Πως προκρίνεται απευθείας στους ομίλους ο Ολυμπιακός

Ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού από την συνέχεια του Europa League και το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι εκτός των θέσεων που στέλνουν δεδομένα τον πρωταθλητή Ελλάδας απευθείας στους ομίλους του Champions League, έχει στρέψει το "ερυθρόλευκο" βλέμμα στο τι κάνουν οι άλλες ομάδες που συνεχίζουν στις δυο ευρωπαϊκές διοργανώσεις και τι χρειάζεται να συμβεί για να πάρει το "εισιτήριο" για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση χωρίς να χρειάζεται να περάσει την διαδικασία δυο προκριματικών.

Η 13η θέση που κατέκτησε πέρυσι η Ελλάδα στην κατάταξη της UEFA, εφαρμόζεται τη σεζόν 2016-17. Αυτό σημαίνει πως ο πρωταθλητής Ελλάδος, δηλαδή ο Ολυμπιακός, ξεκινά τη διαδρομή του από τον 3ο προκριματικό γύρο, τον οποίο αν περάσει, συμμετέχει στα πλέι οφ, όπου θα διεκδικήσει την πρόκρισή του στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης. Εκτός από μια περίπτωση και αυτή είναι αν ο κάτοχος του Champions League και ο κάτοχος του Europa League προκριθούν απευθείας στους ομίλους του Champions League 2016-17 μέσω των πρωταθλημάτων τους.

Σε αυτή την περίπτωση, η ομάδα του Πειραιά θα βρεθεί απευθείας στους "χρυσοφόρους" ομίλους. Επομένως, οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν τόσο το Champions League όσο και το Europa League να καταλήξουν σε ομάδες που θα βρεθούν στα ψηλότερα πατώματα των πρωταθλημάτων τους. Πάμε να δούμε ποιες ομάδες "υποστηρίζει" ο Ολυμπιακός στις δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ακόμα κι αν απομένουν αρκετές αγωνιστικές για την ολοκλήρωση των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Δεν θέλei Σίτι και Βόλφσμπουργκ να σηκώσουν το Champions League
Οι "ερυθρόλευκοι", κοιτάζοντας τις οκτώ ομάδες που συμμετέχουν αυτή την στιγμή στο Champions League, δεν θέλουν να κατακτήσει το τρόπαιο η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία αυτή την στιγμή βρίσκεται εκτός τριάδας στην Premier League (έναν πόντο πίσω από την Άρσεναλ) και η Βόλφσμπουργκ. Οι "λύκοι" είναι στο -8 από την τρίτη θέση που αυτή την στιγμή καταλαμβάνει η Χέρτα Βερολίνου και έχει τον πρώτο λόγο βέβαια στις οκτώ αγωνιστικές που απομένουν. Μια ομάδα που... απειλούσε τον Ολυμπιακό, ήταν η Τσέλσι, όμως αποκλείστηκε από την Παρί Σεν Ζερμέν και βγήκε από το κάδρο", όπως και οι Ρόμα, Ζενίτ, Ντινάμο Κιέβου και Γάνδη.

Στηρίζει Ντόρτμουντ για το Europa
Από 'κει και πέρα, δεν φτάνει μόνο αυτό, διότι κοιτάζει και το ποια ομάδα θα σηκώσει το Europa League. Είπαμε, εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, απαιτείται συνδυασμός από τις δυο ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις, σε συνάρτηση του τι θα κάνουν οι ομάδες που συνεχίζουν στην Ευρώπη στα εγχώρια πρωταθλήματά τους. Ο Ολυμπιακός θέλει να κατακτήσει το τρόπαιο η Μπορούσια Ντόρτμουντ, η οποία είναι δεύτερη στην Μπουντεσλίγκα και παίρνει απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ή η Σαχτάρ Ντόνετσκ, αν όμως προλάβει να ξεπεράσει στο πρωτάθλημα την πρωτοπόρο Ντινάμο Κιέβου, η οποία βρίσκεται στο +3 (48 βαθμοί έναντι 46) με οκτώ αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε. Σε περίπτωση που το πάρει κάποια από τις υπόλοιπες ομάδες που παίρνουν μέρος στον θεσμό, τότε αυτόματα πηγαίνουν στον τρίτο προκριματικό του Champions League.

Από την άλλη, οι "ερυθρόλευκοι" δεν θα ήθελαν να δουν τις Βιγιαρεάλ (4η στην Ισπανία - περνούν 3), Σεβίλλη (5η στην Ισπανία - περνούν 3), Αθλέτικ Μπιλμπάο (6η στην Ισπανία - περνούν 3), Λίβερπουλ (8η στην Αγγλία - περνούν 3), Μπράγκα (4η στην Πορτογαλία - περνούν 2), Σπάρτα Πράγας (το τσεχικό πρωτάθλημα δεν βγάζει ομάδα απευθείας στους ομίλους) να φτάνουν μέχρι την κορυφή της διοργάνωσης.

Τι ζητάει ο δεύτερος των πλέι οφ για να μπει στους ομίλους του Europa
Εξάλλου, μεγάλο ενδιαφέρον έχει το τι θα γίνει με την ομάδα που θα τερματίσει δεύτερη στα πλέι οφ και πώς θα μπει απευθείας στους ομίλους του Europa League, εφόσον το Κύπελλο έχει διακοπεί και ως εκ τούτου δεν θα υπάρξει Κυπελλούχος. Άρα, όλο το ενδιαφέρον στρέφεται στο μίνι πρωτάθλημα των τεσσάρων που θα τερματίσουν από την 2η μέχρι την 5η θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Για να έχουμε ομάδα στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης χωρίς διαδικασία προκριματικών, θα πρέπει μια από τις τρεις ισπανικές ομάδες που συμμετέχουν τώρα στο Europa League (Βιγιαρεάλ, Σεβίλλη, Αθλέτικ Μπιλμπάο) να σηκώσει το τρόπαιο και παράλληλα να τερματίσει στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματός τους. Το ίδιο θα συμβεί και αν οι Ανδαλουσιάνοι, μαζί με το Europa League, σηκώσουν και το Copa del Rey.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με τη Λίβερπουλ, δηλαδή να πάρει τον τίτλο και παράλληλα να βγει πέμπτη στην Premier League, ενώ στην περίπτωση της Μπράγκα πρέπει να σηκώσει την Κούπα και παράλληλα το Κύπελλο Πορτογαλίας κόντρα στην Πόρτο. Τέλος, αν το τρόπαιο πάει σε μια εκ των Μπορούσια Ντόρτμουντ και Σαχτάρ Ντόνετσκ, τότε ο δεύτερος των πλέι οφ θα συμμετάσχει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, όπως βέβαια και στην περίπτωση που κάνει την έκπληξη η Σπάρτα Πράγας.
Πηγή: sport24.gr

Δειτε Επισης

Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη
Λουτσέσκου: Ποιητής του ποδοσφαίρου ο Κωνσταντέλιας