Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Βρήκε καλύτερο του Γιόχανσον με τα μισά χρήματα ο Ρόκα

  14/08/2020 22:10
Βρήκε καλύτερο του Γιόχανσον με τα μισά χρήματα ο Ρόκα

Βρήκε καλύτερο του Γιόχανσον με τα μισά χρήματα ο Ρόκα

  14/08/2020 22:10

Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο έκλεισε με... ποιοτικό τρόπο την τρύπα στα δεξιά αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, το πέτυχε δίνοντας στον Σάντσες τα μισά λεφτά του Γιόχανσον!

Το ποδόσφαιρο είναι πολλές φορές θέμα μπάτζετ. Διευκολύνει, ανοίγει πιο εύκολο να βρεις αυτό που θες, είναι πιο ασφαλές να επιλέγεις από το πάνω ράφι. Όχι πάντα όμως. Και η σωστή προεργασία φέρνει αποτελέσματα και η υπομονή μπορεί να σε οδηγήσει εκεί που θέλεις.

Πολλοί απόρησαν και αμφισβήτησαν τον Τσάβι Ρόκα όταν επέλεξε να προχωρήσει μπροστά και να κοιτάξει για άλλες περιπτώσεις μπακ, αφήνοντας πίσω τον Γιόχανσον και τον Ινσούα. Ήταν δικαιολογημένες οι απορίες, ειδικά μετά το μεταγραφικό φιάσκο του προηγούμενου καλοκαιριού, για τις επιλογές που θα γίνουν. 

Ήδη, σε φίλους και εχθρούς, είναι εμφανή τα αποτελέσματα του upgrade στο πράσινο ρόστερ. Ασφαλώς άνοιξε και το ταμείο και οι επιλογές είναι πολύ περισσότερες. Ωστόσο ο τρόπος που κινήθηκε ο Παναθηναϊκός στην περίπτωση του δεξιού μπακ είναι ενδεικτικός για τη λειτουργία και το σκεπτικό του Τσάβι Ρόκα που έχει την απόλυτη ευθύνη στα μεταγραφικά. 

Το Sdna αποκαλύπτει σήμερα ότι ο ο Φακούντο Σάντσες έκλεισε στα μισά χρήματα που έπαιρνε την τελευταία σεζόν ο Ματίας Γιόχανσον. Με συμβόλαιο 200.000€ δηλαδή ετησίως, σε ένα κλειστό διετές, ο Παναθηναϊκός έκλεισε τον επί σειρά ετών βασικό μπακ της Εστουντιάντες. 

Την ίδια στιγμή που ο Γιόχανσον έκοψε κάθε γέφυρα με τους πράσινους όταν ζητούσε να αμειφθεί την επόμενη σεζόν, με τους ίδιους όρους που προέβλεπε το τελευταίο του συμβόλαιο. Ένα συμβόλαιο ύψους 400.000€ ετησίως που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει value for money. 

Ακόμα και ο αντικειμενικός, «μαθηματικός κριτής» του transfermarkt αξιολογεί τον 30χρονο Σάντσεζ με 1,6 εκατ ευρώ και τον 28χρονο Γιόχανσον με 550.000€.
Η μεθοδικότητα του Ρόκα που στη θεωρία πάντα δείχνει να έχει κάνει πολύ καλές επιλογές, είχε αποτελέσματα καθώς η υπομονή αποδείχθηκε αρετή. Η προσωπική προσέγγιση στον ποδοσφαιριστή τον έπεισε να αφήσει στην άκρη καλύτερες οικονομικές προτάσεις και ο ξεκάθαρος ρόλος του άφησαν σε δεύτερη μοίρα το συμβόλαιο, με τον Αργεντίνο να δείχνει το κίνητρο του. 

Παράλληλα όμως, τελικός κερδισμένος είναι ο Παναθηναϊκός που παρότι έκανε ποιοτική αναβάθμιση στη θέση, κατάφερε να εξοικονομήσει χρήματα από τη θέση για να επενδύσει σε άλλες θέσεις. Κι έχει ενδιαφέρον φυσικά να δούμε αν η εξίσωση Σάντσες-Γιόχανσον-Παναθηναϊκός επαναληφθεί και στα αριστερά, όπου ο πήχης είναι ακόμα υψηλότερος λόγω της πολύκροτης υπόθεσης του Ινσούα που είχε κερδίσει με το αγωνιστικό του στυλ τον κόσμο. Αυτό είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα που καλείται να φέρει εις πέρας ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού...

Πηγή: Sdna.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πίσω στην αρχή της σελίδας