Θρυλικός νταμπλούχος Ελλάδας ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 1-0 την ΑΕΚ στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας και κατέκτησε το νταμπλ για την αγωνιστική περίοδο 2019-20.

Ο Ραντζέλοβιτς στο 10′ πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης αλλά ο Ολυμπιακός έχασε και πολλές άλλες ευκαιρίες με μεγαλύτερο το χαμένο πέναλτι του Ελ Αραμπί.

Μετά από δύο αναβολές και μέχρι πριν λίγες μέρες την αβεβαιότητα τόσο για το αν, το πότε και το πού θα διεξαχθεί ο τελικός, αβεβαιότητα που έφτανε μέχρι και το... ποιοι θα έπαιζαν με το θέμα των ρόστερ, τελικά Ολυμπιακός και ΑΕΚ, πάνω στο χορτάρι, πρόσφεραν έναν εξαιρετικό τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, ο οποίος μετά από 90 λεπτά βρήκε τους «ερυθρόλευκους» να στέφονται τροπαιούχοι!

Το γκολ του Ραντζέλοβιτς από το πρώτο δεκάλεπτο έκανε τη διαφορά στο Πανθεσσαλικό με αυτό το 0-1 να μένει ως το φινάλε που βρήκε τους Πειραιώτες Κυπελλούχους Ελλάδας για 28η φορά στην ιστορία τους και την ΑΕΚ να χάνει τον τέταρτο σερί τελικό. Ο Ολυμπιακός ήταν η πιο στιβαρή, η πιο δεμένη και η πιο έμπειρη ομάδα, κάτι που φάνηκε και σε όλες τις λεπτομέρειες του αγώνα. Η ΑΕΚ αντίθετα ήταν φλύαρη, χωρίς ψυχραιμία από τη μέση και μπροστά και μάλλον περισσότερο αγχωμένη για το αποτέλεσμα!

Δυνατό και... καθοριστικό ξεκίνημα

Όσον αφορά στην εικόνα του αγώνα, ο ρυθμός ήταν πολύ καλός από τα πρώτα του δευτερόλεπτα, με εκατέρωθεν σημαντικές φάσεις και τη μπάλα πάνω-κάτω. Η ΑΕΚ μπήκε πιο επιθετικά στο ματς, με κατοχή μπάλας και πίεση, τον Ολυμπιακό να απαντά με δύο καλές αντεπιθέσεις και μια φάση του Ελ Αραμπί, ενώ την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα την έχασε η Ένωση. Όπως έχει συμβεί κάποιες... χιλιάδες φορές στο ποδόσφαιρο, στην αμέσως επόμενη φάση το «πλήρωσε», αφού οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ με το έξοχο γκολ του Ραντζέλοβιτς μετά από λάθος του Λιβάγια.

Αμέσως μετά το 0-1, οι Πειραιώτες πήραν τον έλεγχο του αγώνα για αρκετή ώρα, κράτησαν τη μπάλα περισσότερο και πιο ψύχραιμα, δίνοντας πάντως και αρκετή έμφαση και στο να κρατούν τις θέσεις τους σε άμυνα και μεσαία γραμμή, χωρίς να παραχωρούν χώρους στον αντίπαλο. Αυτές οι αποτελεσματικές άμυνες για την ομάδα του Μαρτίνς ήταν και μεγάλο μέρος της ουσίας του πρώτου ημιχρόνου, αφού στο διάστημα αυτό η ΑΕΚ ήταν αρκετά φλύαρη στη μεσαία γραμμή, ενώ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί και κανένα από τα αρκετά στημένα που κέρδισε.

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ο Ολυμπιακός έβρισκε τον τρόπο να βγάζει τη μπάλα από τα καρέ του Τζολάκη και παράλληλα να είναι εξαιρετικά επικίνδυνος στην κόντρα, αφού ταλαιπώρησε αρκετά την κιτρινόμαυρη άμυνα με την ταχύτητα των επιθετικών. Σε μια από αυτές τις φάσεις ο Ελ Αραμπί έχασε μοναδική ευκαιρία για το 0-2, ενώ το ίδιο έκανε και ο Μάνταλος για το 1-1 λίγο πριν βγει το ημίχρονο, με το 0-1 υπέρ του Ολυμπιακού να είναι το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους.

«Ερυθρόλευκη» υπεροχή

Στην επανάληψη, η ΑΕΚ διατήρησε την κατοχή της μπάλας αλλά για πολλή ώρα πλησίαζε την αντίπαλη περιοχή μόνο με στατικές φάσεις. Και πάλι όμως η πρώτη μεγάλη φάση ήταν για τον Ολυμπιακό, ο οποίος μάλιστα λίγο αργότερα έχασε και μοναδική ευκαιρία να σφραγίσει τον τελικό με το χαμένο πέναλτι του Ελ Αραμπί στο 55'. Μετά από αυτό, η Ένωση ήταν αυτή που πήρε ψυχολογία, πίεσε και πάλι, όμως πλέον οι «ερυθρόλευκοι» είχαν αρχίσει να κλείνουν όλο και περισσότερο προς την περιοχή του Τζολάκη, με ξεκάθαρη διάθεση να περιορίσουν τα ρίσκα και να κρατήσουν το αποτέλεσμα, χτυπώντας πια αποκλειστικά στην κόντρα. 

Οι αλλαγές του Καρέρα ναι μεν έδωσαν επιθετική πνοή στην ομάδα του, ωστόσο ο Ολυμπιακός αμύνθηκε εξαιρετικά, καθαρίζοντας άνετα τους κινδύνους στην περιοχή του Τζολάκη, ειδικά όποτε η μπάλα σηκωνόταν στον αέρα. Ως το φινάλε, ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με τους πρωταθλητές να διατηρούν τον έλεγχο, να χάνουν ευκαιρίες για περισσότερα γκολ και τελικά να κρατούν αυτό το 0-1 που τους... μετέτρεψε σε νταμπλούχους! 

Πηγή: Sdna.gr

Δειτε Επισης

Εκτέλεσε την Πόρτο και έκλεισε ραντεβού με τον Ολυμπιακό για την ευρω-κούπα η Μίλαν
Πάει πίσω το πρωτάθλημα, προς αναβολή ο τελικός του Κυπέλλου στην Ελλάδα
Respect και στους τρεις, αξίζετε να το ζείτε!
Ανάμεσα στους κορυφαίους-Υποψήφιος για MVP της εβδομάδας στο Conference League ο Τζολάκης
Μασούρας: Για όλα αυτά τα χαμένα ματς του Ολυμπιακού στο 90’, για τη Γιουβέντους, τον Τζέραρντ, το Ριαθόρ
Μαρινάκης σε Φορτούνη: Θα πάτε για πολλά εκατομμύρια εσείς
Οι αποδόσεις κατάκτησης του Conference League
Κωνσταντής Τζολάκης... Ο 21χρονος φοιτητής του Πανεπιστημίου που σόκαρε την Ευρώπη
BINTEO: Η αγκαλιά του Τζολάκη με τον πατέρα του μετά από τις τρεις αποκρούσεις πέναλτι
Δεν παίζει στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνες