Το σεντόνι κρίνεται στο ΟΑΚΑ

Η «Ένωση» υποδέχεται τους Θεσσαλονικείς στο Ολυμπιακό Στάδιο, με τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη με την οποία θα καταλάβουν τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία και κατά συνέπεια το «εισιτήριο» για τα προκριματικά του Champions League της επόμενης σεζόν.

Αυτή τη στιγμή ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει το πλεονέκτημα των τριών βαθμών έναντι των «κιτρινόμαυρων», το οποίο θέλει να υπερασπιστεί μετά και τη νίκη στο Καραϊσκάκη επί του Ολυμπιακού.

Από την πλευρά της, η ΑΕΚ θέλει να κάνει το απόλυτο στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια, ώστε να συμμετάσχει εκείνη στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της σεζόν.

Όσον αφορά το… παρελθόν τους, η ΑΕΚ νίκησε τον ΠΑΟΚ για τα πλέι οφ στην Τούμπα την 1η Ιουλίου, αφού δεν είχε νίκη στα έξι προηγούμενα. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε δύο νίκες σε τελικούς Κυπέλλου, δύο νίκες εντός στο πρωτάθλημα και δύο ισοπαλίες εκτός έδρας στο πρωτάθλημα.

Η «Ένωση» είχε να κερδίσει από το 2017-18, όταν είχε κάνει το δύο στα δύο με τους Θεσσαλονικείς. Ήταν η σεζόν που πήρε το πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ έχει, δηλαδή, μια νίκη στα πέντε τελευταία για το πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ, από τη μεριά του, έχει μόλις δύο νίκες στα 10 τελευταία για το πρωτάθλημα. Επίσης, δεν σκόραρε στο τελευταίο ματς μεταξύ τους, αφού είχε σκοράρει και στα τέσσερα προηγούμενα.

Τα άλλα δύο ματς της ημέρας δεν έχουν κάποιο βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Άρη και ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Ο Πέντρο Μαρτίνς, ενόψει των αγώνων με ΑΕΚ στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο αλλά και της ρεβάνς με τη Γουλβς στο Europa League, αποφάσισε να ξεκουράσει αρκετούς βασικούς παίκτες και παράλληλα να δώσει την τελευταία ευκαιρία σε κάποιους άλλους να αποδείξουν ότι αξίζουν να έχουν μία θέση στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ της επόμενης σεζόν.
 
Πηγή: sport-fm.gr

Δειτε Επισης

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ για το θάνατο του 15χρονου-«Η μνήμη του θα μείνει ζωντανή»
Επιστρέφει στους πάγκους ο Μανόλο Χιμένεθ-Συμφωνία με ομάδα της Παραγουάης
Αρχίζουν οι μάχες για την παραμονή στην Ελλάδα
Αναβλήθηκε το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός
«Ελπίζω να βρεθούμε στον τελικό με ΠΑΟΚ, στόχος του Μαρινάκη η ευρωπαϊκή καταξίωση του Ολυμπιακού»
Το προφίλ της αντιπάλου του Ολυμπιακού, Φενέρμπαχτσε
Το προφίλ της Κλαμπ Μπριζ-Έμεινε πίσω εγχώρια αλλά... δεν χαρίζεται στην Ευρώπη
Με Φενέρμπαχτσε ο Ολυμπιακός, με Μπριζ ο ΠΑΟΚ-Tα ζευγάρια των προημιτελικών του Conference
Τι έκανες ρε Κουλιεράκη; Τον ξεχώρισε η UEFA, ματς καριέρας από τον αμυντικό του ΠΑΟΚ
Σενάρια για Αλμέιδα τέλος-Νέος προπονητής της Λάτσιο ο Τούντορ