Το CAS μας φώναξε ότι το ποδόσφαιρο είναι βγαλμένο από την Κολομβία των 80’s

Δεν χρειάζεται να κατέχεις τη γνώση των κανονισμών για να καταλάβεις το λάθος στη λειτουργία της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ στην υπόθεση ΠΑΟΚ – Ξάνθης. Διαβάζεις την ανακοίνωση του CAS και καταλαβαίνεις ότι το Δικαστήριο Διαιτησίας των Σπορ φωνάζει ότι η ελληνική επιτροπή ακολούθησε μια μη έγκυρη διαδικασία.

Δεν χρειάζεται να έχεις παρακολουθήσει στενά το φετινό πρωτάθλημα για να αντιληφθείς ότι όλο αυτό που έκανε η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ τον περασμένο Απρίλιο έβλαψε τον ΠΑΟΚ, τουλάχιστον με όρους αγωνιστικούς. Φυσικά οι αγωνιστικές συνέπειες φέρνουν και οικονομικές και επιχειρηματικές συνέπειες.

Σε μια άλλη χώρα, μερικά λεπτά μετά την έκδοση της ανακοίνωσης του CAS η διοίκηση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας θα είχε απαλλάξει τα μέλη της Επιτροπής Εφέσεων από τα καθήκοντά τους – αν δεν είχε και η ίδια, η διοίκηση, παραιτηθεί. Σε μια άλλη χώρα, αυτή η ανακοίνωση του CAS θα ήταν σημείο καμπής. Μια απόφαση που αφορά το κανονιστικό δίκαιο και την δικονομία της ΕΠΟ, η οποία εκθέτει την ΕΠΟ θα ήταν λόγος για να αλλάξει η ΕΠΟ. Στην Ελλάδα, για την κοινωνία που κρατά υπό τον έλεγχό της την διοίκηση του εθνικού ποδοσφαίρου, η περασμένη Παρασκευή ήταν απλώς μια ακόμη μέρα στη δουλειά.

Δεν θυμάμαι ιστορικό προηγούμενο κατά το οποίο μια δικαστική επιτροπή αρνήθηκε να δικάσει, και μάλιστα για μια υπόθεση τόσο μεγάλης σημασίας.

Δεν ξέρω τι άλλο μήνυμα πρέπει να εκπέμψει το ελληνικό ποδόσφαιρο για να μας φωνάξει πιο δυνατά και πιο καθαρά ότι είναι προϊόν made in Colombia της εποχής των ‘80s. Πιθανόν και οι Κολομβιανοί ιστορικοί που έχουν καταγράψει την ιστορία της Κολομβίας εκείνης της εποχής να ζήλευαν αν άκουγαν τις ελληνικές ποδοσφαιρικές ιστορίες της τελευταίας 30ετίας.

Όλα αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα του 2020, σε μια εποχή που η UEFA και η FIFA, που είχαν εδώ και χρόνια εγκατεστημένους τους τοποτηρητές τους στο ποδόσφαιρό μας, ετοιμάζονται να αποχωρήσουν επειδή έχουν τάχα ομαλοποιήσει την κατάσταση. Συμβαίνουν σε μια εποχή που το εθνικό ποδόσφαιρο ετοιμάζεται να κάνει εκλογές, τον ερχόμενο Οκτώβριο (;) προκειμένου να εκλέξει νέα διοίκηση.

Όλα αυτά συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο του 2020 υπό την ανοχή όλων: των διεθνών συνομοσπονδιών και της ελληνικής κυβέρνησης. Τι να συμπληρώσει κανείς σε αυτή την ιστορία; Τι παράδειγμα δημιουργεί αυτή η ιστορία για τον τρόπο που λειτουργεί η Ελλάδα το 2020;

Είναι στιγμές που μένεις από λόγια. Μένω από λόγια. Ας μη σας κουράζω άλλο.

ΥΓ. Οσα γράφω παραπάνω δεν έχουν καμία σχέση με την ουσία της υπόθεσης που θα δικάσει – αναγκαστικά πλέον – η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και με την απόφαση που θα πάρει. Δηλαδή μπορεί η απόφαση που θα πάρει να είναι η ίδια, και μπορεί εκ των υστέρων να προσφύγει ο ΠΑΟΚ στο CAS και το CAS να μην αλλάξει την απόφαση. Ολο αυτό που συνέβη είναι μια απολύτως ευκρινής αποτύπωση της επικρατούσας κατάστασης στην Ελλάδα· όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Μιας Ελλάδας που φοβάται ακόμη και να δικάζει.

Πηγή: Gazzeta.gr

Δειτε Επισης

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ για το θάνατο του 15χρονου-«Η μνήμη του θα μείνει ζωντανή»
Επιστρέφει στους πάγκους ο Μανόλο Χιμένεθ-Συμφωνία με ομάδα της Παραγουάης
Αρχίζουν οι μάχες για την παραμονή στην Ελλάδα
Αναβλήθηκε το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός
«Ελπίζω να βρεθούμε στον τελικό με ΠΑΟΚ, στόχος του Μαρινάκη η ευρωπαϊκή καταξίωση του Ολυμπιακού»
Το προφίλ της αντιπάλου του Ολυμπιακού, Φενέρμπαχτσε
Το προφίλ της Κλαμπ Μπριζ-Έμεινε πίσω εγχώρια αλλά... δεν χαρίζεται στην Ευρώπη
Με Φενέρμπαχτσε ο Ολυμπιακός, με Μπριζ ο ΠΑΟΚ-Tα ζευγάρια των προημιτελικών του Conference
Τι έκανες ρε Κουλιεράκη; Τον ξεχώρισε η UEFA, ματς καριέρας από τον αμυντικό του ΠΑΟΚ
Σενάρια για Αλμέιδα τέλος-Νέος προπονητής της Λάτσιο ο Τούντορ