Κυριακή, 9 Αυγούστου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

«Το πιο σοκαριστικό ήταν η μέρα που αντιμετώπισα τον ρατσισμό στην Ελλάδα»

  03/07/2020 15:20
«Το πιο σοκαριστικό ήταν η μέρα που αντιμετώπισα τον ρατσισμό στην Ελλάδα»

«Το πιο σοκαριστικό ήταν η μέρα που αντιμετώπισα τον ρατσισμό στην Ελλάδα»

  03/07/2020 15:20

Ο 39χρονος, Ιφεάνι Ουντέζε, που αγωνίστηκε για δέκα χρόνια στην Ελλάδα, σε συνέντευξή που παραχώρησε στην εφημερίδα της πατρίδας του "The Punch", αναφέρθηκε στον ρατσισμό που βίωσε στη χώρα μας.

Συνέντευξη στην εφημερίδα "The Punch" της πατρίδας του παραχώρησε ο 39χρονος πλέον, Ιφεάνι Ουντέζε, ο οποίος αγωνίστηκε για μια δεκαετία στην Ελλάδα και αναφέρθηκε στον ρατσισμό που δέχτηκε σε γήπεδα της χώρας μας, κάτι που τον σόκαρε. Από το 1997 ως το 2008, ο Ουντέζε έπαιξε σε Καβάλα, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, με "διάλειμμα" το 2003, όταν είχε παραχωρηθεί δανεικός στην Γουέστ Μπρόμ.

"Το πιο σοκαριστικό πράγμα για μένα στο ποδόσφαιρο, ήταν η ημέρα που αντιμετώπισα τον ρατσισμό στην Ελλάδα. Μου πέταξαν νομίσματα και μπανάνες και ήμουν πολύ θυμωμένος. Ο διαιτητής έπρεπε να σταματήσει το παιχνίδι. Τράβηξα τη φανέλα μου και σχεδόν έδωσα μάχη με τους φιλάθλους. Κάθε φορά που θυμάμαι εκείνη την ημέρα, νιώθω λυπημένος.

Ο ρατσισμός θα παραμείνει, ανεξάρτητα από το τι κάνουν οι άνθρωποι. Τίποτα δεν μπορεί να γίνει για να απομακρυνθεί ο ρατσισμός από το ποδόσφαιρο. Εφ 'όσον είσαι μαύρος, περπατάς στους δρόμους και εξακολουθείς να δέχεσαι επιθέσεις για το χρώμα σου. Αυτό θα συμβαίνει στο γήπεδο και μερικές φορές και από τους συμπαίκτες σου. Έτσι, θα είναι πολύ δύσκολο να απομακρυνθεί ο ρατσισμός από το ποδόσφαιρο", ανέφερε ο διεθνής από το 2000 ως το 2005 με την εθνική της χώρας του.

Πηγή: sport24.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας