Πογιάτος-«Ήρθα στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας»

Ως ένα χαρούμενο άνθρωπο χαρακτήρισε τον εαυτό του ο Ντάνι Πογιάτος στην επίσημη παρουσίαση του από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των πράσινων για τα επόμενα δύο χρόνια. 

Ο Ισπανός προπονητής εκθείασε τον Παναθηναϊκό, λέγοντας ότι αποδέχτηκε άμεσα την πρόταση του Τσάβι Ρόκα και έφυγε από τη Ρεάλ Μαδρίτης από το… άκουσμα του ονόματος του συλλόγου, ενώ τόνισε με νόημα ότι ήρθε στην καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα έχοντας πολύ μεγάλη όρεξη για δουλειά. 

Το βασικό σημείο αναφοράς του για το νέο Παναθηναϊκό που έχει στο μυαλό του ήταν ότι θα χρειαστεί λίγη υπομονή αλλά θα δημιουργηθεί μία ομάδα που ο κόσμος του τριφυλλιού θα χαίρεται να βλέπει μέσα από ποδόσφαιρο κυριαρχίας και κατοχής της μπάλας. Ταυτόχρονα ξεκαθάρισε ότι είναι έτοιμος και τόνισε πως εάν δεν ένιωθε έτοιμος θα καθόταν σπίτι του... 

Επιπλέον ο Τσάβι Ρόκα επεσήμανε ότι υπάρχει ανοιχτή πόρτα για ενδεχόμενη συνεργασία με τη Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και με άλλες ισπανικές ομάδες. 

Η παρουσίαση του Ντάνι Πογιάτος

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Μάνος Μαυροκουκουλάκης προλόγισε την παρουσίαση του Ντάνι Πογιάτος στα ισπανικά: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός παρουσιάζει το νέο της προπονητή, τον κ. Ντάνι Πογιάτος. Σας καλωσορίζουμε στην Αθήνα, στην Ελλάδα και στο σύλλογο μας. Καλή τύχη και ότι καλύτερο. Και τώρα καλύτερες ειδήσεις θα μας δώσει ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας» ήταν τα λόγια του. 

Ο Τσάβι Ρόκα πήρε τη σκυτάλη και υπογράμμισε: «Βρισκόμαστε εδώ για να παρουσιάσουμε το νέο μας προπονητή με όρεξη και όραμα να ξεκινήσουμε και να εκμεταλλευτούμε όλα τα καλά που έχει κάνει ο κ. Δώνης και να συνεχίσουμε τις προσπάθειες με τις γνώσεις μας και να βοηθήσουμε το σύλλογο να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο. Βεβαίως αφού μιλήσει ο κ. Πογιάτος θα έχετε το χρόνο για ερωτήσεις. Τον επέλεξα γιατί είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τη συγκεκριμένη θέση, έχουμε κοινή κατανόηση του ποδοσφαίρου και του τρόπου που πρέπει να παίζει η ομάδα. Να φτάσουμε στις νίκες μέσω καλού ποδοσφαίρου, να βοηθήσει να αναπτυχθούν οι νέοι ποδοσφαιριστές και όχι μόνο και με την προσωπική εξέλιξη του καθενός να έχουμε την εξέλιξη όλης της ομάδας. Τίποτα περισσότερο από μένα ο πρωταγωνιστής της ημέρας είναι ο κ. Πογιάτος». 

Ο Ντάνι Πογιάτος ξεκίνησε λέγοντας στα ελληνικά «καλημέρα σας» και κατόπιν επεσήμανε: «Είμαι ένας χαρούμενος άνθρωπος και έχω την τύχη να ήρθα στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Να πω πρώτα ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου. Είμαι ανυπόμονος να ξεκινήσω, να γνωρίσω τα πάντα, τους ποδοσφαιριστές και πάνω απ' όλα να μπορέσω να τους βοηθήσω να γίνουν καλύτεροι. Έχω δει αρκετά πράγματα και αυτό αποτελεί για μένα ένα έξτρα κίνητρο. Να ευχαριστήσω και εσάς και τους φιλάθλους μας. Να ζητήσω λίγο υπομονή αλλά να μην έχουν καμία αμφιβολία πως θα κάνουμε μια ομάδα που θα χαίρονται να βλέπουν». 
Κατόπιν ο Ισπανός προπονητής κλήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου. 

-Είπατε ότι θα γίνει μια ομάδα που θα χαίρονται να βλέπουν οι οπαδοί της, θα θέλατε να μας πείτε τη φιλοσοφία της και τα συστήματα έχετε στο μυαλό σας;
«Καταρχήν να σας πω ότι η φιλοσοφία μου είναι σαφής. Βασίζεται στην κατοχή της μπάλας, την κυριαρχία. Αυτό αποτελεί ένα πλεονέκτημα και για τη στιγμή που δεν έχεις την κατοχή της μπάλας. Αυτή είναι η βασική φιλοσοφία που τη συζήτησα με τον κ. Τσάβι και με τον πρόεδρο και όλοι έχουμε συμφωνήσει στο θέμα αυτό». 

-Σε μια λίστα με πρωτάθλημα, Κύπελλο, έξοδο στην Ευρώπη, βελτίωση των νέων παικτών, που θα επικεντρώνατε; 
«Είναι δύσκολο θα ήταν να σας απαντήσω σκεπτόμενος το μέλλον. Αυτό που θα έπρεπε να σκεφτώ ήταν το πως. Εάν όμως θα μπορούσαμε να σκεφτούμε τι έχουμε, το ρόστερ, τα μέσα, έχουμε τη θέληση να δώσουμε τη μάχη μας με σκοπό να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται παντού».

-Έχετε δει κάποια ματς του Παναθηναϊκού, έχετε εικόνα για τους παίκτες;
«Βεβαίως και είδα όλα τα παιχνίδια από το σπίτι μου, τους ανέλυσε και πριν και μετά. Έβγαλα συμπεράσματα. Υπάρχουν παίκτες που έχουν ένα ιδιαίτερο βάρος αλλά ο στόχος μου είναι να τους γνωρίσω όλους για να δούμε σε ποιους θα μπορέσουμε να στηριχτούμε για να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα». 

-Έχετε δουλέψει με νέα παιδιά, θα συνεχίσετε με αυτή τη φιλοσοφία;
«Όπως σωστά είπατε πάντα ήμουν υπέρ του να βοηθώ τους νέους παίκτες να εξελιχθούν. Γνωρίζουμε το πρότζεκτ του Παναθηναϊκού. Υπάρχουν παίκτες καλοί, δεν θα σας πω ονόματα, πλάθοντας και εξελίσσοντας τους σε λίγα χρόνια θα μπορούμε να κάνουμε μια εξαιρετική ομάδα με παίκτες από το "δικό μας" σπίτι».

-Πώς σας έπεισε ο Τσάβι Ρόκα να έρθετε στην Ελλάδα από τη στιγμή που προέρχεστε από μια ομάδα όπως η Ρεάλ και ένα top πρωτάθλημα όπως το ισπανικό;
«Ο Παναθηναϊκός! Αυτό. Δεν χρειαζόταν κάτι άλλο! Παρακολουθούσα το ελληνικό ποδόσφαιρο από μακριά. Όταν ο κ. Ρόκα μου έκανε την πρόταση δεν το σκέφτηκα περισσότερο, μου είπε μόνο μια λέξη... Παναθηναϊκός».  

-Διευκολύνει τη δουλειά σας το γεγονός πως υπάρχουν αρκετοί ισπανόφωνοι στην ομάδα;
«Δεν υπάρχει εφαλτήριο και δεν κοιτάω το μέλλον αλλά το παρόν. Αυτό είναι ο Παναθηναϊκός, η Ελλάδα και η καλή ένωση που μπορεί να βγει από τη δουλειά όλων μας.
Θα υπάρχει ροή επικοινωνίας με όλους. Δεν ξεχωρίζω αν υπάρχουν παίκτες από την Ισπανία, την Αργεντινή, την Ελλάδα. Κοιτάω ότι είναι παίκτες του Παναθηναϊκού και από εκεί και πέρα θα μιλάμε στην Αγγλική γλώσσα».
 
-Βλέποντας τον Παναθηναϊκό τι σας άρεσε και που θεωρείτε ότι θέλει βελτίωση η ομάδα; Εκτός από τα ακραία μπακ που θέλει ενίσχυση η ομάδα κι αν σας προβληματίζει η κατάσταση εξαιτίας της πανδημίας;
«Θα ξεκινήσω από την τελευταία ερώτηση. Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους. Αυτές οι 15 μέρες που οι παίκτες θα κάνουν διακοπές και βεβαίως δεν θα επηρεάσει δεδομένου πως εγώ δουλεύω με το σταφ, με το «PAO Lab» και μετά θα δούμε με τον κάθε παίκτη πως θα κάνουμε το καλύτερο.
Στο θέμα των μπακ και των θέσεων που αναφέρατε, είναι περισσότερο θέμα του Τσάβι. Όλα έχουν ένα τάιμινγκ αλλά να είστε σίγουροι πως θα έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα. 
Όσο για το πρώτο πράγμα που με ρωτήσατε. Θα έλεγα πως είναι άδικο να γίνει αξιολόγηση γιατί απέξω τα πράγματα τα βλέπεις διαφορετικά. Ναι μην έχω βγάλει τα συμπεράσματα μου αλλά θέλω να δω την ομάδα από κοντά». 
Ο Τσάβι Ρόκα πήρε το λόγο για το μεταγραφικό ερώτημα και υπογράμμισε:
«Για το θέμα των αμυντικών, κοιτάμε να δυναμώσουμε την ομάδα και μερικοί παίκτες δεν έχουν συνειδητοποιήσει πως αυτή είναι μια περίοδο μετάβασης. Δεν θα βιαστούμε και όταν βρούμε κάποιον που έχει το προφίλ που ψάχνουμε θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Και να πω ότι βλέπουμε παίκτες και εγώ και σε συνεργασία με τον προπονητή και το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο για να φέρουμε αυτό που ταιριάζει καλύτερα. Και δράττομαι της ευκαιρίας να καλωσορίσω των Μιγκέλ που είναι ένας ακόμη επαγγελματίας που θα είναι μαζί μας που έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον». 

-Κύριε Τσάβι Ρόκα υπάρχει ενδεχόμενο για πιθανή συνεργασία με τη Ρεάλ Μαδρίτης; 
«Το πέρασμα του προπονητή μας από τη Ρεάλ και η εξαιρετική εργασία του εκεί μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε μια ανοιχτή πόρτα εκεί. Δεν θα φέρουμε κάποιον για να πούμε ότι τον φέραμε. Βεβαίως υπάρχουν πολλοί, όλοι μην πω οι νέοι παίκτες που είναι ενδιαφέροντες, καθώς βρίσκονται σε μια από τις καλύτερες ακαδημίες του κόσμου. Βέβαια και αυτοί θα έχουν προσελκύσει αρκετές προτάσεις και θα είναι δύσκολο να δώσουμε τη μάχη μας. 
Η παρουσία του κ. Πογιάτος εδώ, σε συνδυασμό με την καλή δουλειά που έκανε εκεί μας δίνει τη δυνατότητα της επικοινωνίας και του έχουν πει πως θα μπορούσε να τους χτυπήσει την πόρτα. 
Αναμφισβήτητα υπάρχει η ανοιχτή πόρτα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά μην ξεχνάτε ότι και ο βοηθός προπονητή προέρχεται από την Μπαρτσελόνα, ο γυμναστής από την Εσπανιόλ, οπότε υπάρχει γενικότερα ανοιχτή πόρτα».
 
-Πόσο ανταγωνιστικός μπορεί να παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός της νέας σεζόν;
«Για αυτό το σκοπό ήρθα, για αυτό το σκοπό θα δουλέψουμε. Για να παρουσιάσουμε μια ομάδα ανταγωνιστική όσες δυσκολίες και αν έχουμε και να βάλουμε τον Παναθηναϊκό εκεί που του αξίζει. Ο Παναθηναϊκός είναι πάνω απ' όλους». 

-Κύριε Ρόκα πέρα των ανθρώπων που ήδη ανακοινώθηκαν από την ομάδα θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση του τεχνικού τιμ;
«Θα είναι μαζί μας και ο Στέφανος και ο Γιάννης που έκαναν εξαιρετική δουλειά μέχρι τώρα. Και μετά θα αξιολογήσουμε όσο μας επιτρέπεται για να προσθέσουμε κάποιον αναλυτή και κάποιον που θα βοηθήσει και εμένα στο τμήμα σκάουτινγκ». 

-Υπάρχουν παίκτες που θα θα αποχωρήσουν άμεσα ή θα περιμένετε την προετοιμασία; 
Τσάβι Ρόκα: «Θα υπάρξουν αποχωρήσεις, ήδη κοιτάμε τη διευθέτηση και πως θα μπορούσαν οι συγκεκριμένοι παίκτες να βρουν άλλες ομάδες».  
Ντάνι Πογιάτος: «Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία. Εγώ κοιτώ κυρίως το στιλ. Αν τον παίκτη με το συγκεκριμένο στιλ τον έχουμε στην ομάδα ακόμα καλύτερα, αν όχι θα περιμένουμε να τον βρούμε για να κάνει τη διαφορά». 

-Με τι επίτευγμα θα είστε ικανοποιημένος στο τέλος της σεζόν και με ποιο σύστημα θα παίξει η ομάδα;
«Για μένα όπως είπα και πριν το σημαντικότερο είναι η νίκη. Το ποδόσφαιρο είναι η νίκη. Αλλά και πως να βλέπεις ότι θα κάνεις το καλύτερο για να έρθει η νίκη. Θέλουμε ο κόσμος να είναι χαρούμενος με την ομάδα που θα βλέπει. Να τους αφήνουμε κάτι από κάθε ματς, να ταυτιστεί μαζί μας. Κάθε παιχνίδι αποτελεί για εμάς μια  εξέταση και εγώ τις δίνω σε κάθε ματς και θα μπορείτε να με αξιολογείτε.
Αυτό που κοιτάμε είναι η οργάνωση της ομάδας με σκοπό να κυλάει σωστά η μπάλα. Υπήρχαν περιπτώσεις που ξεκίνησα με 4-3-3 αλλά αυτό άλλαξε στην πορεία. Εγώ κοιτάω τον παίκτη, τι μπορεί να κάνει, τι μπορεί να δώσει. Το σύστημα μπορεί να αλλάζει. Έχω θετική σκέψη».

-Είστε ικανοποιημένος από την ποιότητα στην επίθεση της ομάδας;
«Υπάρχουν παίκτες στο ρόστερ με δυνατότητες, με μέλλον. Όπως ο Τάσος (σ.σ. Χατζηγιοβάνης), ο Μακέντα, ο Καρλίτος. Θα σας ξαναπώ ότι έχω έρθει με μεγάλη όρεξη». 

-Κύριε Ρόκα πόσες μεταγραφές υπολογίζεται να γίνουν ακόμα;
«Για δύο πλάγια μπακ είναι δεδομένο, από εκεί και πέρα έχουμε ένα καλό ρόστερ. Δεν θα έρθει κάποιος για να κόψει την τύχη ή την εξέλιξη ενός νέου παίκτη από την ακαδημία. Μπορεί να προκύψει και έκπληξη. Το βασικό είναι να γνωρίσουμε τους παίκτες και από εκεί και πέρα αν χρειαστούμε κάτι και το έχουμε στο σπίτι μας πάλι καλά αν όχι θα κοιτάξουμε για κάτι εξαιρετικό». 

-Με δεδομένο ότι έχετε υπογράψει για δύο χρόνια, σας εξιτάρει η επιστροφή στην Ευρώπη. Σε αυτή την περίπτωση ο μεγαλομέτοχος θα αυξήσει το μπάτζετ;
«Καταρχάς όπως σας είπα για μένα είναι μία μοναδική ευκαιρία που είμαι εδώ για να φτιάξουμε ένα πρότζετκ που μου άρεσε από την αρχή. Προέρχομαι από ένα σύλλογο με μεγάλες απαιτήσεις. Θέλω να μείνω για αρκετό καιρό στον Παναθηναϊκό. Η φιλοσοφία μου είναι η νίκη από την πρώτη μέρα. Με τις νίκες ανεβαίνεις. Δεν θα σας αποκαλύψω τι έχουμε συζητήσει με τη διοίκηση, αλλά ό,τι και αν έχουμε πει να ξέρετε ότι είναι για το καλό της ομάδας».

-Εχετε ενημερωθεί για τις ειδικές συνθήκες στην Ελλάδα, την πίεση, τα Media,  τη διαιτησία, γενικώς ένα περιβάλλον διαφορετικό από το ισπανικό;
«Λογικά δεν υπάρχει σύγκριση. Θέλω όμως να σας πω ότι προπονώ εδώ και 26 χρόνια. Έχω ξεκινήσει από χαμηλά και η πίεση είναι κάτι που γνωρίζω πολύ καλά. Εμαθα να ζω μαζί της. Δεν ξεκίνησα ως ποδοσφαιριστής, αλλά σήμερα βρίσκομαι εδώ. Εσείς από τα Μέσα θα κάνετε τη δική σας δουλειά και εγώ τη δική μου, που είναι να κάνω τον Παναθηναϊκό ακόμα μεγαλύτερο. Αν δεν ένιωθα έτοιμος δεν θα ήμουν εδώ. Θα καθόμουν σπίτι μου». 

Πηγή: Sdna.gr

Δειτε Επισης

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού κόντρα στη Φενέρμπαχτσε
Πήρε θέση η ΕΠΟ-«Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος ποδοσφαιριστή της Εθνικής»
Η FIFA ενημέρωσε και επίσημα πως δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών
ΠΑΟΚ-Κλαμπ Μπριζ: Κάν’ το όπως με την Ντινάμο
Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός: Με ένα όνειρο τρελό στην Πόλη (του)!
Λήξη συναγερμού-Η UEFA ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα Έλληνα παίκτη
«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κανένα θετικό δείγμα Έλληνα»-Τι δηλώνει ο πρόεδρος του οργανισμού αντιντόπινγκ
UEFA για τα επεισόδια στο Μπριζ-ΠΑΟΚ: «Θα διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα για τα περιστατικά στο Βέλγιο»
Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ Έλληνας διεθνής στον αγώνα με τη Γεωργία
Ανακοίνωσε sold out ο ΠΑΟΚ και προειδοποιεί με διά βίου αποκλεισμού όσους μεταπωλούν εισιτήρια