Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Επίσημο: Στα πέντε κρούσματα αναβολή αγώνα στη Superleague

  13/11/2020 12:11
Επίσημο: Στα πέντε κρούσματα αναβολή αγώνα στη Superleague

Επίσημο: Στα πέντε κρούσματα αναβολή αγώνα στη Superleague

  13/11/2020 12:11

Οριστική η αλλαγή πρωτοκόλλου για τα κρούσματα κορωνοϊού στις ομάδες της Superleague.

Το πρωί της Παρασκευής η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ενημέρωσε τη Superleague Interwetten ότι πλέον αυξάνεται το όριο των θετικών παικτών σε κορωνοϊό που οδηγούν στην αναβολή ενός αγώνα. 

Μέχρι πρότινος χρειάζονταν τρία θετικά δείγματα στο τελευταίο τεστ μίας ομάδας για να αναβληθεί ένα παιχνίδι. Ωστόσο με τη μία αναβολή να διαδέχεται την άλλη, ήταν δεδομένο πως το πρωτάθλημα θα τιναζόταν στον αέρα υπό αυτές τις συνθήκες. Σημειώνεται εξάλλου πως το πρωτόκολλο που τηρούνταν στην Ελλάδα ήταν το αυστηρότερο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. 

Αυτό οδήγησε τη Λίγκα στην απόφαση να ζητήσει από τις υγειονομικές αρχές να αυξηθεί το σχετικό όριο και σήμερα το πρωί ενημερώθηκε ότι πλέον αναβολή θα έχουμε στα πέντε θετικά κρούσματα. 

Πάνω σε αυτό πάντως αξίζει να γίνουν και κάποιες επισημάνσεις. Από τη μία πλευρά το γεγονός ότι έγινε δεκτό το αίτημα της διοργανώτριας, δείχνει ότι οι υγειονομικές αρχές αναγνωρίζουν τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει την τρέχουσα κατάσταση ο Συνεταιρισμός. Ειδάλλως, με τον κορωνοϊό να βρίσκεται σε τέτοια έξαρση, δεν θα αποφάσιζε ποτέ κάτι τέτοιο. Εξάλλου, από την πρώτη στιγμή η Superleague υλοποίησε με υπευθυνότητα όλα όσα προβλέπονται στα υγειονομικά πρωτόκολλα.  

Από την άλλη να σημειώσουμε και πάλι το τι ισχύει ακριβώς για να οδηγηθεί σε αναβολή ένας αγώνας. Αφενός θα πρέπει τα πέντε αυτά κρούσματα να βρεθούν μόνο στα τελευταία τεστ που κάνει μία ομάδα πριν δώσει ένα παιχνίδι και δεν προσμετρώνται όλα τα υπόλοιπα κι αφετέρου ότι αφορούν μόνο ποδοσφαιριστές. Αν δηλαδή βρεθούν θετικοί 4 παίκτες και άλλα τέσσερα μέλη από το σταφ μίας ομάδας στα τελευταία τεστ, ο αγώνας θα διεξάγεται κανονικά. 

Εκείνο που μένει πλέον είναι και η επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά της ΓΓΑ. 

Πηγή: sdna.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πίσω στην αρχή της σελίδας