Οι συνέπειες της ήττας της ΑΕΚ από τη Ζόρια

Η ήττα από την Ζόρια στο ΟΑΚΑ δεν στερεί στην ΑΕΚ απλώς τις ουσιαστικές ελπίδες πρόκρισης στους «32» του Europa League, αλλά απειλεί να υποθηκεύσει και το ευρωπαϊκό της μέλλον.

Η «Ένωση» πέρα από την πρόκριση, διεκδικεί σε κάθε της ευρωπαϊκή παρουσία τη μεγαλύτερη δυνατή συγκομιδή βαθμών, προκειμένου να βελτιώσει τη θέση της στην κατάταξη των συλλόγων της UEFA και να έχει ευνοϊκότερες κλήσεις στο μέλλον. Υπενθυμίζεται πως φέτος χρειάστηκε μια μεγάλη υπέρβαση για να επιστρέψει στους ομίλους νικώντας ως αδύναμη την ισχυρή Βόλφσμπουργκ με 2-1 στα playoffs.

Με την πρόκρισή της στους ομίλους, η ΑΕΚ εξασφάλισε τρεις πόντους στη βαθμολογία της UEFA, αλλά για να έχει μεγαλύτερη συγκομιδή θα έπρεπε να είχε και τα ανάλογα αποτελέσματα σε αυτές τις έξι αγωνιστικές. Οι «κιτρινόμαυροι» θα κρατήσουν στο τέλος της φετινής ευρωπαϊκής τους παρουσίας περισσότερους από τρεις βαθμούς μόνο αν συγκεντρώσουν πάνω από τρεις βαθμούς στον όμιλο και μετά από τέσσερις αγωνιστικές έχουν μόνο τη νίκη επί της Ζόρια στην Ουκρανία. Μόνο αν η συγκομιδή της στο γκρουπ είναι μεγαλύτερη των τριών πόντων, θα κρατήσει τους βαθμούς που θα κερδίσει σε αυτά τα έξι ματς. Ειδάλλως θα μείνει με τους τρεις βαθμούς που πήρε ουσιαστικά από τα προκριματικά (και τις νίκες επί των Σεντ Γκάλεν και Βόλφσμπουργκ), κάτι που συνιστά ελάχιστη πρόοδο σε σχέση με τους 2,5 βαθμούς που πήρε πέρσι με τη νίκη επί της Κραϊόβα και τον αποκλεισμό από την Τραμπζονσπόρ.

Η ΑΕΚ, συνεπώς, ακόμη κι αν οι πιθανότητες πρόκρισης είναι απειροελάχιστες, καλείται να πάρει το μέγιστο που μπορεί από τα δύο εναπομείναντα ματς του ομίλου, με Μπράγκα στο ΟΑΚΑ και Λέστερ στην Αγγλία. Διαφορετικά, δύσκολα θα αποφύγει τις όχι και καλύτερες δυνατές κληρώσεις ως αδύναμη και στο μέλλον.
 
Πηγή: sport-fm.gr

Δειτε Επισης

Εκτέλεσε την Πόρτο και έκλεισε ραντεβού με τον Ολυμπιακό για την ευρω-κούπα η Μίλαν
Respect και στους τρεις, αξίζετε να το ζείτε!
Ανάμεσα στους κορυφαίους-Υποψήφιος για MVP της εβδομάδας στο Conference League ο Τζολάκης
Μασούρας: Για όλα αυτά τα χαμένα ματς του Ολυμπιακού στο 90’, για τη Γιουβέντους, τον Τζέραρντ, το Ριαθόρ
Μαρινάκης σε Φορτούνη: Θα πάτε για πολλά εκατομμύρια εσείς
Οι αποδόσεις κατάκτησης του Conference League
Κωνσταντής Τζολάκης... Ο 21χρονος φοιτητής του Πανεπιστημίου που σόκαρε την Ευρώπη
BINTEO: Η αγκαλιά του Τζολάκη με τον πατέρα του μετά από τις τρεις αποκρούσεις πέναλτι
Δεν παίζει στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνες
BINTEO: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού