ΠΑΟΚ-Γκαρσία... τρομοκρατία!

Ένας ΠΑΟΚ βγαλμένος από όνειρο «τρομοκράτησε» την Αϊντχόβεν και την... ξάπλωσε με 4 γκολ σε 18 λεπτά, παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης (4-1)! Μαέστρος Γκαρσία, μαγικό δίδυμο Ζίβκοβιτς-Τζόλη!

Κάθε αρχή και δύσκολη λένε... Τουλάχιστον για ένα ημίχρονο! Στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Πάμπλο Γκαρσία, ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε με αλλαγή συστήματος και συγκεκριμένα με ένα 4-3-3 που εκ του αποτελέσματος τον «εγκλώβισε» απέναντι στην PSV. Για την ακρίβεια, οι γηπεδούχοι δεν κατέγραψαν καμία τελική εντός εστίας, ενδεικτικό της αδυναμίας που επέδειξε ο Δικέφαλος στην ανάπτυξη παιχνιδιού, στην τελική πάσα και στην ταχύτητα της σκέψης.

Απεναντίας, ο ΠΑΟΚ φρόντισε να βάλει δύσκολα στον εαυτό του, κάνοντας δώρο... πέναλτι στους Ολλανδούς μετά την κακή αντίδραση που επέδειξαν οι κεντρικοί αμυντικοί του και ολοκληρώθηκε με το πάτημα του Σβαμπ στον Μάλεν. Ο Ζάχαβι ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ για τους Ολλανδούς στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης.

Τα πράγματα, μάλιστα, θα μπορούσαν να γίνουν και χειρότερα για την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, μετά το λάθος του Καντουρί που έφερε τον σκόρερ της PSV σε θέση τετ α τετ με τον Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος με τη συνδρομή του Βαρέλα 'γλίτωσαν' τους Θεσσαλονικείς, κρούοντας εκ νέου το καμπανάκι για τους γηπεδούχους. Απέναντι στο εξαιρετικό πρέσινγκ και στην πολύ καλά οργανωμένη Αϊντχόφεν, ο ΠΑΟΚ δεν είχε καμία απάντηση... 

00:04 / 00:30

Όλα αυτά, όμως, μέχρι το ημίχρονο...

Προβεβλημένοι σύνδεσμοιΕίσαι ο καλύτερος προπονητής; Στα Fantasy τουρνουά φτιάχνεις τη δική σου ομάδα & διεκδικείς την κορυφή. Πάτα εδώ!

Μέσα σε 11 λεπτά, ήρθε το απόλυτο «ξέσπασμα». Ο Σβαμπ «χρωστούσε» κάτι από το α΄ημίχρονο. Με τη βοήθεια του εκπληκτικού Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο Αυστριακός έβαλε τη σωστή στιγμή το πόδι του, έκανε την προβολή και άλλαξε πορεία στην μπάλα προκειμένου εκείνη να καταλήξει στα δίχτυα της εστίας του Μβογκό για το 1-1.

Οι δυο τους συνεργάστηκαν άψογα και στο γκολ της ανατροπής. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Σβαμπ να 'σερβίρει' για τον απόλυτο πρωταγωνιστή της βραδιάς. Μια υπέροχη ντρίμπλα και κάνοντας την κλασική του κίνηση, φέρνοντας τη μπάλα στο αριστερό, ο Σέρβος υπέγραψε το 2-1.

Ο ΠΑΟΚ βρισκόταν στο μομέντουμ της... έκρηξής του και ο Χρήστος Τζόλης ήρθε με φόρα από τον πάγκο, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά πως τα ευρωπαϊκά ματς είναι το φόρτε του! Ο 18χρονος έκανε μια κούρσα αρκετών μέτρων και 'εκτέλεσε' με άψογο τελείωμα για το 3-1!

Η PSV έμοιαζε να είναι στα χαμένα, προσπαθώντας να κατανοήσει πόσο διαφορετικός εμφανίστηκε ο Δικέφαλος στο β΄ημίχρονο. Προτού συμπληρωθούν καλά καλά 18 λεπτά, όμως, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς σαν σε επανάληψη, έδωσε διαστάσεις θριάμβου για το 4-1!

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε το παραμικρό, με τον ΠΑΟΚ να είναι απόλυτα κυρίαρχος του παιχνιδιού, αποδεικνύοντας στην πράξη πως καμιά φορά αρκεί μια 20λεπτη... καταιγίδα για να πάρεις αυτό που θέλεις. Με τρόπο εμφατικό. Με τη νίκη επί της PSV, ο Δικέφαλος άφησε στην τρίτη θέση του ομίλου την PSV, αποκτώντας προβάδισμα πρόκρισης έναντι των Ολλανδών! 

Δειτε Επισης

Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη
Λουτσέσκου: Ποιητής του ποδοσφαίρου ο Κωνσταντέλιας
Η διαφωνία του Πουρσαϊτίδη με τον Τιμούρ, ο Ιβάν και η Εθνική Ελλάδος
Δύσκολα επιβιώνει στην Εθνική Ελλάδος ο Πογέτ-Φαβορί για να τον αντικαταστήσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς
BINTEO: Χιλιάδες Γεωργιανοί στους δρόμους της Τιφλίδας μετά την ιστορική πρόκριση