Έκοψε τα φτερά των αετών, άνοιξε τα δικά του και πέταξε για τα πλέι-οφ ο ΠΑΟΚ

Όνειρο! Θρίαμβος! Έκσταση! Ο μάγκας ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση του αιώνα επί της πανάκριβης Μπενφίκα και είναι έναν γύρο μακριά από το πολυπόθητο Τσάμπιονς Λιγκ!

Υπέφερε αλλά άντεξε. Και όταν αποφάσισε να πετάξει από πάνω του την ταμπέλα του... φοβικού, ανταμείφθηκε και μέσα σε διάστημα 12 λεπτών, «σκότωσε» τη Μπενφίκα των εκατομμυρίων, έχοντας έναν Δημήτρη Γιαννούλη σε εμφάνιση καριέρας και έναν Αντρίγια Ζίβκοβιτς που κάτι χρωστούσε στους Πορτογάλους. 

Σε αυτό το ζευγάρι δεν υπήρχαν ισορροπίες. Η Μπενφίκα ήταν ξεκάθαρα το απόλυτο φαβορί. Ο Αμπέλ Φερέιρα το παραδέχηκε δημοσίως, πετώντας... ανοιχτά το μπαλάκι της πίεσης στους φιλοξενούμενους. Και με το «καλημέρα» ο τεχνικός του ΠΑΟΚ επέλεξε -βάσει συνθηκών- να κινηθεί συντηρητικά, παίρνοντας το ρίσκο να αφήσει στη Μπεσίκτας τα ηνία του παιχνιδιού, η οποία «ξεδίπλωσε» ποιότητα και απίστευτη ταχύτητα σε όλες τις γραμμές της.

Το ζητούμενο για τους «αετούς» της Λισαβόνας, όμως, ήταν να αποδώσει από νωρίς το σετ παιχνίδι απέναντι σε έναν πολύ καλά κλεισμένο αντίπαλο. Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Μπενφίκα, ο Πίζι είχε αποτυπώσει απόλυτα την εικόνα της ομάδας του που έπρεπε να περάσει τις εξετάσεις σε συλλογικό επίπεδο, σε συνεργασίες. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η σπουδαιότερη ευκαιρία της ομάδας του Ζόρζε Ζέσους που μέχρι πρότινος δεν είχε επίσημο παιχνίδι στα πόδια της, σημειώθηκε στο 30' από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πίζι που τράνταξε το δεξί κάθετο δοκάρι του Ζίβκοβιτς.

Με την στατιστική του α΄μέρους να κλείνει με το συντριπτικό 76% σε κατοχή μπάλας υπέρ της Μπενφίκα και με απολογισμό 8 τελικών έναντι μιας του Δικεφάλου, ήταν σαφές πως ο ΠΑΟΚ... ασφυκτιούσε. Με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια και το δείκτη του σκορ στο 0-0, ο ΠΑΟΚ τα είχε πάει εξαιρετικά σε φάση άμυνας, ωστόσο, αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα με την επανάκτηση της μπάλας, στις μεταβιβάσεις και στην κυκλοφορία δεδομένης της νευρικότητας και της έλλειψης συγκέντρωσης και έντασης.

Με την έναρξη του β΄μέρους, οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν χωρίς αλλαγές αλλά και πάλι ο πρώτος λόγος ανήκε στους Πορτογάλους. Για τον ΠΑΟΚ αρκούσε να εκμεταλλευτεί έξυπνα τις στιγμές του, να πετάξει από πάνω του κάθε ίχνους φόβου και να τολμήσει. Και αυτό ακριβώς έκανε. Μια κούρσα του Δημήτρη Γιαννούλη που συνδυάστηκε έξυπνα με τον Τσούμπα Άκπομ στο 63' 'ηταν αυτό που έψαχνε. Η σύγχυση των Πορτογάλων επέφερε με τη... βοήθεια του Βερτόνγκεν το πολυπόθητο γκολ για τους Θεσσαλονικείς που έστησαν με την πλάτη στον τοίχο τη φλύαρη Μπενφίκα για το 1-0!

Άμεσα ο Ζόρζε Ζέσους έριξε μέσα την ακριβότερη μεταγραφή της ιστορίας του συλλόγου, ποντάροντας στην είσοδο του Νούνιες ενώ φρέσκαρε την επίθεση με την αντικατάσταση του Σεφέροβιτς αντί του Βινίσιους. Κινήσεις τακτικής και από τον Φερέιρα, επιλέγοντας τον γνώρισμο στη Μπενφίκα, Αντρίγια Ζίβκοβιτς και τον Σφιντέρσκι. Και ο πρώτος φαίνεται πως κάτι χρωστούσε στην πρώην ομάδα του...

Ο Δημήτρης Γιαννούλης σε μια εμφάνιση... ζωής, τραβώντας διαρκώς παίκτες πάνω του, φρόντισε να του το κάνει πιο εύκολο, σερβίροντας για το Σέρβο, ο οποίος με φοβερή κίνηση και σουτ στη γωνία, «σκότωσε» την ομάδα του Ζόρζε Ζέσους για το 2-0!

Το μόνο που κατάφερε η Μπενφίκα ήταν να μειώσει στο σκορ με τον Ράφα Σίλβα στο 94'.

Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Τινάζει την μπάνκα ο πρόεδρος της Πόρτο-«Ο Ολυμπιακός θα δώσει τα 17,5 εκατ. ευρώ για τον Κάρμο»
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη