Ιδανεικός αυτόχειρας ο ΠΑΟΚ-Αυτοκτόνησε σε ένα πεντάλεπτο και έχασε από την Κρασνοντάρ

Ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε ούτε και τώρα στη μεγαλύτερη, ίσως, ευκαιρία που είχε για να περάσει για πρώτη φορά στους ομίλους του Champions League. Το έκανε η Κρασνοντάρ που πήρε το εισιτήριο για τους χρυοφόρους ομίλους, αφήνοντας και πάλι πικρή γεύση στους «ασπρόμαυρους».

Ο Αμπέλ Φερέιρα επέλεξε να ξεκινήσει τον αποψινό «τελικό» με την ίδια ενδεκάδα που ξεκίνησε το παιχνίδι πριν μια εβδομάδα στο Κρασνοντάρ. Ο Πορτογάλος τεχνικός του ΠΑΟΚ άφησε τα δύο τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας (Τσόλακ – Ουαγκέ) στον πάγκο και ο «Δικέφαλος» θα παραταχθεί και στο χορτάρι της Τούμπας με την ίδια ακριβώς ενδεκάδα και σχηματισμό με αυτή που αντιμετώπισε την περασμένη Τρίτη (22/9) τη ρωσική ομάδα στο Krasnodar Stadium.

Σ’ αυτά που έχει δείξει και δοκιμάσει στις τελευταίες προπονήσεις στο μυαλό του Φερέιρα ήταν η τριάδα των Πέλκα, Ζίβκοβιτς και Τζόλη, για την επίθεση, δίχως να αλλάζει κάτι άλλο στην προσέγγιση των «ασπρόμαυρων».

Με σημαντικές απουσίες η Κρασνοντάρ

Στις απουσίες της ρωσικής ομάδας πλην του Βάντερσον, που δεν ταξίδεψε καν στη Θεσσαλονίκη, προστέθηκε και τον Κρίστοφερ Όλσον, ο οποίος επίσης δεν έκανε το ταξίδι προς την Ελλάδα, καθώς χτες η γυναίκα του έφερε στον κόσμο το πρώτο παιδί τους. Δύο σημαντικές απουσίες στον άξονα ο Όλσον είναι ο παίκτης που κουμαντάρει όλο το παιχνίδι της Κρασνοντάρ και στο δεξιό άκρο της επίθεσης, με τον Κλάεσον να αντικαθιστά τον Βάντερσον και τον Καμπελά να παίζει στο αριστερό άκρο.

Αντίθετα, ο Μάρκους Μπεργκ ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού και βρέθηκε στο αρχικό σχήμα, ενώ ο Μουσάεφ προχώρησε και σε μια αλλαγή στους δύο κεντρικούς αμυντικούς, σε σχέση με το πρώτο ματς, αφήνοντας στον πάγκο τον Σορόκιν και ξεκινώντας με τον Μαρτίνοβιτς δίπλα στον Κάιο.

Καλύτερος, χωρίς το γκολ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά, είχε την κατοχή της μπάλας στο ξεκίνημα του αγώνα, απείλησε με την κεφαλιά του Βαρέλα (11’) και το σουτ του Ζίβκοβιτς (15’), σε μια ξεκάθαρη προσπάθεια να βρει ένα γρήγορο γκολ.

Μετά τα πρώτα λεπτά οι «ασπρόμαυροι» άφησαν την μπάλα στη ρωσική ομάδα, με προφανή στόχο να χτυπήσει στην κόντρα την αργή άμυνα της Κρασνοντάρ. Αυτό που έλειπε από τους παίκτες του Φερέιρα ήταν το καθαρό μυαλό στην τελική ενέργεια. Ο Κρέσπο άγγιξε το 1-0 με κεφαλιά (34’) και μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους δεν σημειώθηκε καμία άλλη αξιόλογη φάση, με εξαίρεση ένα σουτ του Ζίβκοβιτς που μπλόκαρε ο Σαφόνοφ.

Ο «Δικέφαλος» έκλεισε το πρώτο 45λεπτο με 5 τελικές προσπάθειες (οι 4 στην εστία), η άμυνα της Κρασνοντάρ (4 τελικές οι 2 στην εστία) είχε αρκετές περισσότερες αποκρούσεις της μπάλας στην άμυνα (5-15) ενδεικτικά νούμερα για το τι συνέβη στο πρώτο ημίχρονο.

Εψαξε το χρυσό γκολ, αλλά…

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο ξεκίνημα του β’ μέρους, με τον ΠΑΟΚ να πιέζει, να ψάχνει το γκολ και να το αγγίζει με τον Ινγκασον (56’). Ο Φερέιρα έριξε στη μάχη τους Τσόλακ και Ουαγκέ με τους «ασπρόμαυρους» να τα παίζουν «όλα για όλα».

Η ψυχρολουσία ήρθε για τον ΠΑΟΚ στο 73ο λεπτό. Οι παίκτες της Κρασνοντάρ βγήκαν γρήγορα στην αντεπίθεση, με τον Σμολνίκοφ να κάνει το γύρισμα μέσα στην περιοχή και τον Μιχαηλίδη να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Τρία γκολ σε πέντε λεπτά

Ο Ελ Καντουρί ισοφάρισε με κεφαλιά (ο Σαφόνοφ έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του) στο 77’ και αναπτέρωσε τις ελπίδες, ωστόσο με την σέντρα η Κρασνοντάρ πήρε και πάλι το προβάδισμα στο σκορ με τον Καμπελά (1-2).

Τα πάντα είχαν τελειώσει. Ο ΠΑΟΚ έψαχνε τρία γκολ πράγμα που δεν υπήρχε περίπτωση να πετύχει…

MVP: Ο Καμπελά μπορεί να σκόραρε και στο παιχνίδι της Τούμπας, αλλά ο Ρώσος τερματοφύλακας, Ματβέι Σαφόνοφ, ήταν αυτός που κράτησε όρθια την Κρασνοντάρ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Οι προσπάθειες και το γκολ του Ελ Καντουρί δεν αρκούσαν για τον χτεσινό ΠΑΟΚ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Χωρίς καθαρό μυαλό στην τελική ενέργεια ο Δημήτρης Πέλκας δεν βοήθησε σχεδόν καθόλου την ομάδα του.

Η ΓΚΑΦΑ: Άθελα του ο Γιάννης Μιχαηλίδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ και την Κρασνοντάρ σε θέση οδηγού.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Ιταλός Ορσάτο απέφυγε να σφυρίξει πολύ, δε θέλησε να επηρεάσει το ρυθμό του αγώνα, ήταν κοντά στις φάσεις, όπως στο πέσιμο του Κλάεσον και του Τσόλακ, δείχνοντας να συνεχιστεί το παιχνίδι.

ΠΑΟΚ (Α. Φερέιρα): Α. Ζίβκοβιτς, Κρέσπο (59’ Ουαγκέ), Ινγκασον, Βαρέλα (76’ Σφιντέρσκι), Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Πέλκας (59’ Τσόλακ), Τζόλης, Α. Ζίβκοβιτς.

Κρασνοντάρ (Μουσάεφ): Σαφόνοφ, Πετρόφ, Μαρτινόβιτς, Κάιο, Ραμίρες, Ούτκιν (58’ Σμολνίκοφ), Γκαζίνσκι (82’ Καμπόλοφ), Βιλένα, Κλάεσον, Μπεργκ, Καμπελά (85’ Σουλεϊμάνοφ).

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη
Λουτσέσκου: Ποιητής του ποδοσφαίρου ο Κωνσταντέλιας