«Η Ελλάδα προλαβαίνει να μην γίνει Ισπανία, σας παρακαλώ μείνετε στο σπίτι»

Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού επέστρεψε στην Ισπανία για να είναι μαζί με την οικογένειά του και μιλά στο gazzetta.gr για την κατάσταση στην πατρίδα του, την ελπίδα που έχει η Ελλάδα και το πόσο θα επηρεάσει το ποδόσφαιρο η πανδημία του Κορονοϊού.  

Η Ισπανία εκπέμπει... sos! Μετά την Ιταλία, η χώρα της Ιβηρικής είναι εκείνη που έχει πληγεί περισσότερο μέχρι στιγμής από τον Κορονοϊό. Σε διάστημα 24 ωρών, καταγράφηκαν πάνω από 2.000 νέα κρούσματα, πάνω από 100 θάνατοι και η ολόκληρη η χώρα μπήκε σε καραντίνα! Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Τσάβι Ρόκα, βρισκόταν σε... αναμμένα κάρβουνα τις τελευταίες ημέρες, καθώς η οικογένειά του βρίσκεται στην Ισπανία.

Ο Ρόκα πρόλαβε να επιστρέψει στην πατρίδα του και βρίσκεται στο πλευρό της συζύγου και των δύο παιδιών του, στο σπίτι του στο Σαν Σουγκά ντελ Βάλες, είκοσι χιλιόμετρα έξω από την Βαρκελώνη.

Το gazzetta.gr μίλησε με τον επικεφαλής του πράσινου ποδοσφαιρικού τμήματος, ο οποίος αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην Ισπανία, στην Ελλάδα που προλαβαίνει να μην γίνει σαν την χώρα του και τις επιπτώσεις που θα έχει η κατάσταση όχι μόνο στον Παναθηναϊκό αλλά σε κάθε ποδοσφαιρική ομάδα.

᾽᾽Φοβόμουν λίγο για την οικογένειά μου και επίσης υπάρχει η πιθανότητα να κλείσουν τα σύνορα. Όλα τα αγαπημένα μου πρόσωπα είναι εντάξει, σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον᾽᾽.

Πως είναι η κατάσταση στην Ισπανία;

᾽᾽Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα αυξημένα μέτρα. Τα πάντα έχουν αλλάξει, μπορείς ακόμα να δεις μερικούς ανθρώπους στους δρόμους, αλλά κατά την άποψή μου και αυτοί οι λίγοι είναι… πολλοί για την κατάσταση που επικρατεί᾽᾽.

Τι έγινε λάθος στην Ισπανία; Πιστεύεις πως η Ελλάδα πρέπει να πάρει ως παράδειγμα τα όσα δεν έγιναν στην χώρα σου ή στην Ιταλία;

᾽᾽Νομίζω η κυβέρνηση έπρεπε να πάρει πιο δραστικά μέτρα νωρίτερα και σαφώς πιο αυστηρά. Κατά την γνώμη μου δεν είναι όσο αυστηρά θα έπρεπε να είναι τα μέτρα σύμφωνα με το μέγεθος του προβλήματος. Η Ελλάδα μπορεί ακόμη να το προλάβει, να μην γίνει σαν την Ιταλία ή την Ισπανία. Για εμένα το κλειδί είναι η παραμονή στο σπίτι. Το πρόβλημα είναι ξεκάθαρο. Έχει να κάνει με την αδιαφορία κάποιων ανθρώπων και την ανευθυνότητα κάποιων άλλων, οι οποίοι νομίζουν πως είναι η ώρα για διακοπές᾽᾽!

Πως θα επηρεάσει τον Παναθηναϊκό και γενικότερα το ποδόσφαιρο η πανδημία του Κορονοϊού;

᾽᾽Για το ποδόσφαιρο θα είναι μία πολύ δύσκολη συνθήκη. Νομίζω πως το πρωτάθλημά μας δεν θα τελειώσει. Έτσι το βλέπω. Ήδη έχουν διαφοροποιηθεί τα δεδομένα σε μια σειρά από θέματα που αφορούν το ποδόσφαιρο. Από κει και πέρα, πρέπει να δούμε το πόσο μεγάλο οικονομικό πρόβλημα θα προκαλέσει αυτή η πανδημία σε όλες τις ομάδες. Σίγουρα το ποδόσφαιρο συνολικά θα επηρεαστεί από αυτή την κατάσταση.

Από κει και πέρα, εύχομαι τα καλύτερα στην οικογένεια του Παναθηναϊκού και σε όλους τους Έλληνες. Σας παρακαλώ πολύ μείνετε στο σπίτι! Να προσέχετε᾽᾽.

Πηγή:gazzetta.gr

Δειτε Επισης

«Είμαστε η πιο συνεπής ομάδα, εάν συνεχίσουμε να κερδίζουμε είναι ευκαιρία για το πρωτάθλημα»
O προγραμματισμός της αγωνιστικής περιόδου 2024-2025
Άρχισε την προετοιμασία της για τους αγώνες με Λετονία και Σερβία η Εθνική
Νίκησε την Ανόρθωση και πιέζει τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ
Επικράτησε της Νέας Σαλαμίνας και έφυγε νικητής από το Δασάκι ο Εθνικός
Η Ανόρθωση υποδέχεται την ΑΕΚ στο «Παπαδόπουλος»
ΒΙΝΤΕΟ: Δέχθηκε παφίτικο χαστούκι ο Άρης και πέταξε την τεράστια ευκαιρία για κορυφή
Έντονος ο Σα Πίντο-«Ρώτησα τον διαιτητή για ένα σπρώξιμο του Τομανέ και μου είπε ότι δεν τον κάλεσε το VAR»
Η πρώτη αντίδραση του Αναστασίου μετά τη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ
Βασίλισσα στο αιώνιο η Ομόνοια μείωσε στο -5 από την κορυφή και έβαλε σε μπελάδες τον ΑΠΟΕΛ