Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Κρούσμα κορωνοϊού στη Ξάνθη-Προς αναβολή το μπαράζ με τον Απόλλωνα Σμύρνης

  22/08/2020 12:53
Κρούσμα κορωνοϊού στη Ξάνθη-Προς αναβολή το μπαράζ με τον Απόλλωνα Σμύρνης

Κρούσμα κορωνοϊού στη Ξάνθη-Προς αναβολή το μπαράζ με τον Απόλλωνα Σμύρνης

  22/08/2020 12:53

Θετικό κρούσμα ανιχνεύτηκε στην Ξάνθη, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Προς αναβολή το μπαράζ με τον Απόλλωνα Σμύρνης, τι αναφέρει το πρωτόκολλο.

Και ξαφνικά όλα δείχνουν αναβολή! Το πρώτο ματς ανάμεσα σε Ξάνθη και Απόλλωνα ήταν προγραμματισμένο για σήμερα το βράδυ, όμως σύμφωνα με το θρακιώτικο site Sportsaddict.gr μέλος της αποστολής των γηπεδούχων βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό!

Η αποστολή της Ξάνθης βρίσκεται κανονικά στο ξενοδοχείο και πλέον μετά από αυτήν την εξέλιξη αναμένεται, σύμφωνα πάντα με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο, να μείνει σε καραντίνα δύο μέρες! Οπερ σημαίνει πως το ματς με τον Απόλλωνα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.

Σύμφωνα μάλιστα με τις τελευταίες πληροφορίες, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρεθεί στο ξενοδοχείο που είναι η αποστολή της ομάδας για να περάσει όλη η ομάδα διήμερα τεστ για να κριθεί εάν θα μπει σε καραντίνα ή οχι! Το πρώτο τεστ θα γίνει σήμερα το βράδυ και το δεύτερο την Δευτέρα (εντός 48 ωρών).

Τι αναφέρει το πρωτόκολλο

Πάμε να δούμε τι αναφέρει και το πρωτόκολλο διεξαγωγής Αγώνων Super League.

Βάσει του Πρωτοκόλλου Διεξαγωγής Αγώνων Super League 1 από 30/6/2020, του οποίου η απαρέγκλιτη τήρηση από όλους αποτελεί βασικό πυλώνα της διοργάνωσης των αγώνων όπως ορίζεται λοιπόν θα πρέπει  να γίνει άμεση απομόνωση του κρούσματος και ενημερώθηκε επίσης άμεσα η Γ.Γ.Α. και ο ΕΟΔΥ.

Επιπροσθέτως, να γίνει άμεση απομόνωση (“καραντίνα”) για 48 ώρες όλων των μη προστατευμένων στενών επαφών (συναθλητές και οποιοσδήποτε από την ομάδα είχε επαφές) σε προκαθορισμένο, από την ΠΑΕ, χώρο (ξενοδοχείο), όπως ακριβώς ορίζει το Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων Super League 1 από 30/6/2020.

Ακολούθως θα πρέπει άμεσα να περάσουν απο τεστ και ο δεύτερος επαναληπτικός έλεγχος να γίνει εντός 48ωρου. Στην περίπτωση που τα αποτελέσματα των δύο ελέγχων είναι αρνητικά για το σύνολο των ποδοσφαιριστών, ο αγώνας μπορεί να διεξαχθεί, σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γ. Μαυρωτά, Συντονιστή Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής ΓΓΑ. Αν ομως υπάρχει θετικό κρούσμα η ομάδα θα πρέπει να μπει σε πενθήμερη καραντίνα οπού θα συνεχίζονται οι έλεγχοι

Πότε θα γίνει το παιχνίδι

Ουδείς μπορεί να το απαντήσει με σιγουριά. Αρχικά θα πρέπει να περιμένουμε τα τεστ όλων των παικτών και των ανθρώπων της αποστολής. Αν αυτά είναι αρνητικά τότε το ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης θα γίνει σε μέρα που θα ορίσει η ΕΠΟ. Αν όμως δεν είναι αρνητικά, τότε το ματς θα αναβληθεί οριστικά και η ομάδα της Ξάνθης θα μπει σε πενθήμερα καραντίνα (και βλέπουμε).

Πηγή: gazzetta.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πίσω στην αρχή της σελίδας