Όταν ο Κόκκαλης είπε στον Αλέφαντο «τους γ@@@»

Νίκος Αλέφαντος – Σωκράτης Κόκκαλης: Σοκαρισμένη είναι η φίλαθλη Ελλάδα με τον θάνατο του Νίκου Αλέφαντου, ο οποίος απεβίωσε στα 81 του χρόνια αντιμετωπίζοντας προβλήματα υγείας.

Όπως ήταν λογικό, αμέσως μετά την γνωστοποίηση της δυσάρεστης είδησης, τα ειδησεογραφικά σάιτ (αθλητικά και πολιτικά!) γέμισαν με ιστορίες από την καριέρα του τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως προπονητής, ενώ τα social media… πλημμύρησαν με κάποιες από τις αξέχαστες ατάκες του.

Ο αγαπημένος «Αλέ» είχε τεράστια αγάπη για τον Ολυμπιακό, τον οποίο υπηρέτησε τρεις φορές ως προπονητής, με την τελευταία του παρουσία μάλιστα να μένει στην ιστορία. Ποιος άλλωστε μπορεί να ξεχάσει το ξέσπασμά του on camera για τον διαιτητή Δούρο και την κόκκινη που δεν έδωσε στον Κυργιάκο για το χτύπημα στον Τζιοβάνι σε εκείνο το 2-2 με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο!

Μάλιστα, το συγκεκριμένο ντέρμπι ήταν το μεγάλο… παράπονο του Αλέφαντου, καθώς έλεγε πάντα πως η διαιτησία του Δούρου τον «κατέστρεψε» και του έκοψε την καριέρα στον Ολυμπιακό. Μάλιστα, σε παλιότερο blog του Sportdog.gr όπου αρθρογραφούσε για πάρα πολλά χρόνια, είχε αποκαλύψει και μία τρομερή ιστορία για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Θυμίζουμε, πως μετά το 2-2 και παρότι ο Ολυμπιακός είχε χάσει ουσιαστικά το πρωτάθλημα εκείνης της σεζόν, οι φίλοι του Ολυμπιακού περίμεναν την ομάδα στου Ρέντη για να αποθεώσουν την ομάδα, ενώ ο Αλέφαντος είχε αποκαλύψει στο Sportdog.gr πως τον είχε πάρει τηλέφωνο στις 2.00 τα ξημερώματα ο Σωκράτης Κόκκαλης για να του πει μεταξύ άλλων «Συγχαρητήρια! Ήσουν τρομερός. Τους γα…ες»!

Η σχέση του άλλωστε με τον Σωκράτη Κόκκαλη ήταν μοναδική και χωρίς υπερβολή ο «Αλέ» τον λάτρευε για όσα είχε προσφέρει στην αγαπημένη του ομάδα. Βέβαια και ο πρώην πρόεδρος των Πειραιωτών του είχε τρομερή συμπάθεια και τον εμπιστευόταν απόλυτα. Γι’ αυτό και του είχε δώσει τα ηνία της ομάδας, ενώ εκτός από προπονητή, κάποια εποχή τον είχε προσλάβει και ως κρυφό σκάουτερ. Μάλιστα, τα ρεπορτάζ της εποχής ανέφεραν πως του είχε δώσει κρυφή αποστολή να παρακολουθήσει παίκτη μέχρι και στην Λατινική Αμερική!

Εκτός από τον Κόκκαλη πάντως, ο Αλέφαντος είχε εξαιρετική σχέση και με κάποιους από τους κορυφαίους παίκτες που πέρασαν από τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα γενικότερα. Αξέχαστη έχει μείνει η ατάκα του Κριστιάν Καρεμπέ. «Ο άνθρωπος δείχνει ότι ξέρει πολύ μπάλα», είχε πει ο Γάλλος στις πρώτες μέρες του Αλέφαντου στο Ρέντη. Ο Τζιοβάνι από την πλευρά του δεν τον είχε πάρει με καλό μάτι, αλλά όταν είδε ότι ο κυρ Νίκος έφτιαχνε καθημερινά όλο και διαφορετικό πρόγραμμα προπόνησης για να μην βαριούνται οι παίκτες, έγινε στο τέλος… κολλητός του!

Πηγή: Sportdog.gr

Δειτε Επισης

Μασούρας: Για όλα αυτά τα χαμένα ματς του Ολυμπιακού στο 90’, για τη Γιουβέντους, τον Τζέραρντ, το Ριαθόρ
Μαρινάκης σε Φορτούνη: Θα πάτε για πολλά εκατομμύρια εσείς
Οι αποδόσεις κατάκτησης του Conference League
Κωνσταντής Τζολάκης... Ο 21χρονος φοιτητής του Πανεπιστημίου που σόκαρε την Ευρώπη
BINTEO: Η αγκαλιά του Τζολάκη με τον πατέρα του μετά από τις τρεις αποκρούσεις πέναλτι
Δεν παίζει στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνες
BINTEO: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού
Το φυλαχτό του πατέρα του Τζολάκη στη διαδικασία των πέναλτι-«Πήραμε μαζί την πρόκριση»
Τζέκο: Τα πέναλτι είναι μία ειδική διαδικασία, εμείς δεν ήμασταν τυχεροί
Είπε αντίο στην Ευρώπη o ΠΑΟΚ με κέρδη άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ