Παναιτωλικός και... ξερός ο Πανιώνιος

Ο Παναιτωλικός με εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο μέρος και άριστη διαχείρηση στην επανάληψη, πήρε ένα δίκαιο και σχετικά εύκολο τρίποντο στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου, τον οποίο έσπρωξε προς την Super League 2! Κάκιστη εμφάνιση των γηπεδούχων, που δεν φάνηκαν αντάξιοι των προσδοκιών στο ίσως κρισιμότερο ματς της χρονιάς.

Πρώτη νίκη στη Νέα Σμύρνη για τον Παναιτωλικό, ήρθε την κατάλληλη στιγμή και πλέον δεν μπορεί να τερματίσει τελευταίος, ενώ του φτάνει ένας βαθμός την τελευταία αγωνιστική ή να μην κερδίσει η Ξάνθη για να μην μπει ούτε στη ζώνη των μπαράζ! Ψάχνει ένα θαύμα ο Πανιώνιος, ο οποίος πρέπει να κερδίσει στο Περιστέρι τον Ατρόμητο και την ίδια ώρα να μην κερδίσει η Ξάνθη στην Λάρισα.

Το ματς

Το πρώτο δεκάλεπτο πέρασε... αναίμακτα με τον διαιτητή Ευαγγέλου να αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα του αγώνα και το γεγονός πως θα είχε πολλές μονομαχίες και να μην κάνει χρήση της κίτρινης κάρτας στους παίκτες των δύο ομάδων. Όσο περνούσε η ώρα, όμως, ο Παναιτωλικός άρχισε να παίρνει τον έλεγχο του αγώνα, να φτιάχνει φάσεις, να κλείνει τους αντιπάλους του στο μισό γήπεδο και να πιέζει. Στο 14' ο Μπαΐροβιτς δεν κατάφερε να βρει την μπάλα από πλεονεκτική θέση, με την αμυντική γραμμή του Πανιωνίου να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα από την μεσοεπιθετική γραμμή των αντιπάλων τους. Ντουάρτε, Ντάλσιο, Ρόσα είχαν... κέφια και δημιουργούσαν πονοκεφάλους, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν ουσιαστικοί και τα χαλούσαν στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Το πρέσινγκ των παικτών της ομάδας του Αγρινίου ολοένα και αυξανόταν, με τους γηπεδούχους να περιορίζονται σε παθητικό ρόλο και να μην μπορούν να επιτεθούν. Έφτιαξαν, βέβαια, μια καλή στιγμή που ήταν και η μοναδική τους στο 33' αλλά ο Ρέντζας έκανε κακό πλασέ από τα όρια της περιοχής. Ο Πανιώνιος φαινόταν ότι περίμενε πώς και πώς να τελειώσει το ημίχρονο κρατώντας το μηδέν στην άμυνα, αλλά δεν το κατάφερε από μια επιπολαιότητα του Ευαγγέλου, ο οποίος πήδηξε με απλωμένο χέρι στην κεφαλιά του Ντίας και ο διαιτητής μετά τον έλεγχο του VAR υπέδειξε το πέναλτι, απ' όπου ο Παναιτωλικός βρήκε το γκολ με τον Μπαΐροβιτς στο 40ο λεπτό.

Το 1-0 υπέρ του Παναιτωλικού ήταν και το σκορ στην ανάπαυλα στη Νέα Σμύρνη. Οι Αγρινιώτες είχαν προβάδισμα για ένα θετικό αποτέλεσμα και στην υπόθεση παραμονή, οι γηπεδούχοι έπρεπε να βγάλουν αντίδραση για να μην ελαχιστοποιηθούν οι ελπίδες τους. Ο Λεωνίδας Βόκολος έβαλε στο ημίχρονο στο ματς τους Άρτσε και Παπαγεωργίου και έβγαλε τους Ρέντζα, Οικονομίδη για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, η οποία την... πάτησε με το ξεκίνημα της επανάληψης. Ήταν το 49ο λεπτό όταν ο Τζανακάκης έπαιξε το ένα-δύο με τον Ρόσα και με ωραίο σουτ από την γραμμή της περιοχής, νίκησε τον Κότνικ για το 2-0, γέρνοντας την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας.

Αυτό το γκολ έδωσε... φτερά στα πόδια των φιλοξενούμενων, που καλούνταν να διαχειριστούν το προβάδισμά τους και το πέτυχαν. Οι γηπεδούχοι είχαν κάκιστο πρόσωπο για ματς... τελικό, και σπατάλησαν τις λιγοστές αλλά καλές ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν, μία με τον Κόρμπο (55') και μία με τον Αραμπούλι (68'), και στη συνέχεια έπεσαν! Ο ρυθμός ήταν άρχισε να πέφτει, οι πολλές αλλαγές και οι διακοπές φρόντισαν σε αυτό και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Ευαγγέλου βρήκε τους γηπεδούχους με σκυμμένο το κεφάλι και τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Λεωνίδας Βόκολος): Κότνικ, Ρέντζας (46' Αρτσε), Ευαγγέλου, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Παπανικολάου, Οικονομίδης (46' Παπαγεωργίου), Μαξίμοβιτς (83' Γρίβας),Λυμπεράκης (71' Μιλόγεβιτς), Τσιλούλης.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Φερνάντες, Τζανακάκης, Κωνσταντόπουλος, Παρράς, Λιάβας, Ταχάρ, Ντάλσιο (82' Λουσέρο), Ντίας, Ντουάρτε (82' Αριγίμπι), Ρόσα, Μπαΐροβιτς (64' Τσιγγάρας).

Πηγή: sport-fm.gr

Δειτε Επισης

Λήξη συναγερμού-Η UEFA ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα Έλληνα παίκτη
«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κανένα θετικό δείγμα Έλληνα»-Τι δηλώνει ο πρόεδρος του οργανισμού αντιντόπινγκ
UEFA για τα επεισόδια στο Μπριζ-ΠΑΟΚ: «Θα διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα για τα περιστατικά στο Βέλγιο»
Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ Έλληνας διεθνής στον αγώνα με τη Γεωργία
Ανακοίνωσε sold out ο ΠΑΟΚ και προειδοποιεί με διά βίου αποκλεισμού όσους μεταπωλούν εισιτήρια
Η UEFA ξεκίνησε πειθαρχική έρευνα για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ κόντρα στην Μπριζ
Στο Πανθεσσαλικό στις 18 Μάϊου ο τελικός κυπέλλου-Η ενημέρωση της ΕΠΟ
Τζέκο για τη ρεβάνς με Ολυμπιακό-«Σταθείτε δίπλα μας την Πέμπτη, ακόμη και στα λάθη μας»
Ζήτησε συγνώμη για την ήττα από τον Ολυμπιακό ο Σογιουντσού-«Αναλαμβάνω την ευθύνη»
Ο Κοτάρσκι κράτησε τον ΠΑΟΚ στο κόλπο και η Τούμπα θα κρίνει το όνειρο!