσους όρους, αν και η Γουλβς θα ΄χει αποκτήσει ήδη πλεονέκτημα εφόσον τελεσίδικα το πρώτο ματς γίνει χωρίς κόσμο.

Κατά τα άλλα, μην παραμυθιάζεται ο κόσμος του Ολυμπιακού από την μέτρια εικόνα της Γουλβς στο εντός έδρας παιχνίδι της με την Μπράϊτον, το 0-0 το Σάββατο. Έτσι κάνει η Γουλβς φέτος από την αρχή της σεζόν! Πριν από κάθε παιχνίδι της στο Γιουρόπα Λιγκ, δεν παίζει σε φουλ στροφές στο αγγλικό πρωτάθλημα! Η μεγαλύτερη ένδειξη φυσικά ότι ρίχνει μεγάλο βάρος στην Ευρώπη, προφανώς στοχεύοντας να φτάσει στον τελικό, όπως έκαναν πέρσι Τσέλσι κι Άρσεναλ, η Γιουνάϊτεντ το 2017, η Λίβερπουλ το 2016, η Τσέλσι πάλι το 2013, ακόμη κι η Φούλαμ το 2010!

Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η διαπίστωση ότι μαζί με το 0-0 με την Μπράϊτον, συνολικά οκτώ παιχνίδια της Γουλβς στην Πρέμιερ Λιγκ έχουν λήξει ισόπαλα, έχοντας το κοινό σημείο ότι προηγήθηκαν των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της Γουλβς! Και παιχνίδια όχι μόνο κόντρα σε αντιπάλους όπως οι Γιουνάϊτεντ, Λέστερ, Άρσεναλ, αλλά και κόντρα σε ομάδες τύπου Σάουθαμπτον, Μπέρνλι, Μπράϊτον (μέσα κι έξω)…

Το δε πιο…επώδυνο απ΄ όλα είναι ότι μετά τις ισοπαλίες της στην Αγγλία, ηΓουλβς κέρδισε όλα τα παιχνίδια της στο Γιουρόπα Λιγκ! Μεταξύ άλλων, δυο φορές την Τορίνο, δύο την Μπεσίκτας, δύο την Σλόβαν και μία την Εσπανιόλ. Είναι εκπληκτικό το πώς παίζοντας Κυριακή, τρεις ημέρες μετά τα παιχνίδια της ημέρα Πέμπτη στο Γιουρόπα Λιγκ, η Γουλβς έχει καλύτερα αποτελέσματα μετά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια της, σε σχέση με τα αποτελέσματα πριν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια της! Για παράδειγμα πήγε και κέρδισε στο Μάντσεστερ τη Σίτι (2-0), τρεις ημέρες μετά το διπλό της (1-0) στην Κωνσταντινούπολη επί της Μπεσίκτας.

Να δούμε αν μπορέσει ο Ολυμπιακός να καταφέρει κάτι διαφορετικό κόντρα σε αυτή την ομάδα και να αποφύγει ό,τι δεν μπόρεσαν να αποφύγουν όλες αυτές οι ομάδες που βρέθηκαν στην πορεία της Γουλβς και ηττήθηκαν είτε εντός, είτε εκτός έδρας. Έχοντας δε πιθανότατα ο Ολυμπιακός και το μειονέκτημα να παίξει χωρίς τον κόσμο του.

Ας σκεφθούμε απλά ότι στο Καραϊσκάκη, με τους οπαδούς του στην εξέδρα, ο Ολυμπιακός κέρδισε τη Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ και τη Λίβερπουλ και δεν έχασε από Τσέλσι και Τότεναμ…

Παρεμπιπτόντως, η Γουλβς έπαιξε κεκλεισμένων των θυρών φέτος στο Γιουρόπα Λιγκ και στην Μπρατισλάβα κόντρα στην Σλόβαν, λόγω τιμωρίας του συλλόγου της Σλοβακίας από την  UEFA.

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Τρέλα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού-Εξαντλήθηκαν άμεσα τα εισιτήρια με Άστον Βίλα
Ο Κουέστα έγινε ο πρώτος ξένος παίκτης σε συμμετοχές στην ιστορία του Άρη
Φαβορί για τον τίτλο η ΑΕΚ, στο +4 από τον ΠΑΟ-Έχασαν έδαφος ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός
Αλλαγές στο πρόγραμμα της Super League - Ορίστηκε φινάλε στις 19 Μαΐου, επηρεάζεται ο τελικός κυπέλλου
Με τον κόσμο της στο Καραϊσκάκης η Άστον Βίλα-Tόσα εισιτήρια πήρε για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
Στην Άστον Βίλα μέχρι το 2027 ο Έμερι
Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά
Τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης-Νίκησαν τη Μίλαν και έγραψαν ιστορία
Απίστευτο και όμως αληθινό-Η Μπασακσεχίρ έστησε προτομή στον Πέλκα στα social media (pic)
Σειρήνες από Πορτογαλία για Κωνσταντίνο Τζολάκη