Παιχνίδι ροντέο με επτά γκολ και νικήτρια την... ΑΕΚ στη Ριζούπολη

Σε ματς θρίλερ, το οποίο κράτησε τους πάντες σε αγωνία μέχρι το 90' + 7', η ΑΕΚ επικράτησε με 4-3 του Απόλλωνα, ο οποίος μείωσε στις καθυστερήσεις με τον Μπαξεβανίδη και απείλησε με ισοφάριση μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης δεν υπήρχε για την ΑΕΚ στη Ριζούπολη έπειτα από το ταραχώδες διάστημα που προηγήθηκε και ενόψει του κρίσιμου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Η Ένωση ήταν αποτελεσματική και από το πρώτο μέρος έβαλε τις βάσεις της νίκης με τα δύο γκολ του Ανσαριφάρντ (6' και 25') και το εξαιρετικό τέρμα του Γκαρσία (19') με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, ενώ ο Φερνάντεθ (8') είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Απόλλωνα σε μια φάση όπου η  κιτρινόμαυρη άμυνα εμφάνισε τη συνηθισμένη της αστάθεια. Η ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ παρέμενε προβληματική, ο Απόλλωνας μπήκε ξανά στο ματς με τέρμα του Τσαμπούρη στο 66', ο Ολιβέιρα έκανε το 2-4 στο 88', ωστόσο στις καθυστερήσεις ο Απόλλωνας πήγε να πάρει ακόμα και τον βαθμό! Ο Μπεξεβανίδης έκανε το 3-4 στο 94' και ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Παουλίνιο, το οποίο ωστόσο δεν εκτελέστηκε ποτέ για οφσάιντ του Μουνιέ που υποδείχθηκε μέσω VAR, με την Ένωση να φεύγει με ένα πολύ αγχωτικό διπλό από τη Ριζούπολη.

Έτσι ξεκίνησαν Παράσχος και Καρέρα

Ο Καρέρα, όπως αναμενόταν, επέστρεψε στο 4-2-3-1 διατηρώντας τον Μιτάι στο αριστερό άκρο της άμυνας και ξεκινώντας στους στόπερ το δίδυμο των Σβάρνα και Χνιντ λόγω των απουσιών που είχε με τους Τσιγκρίνσκι και Νεντελτσιάρου. Στο τέρμα ήταν ο Τσιντώτας, στο δεξί άκρο της άμυνας ο Παουλίνιο, ο Σάκχοφ επέστρεψε στον άξονα με τους Σιμόες και Μάνταλο, στα άκρα της επίθεσης ξεκίνησαν οι Λιβάια και Γκαρσία και στην κορυφή ο Ανσαριφάρντ. Ο Παράσχος έχοντας να αντιμετωπίσει τις απουσίες των Φατιόν και Μπεντινέλι παρέταξε ένα 4-5-1 με τον Ιωαννίδη κορυφή, πίσω του τον Κολ, στα άκρα τους Φερνάντεθ και Χουχούμη και στον άξονα τους Κιτόκο και Σλίβκα.

Αποτελεσματική ΑΕΚ και 1-3 στο ημίχρονο με γκολάρα Γκαρσία με απευθείας εκτέλεση κόρνερ

Η ΑΕΚ μπήκε ορεξάτη στο ματς και στο 6' πήρε κεφάλι στο σκορ. Λιβάια και Μάνταλος συνδυάστηκαν, ο Μιτάι τροφοδοτήθηκε από τα αριστερά και με μια όμορφη συρτή μπαλιά βρήκε τον Ανσαριφάρντ ο οποίος με προβολή έκανε το 0-1. Ο Απόλλων ωστόσο δύο λεπτά αργότερα βρήκε την απάντηση με την κιτρινόμαυρη άμυνα να παρουσιάζει για πολλοστή φορά τη συνηθισμένη της αστάθεια. Ο Σλίβκα πέρασε από τα αριστερά, ο Σβάρνας που βγήκε για να τον σταματήσει δεν τα κατάφερε, η σέντρα βγήκε και ο Φερνάντεθ ανενόχλητος με κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής νίκησε τον Τσιντώτα για το 1-1.

Η Ένωση συνέχισε πάντως να βγάζει συνδυασμούς μπροστά, αλλά δεν έλειπαν και οι ατομικές ενέργειες. Όπως αυτή του Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος στο 13' έφτασε απέναντι από τον Βέρχουλστ με τον τελευταίο να σώζει. Ο 23χρονος εξτρέμ από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο έδειχνε πείσμα στο ματς και στο 19' σημείωσε ένα εντυπωσιακό γκολ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, με τη βοήθεια και του δοκαριού και εξαιρετικά φάλτσα, βάζοντας την ΑΕΚ ξανά μπροστά στο σκορ (1-2).

Αυτός που ξεχώριζε πάντως για τις τοποθετήσεις, τις κινήσεις του και για τις μεταβιβάσεις της μπάλας ήταν ο 17χρονος Μιτάι στα αριστερά. Στο 25' ο νεαρός Αλβανός μπακ ανέβηκε, έγινε κάτοχος της μπάλας, πήρε την κόντρα, πάσαρε στον Ανσαριφάρντ, ο οποίος με ένα δυνατό μακρινό σουτ έγραψε το 1-3! Μέχρι και το τέλος του πρώτου 45λεπτου οι γηπεδούχοι πίεσαν ψηλά, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να προβληματίσουν σημαντικά την άμυνα της ΑΕΚ πέρα από ένα συρτό σουτ του Κολ στο 39' που δεν βρήκε στόχο.

Η άμυνα της ΑΕΚ... πελαγοδρομούσε και οι κιτρινόμαυροι έφυγαν με ένα αγχωτικό διπλό από τη Ριζούπολη

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αλλαγές. Ο Καρέρα πέρασε τον Τάνκοβιτς στο ματς στη θέση του Γκαρσία και ο Παράσχος τον Τσιλούλη στη θέση του Χουχούμη. Στο 53' ο Ανσαριφάρντ πλησίασε το χατ-τρικ όταν έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Λιβάια και γύρισμα, ο Ιρανός επιθετικός έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Βέρχουλστ μπλόκαρε. Η Ελαφρά Ταξιαρχία πήρε μέτρα στο γήπεδο, αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει, με ένα σουτ του Κολ να περνάει άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Τσιντώτα με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα.

Στο 65' ο Μάνταλος βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Απόλλωνα, προσπάθησε να κρεμάσει τον Βέρχουλστ φτάνοντας απέναντί του, ωστόσο δεν έσκαψε σωστά και ο γκολκίπερ του Απόλλωνα μπλόκαρε. Ένα λεπτό αργότερα ωστόσο, έπειτα από ακόμα μια κάκιστη αμυντική αντίδραση της ΑΕΚ οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 2-3 και μπήκαν πάλι στο ματς. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ, ο Τσαμπούρης νίκησε την άμυνα της Ένωσης και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Καρέρα στο 68' προχώρησε τριπλή αλλαγή αμέσως μετά με τους Ολιβέιρα, Κρίστιτσιτς και Γαλανόπουλο να μπαίνουν στο ματς και ένα λεπτό αργότερα η Ένωση έχασε διπλή τεράστια ευκαιρία για το τέταρτο γκολ με τον Βέρχουλτ αρχικά να σταματάει το πλασέ του Τάνκοβιτς και τον Σάκχοφ να μην μπορεί από κοντά να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Όσο το σκορ παρέμενε στο 2-3, τα πάντα ήταν ανοικτά. Το τρίποντο όμως φάνηκε να κλειδώνει για την ΑΕΚ στο 88'. Ο Τάνκοβιτς έφυγε στην αντεπίθεση και με ωραίο πέρασμα βρήκε τον Ολιβέιρα από τα αριστερά του με τοξν Πορτογάλο να πλασάρει τον Βέρχουλστ για το 2-4.

Το ματς ωστόσο είχε κι άλλο σασπένς. Στο 94' ο Απόλλωνας μείωσε σε 3-4 με κεφαλιά του Μπαξεβανίδη και ένα λεπτό αργότερα ο Παουλίνιο έκανε χέρι, ο Γκορτσίλας έδωσε το πέναλτι, ωστόσο από το VAR ενημερώθηκε πως ο Μουνιέ ήταν σε θέση οφσάιντ με συνέπεια το πέναλτι να μην εκτελεστεί ποτέ και η ΑΕΚ να φύγει με αυτόν τον αγχωτικό τρόπο με το διπλό από τη Ριζούπολη.

MVP: Ο Ανσαριφάρντ ανέλαβε τον ρόλο του εκτελεστή, όπως το συνηθίζει, και με δύο γκολ στο πρώτο μέρος έδωσε τη λύση στην επίθεση.

Στο ύψος του: Ο 17χρονος Μιτάι είχε σωστές τοποθετήσεις, καλές μεταβιβάσεις και δύο ασίστ στον Ανσαριφάρντ. Πολύ καλή εικόνα από τον νεαρό μπακ της Ένωσης. Καλός και ο Γκαρσία στα πρώτα 45 λεπτά που αγωνίστηκε, σημειώνοντας και ένα φοβερό γκολ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, ενώ ορεξάτος ήταν και ο Ολιβέιρα στο δεύτερο βρίσκοντας ξανά γκολ.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ιωαννίδης δεν φάνηκε στην κορυφή και δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την αστάθεια που έδειξε σε ακόμα ένα ματς η άμυνα της ΑΕΚ.

Η γκάφα: Η ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ ήταν ξανά σούπερ προβληματική. Και στα τρία γκολ που δέχεται η Ένωση γίνονται σοβαρά λάθη, ενώ σε κάθε επίθεση του Απόλλωνα στο δεύτερο μέρος η άμυνα πελαγοδρομούσε. Μάλιστα στο τέλος η Ένωση πήγε να χάσει τη νίκη μέσα από τα χέρια της. Γκάφες συνεχόμενες στην άμυνα που είναι πραγματικά ανεπίτρεπτες.

Το στραγάλι: Ο Γκορτσίλας δεν είχε κάποια δύσκολη φάση στο ματς, πέρα από εκείνη των καθυστερήσεων. Υπέδειξε το πέναλτι σε χέρι του Παουλίνιο και ενημερώθηκε έπειτα από το VAR για το οφσάιντ του Μουνιέ.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα για την ΑΕΚ πέρα από το τρίποντο ψάχνοντας για το restart. Το πέτυχε με καλούς συνδυασμούς και αποτελεσματικότητα στο πρώτο μέρος, ωστόσο πίσω για πολλοστή φορά η αμυντική λειτουργία προκαλούσε τεράστιο προβληματισμό, ενώ και η νοοτροπία των κιτρινόμαυρων ήταν ξανά κάκιστη. Η άμυνα της Ένωσης υπέπεσε εκ νέου σε λάθη, δέχθηκε πάλι γκολ στην πρώτη φάση και γενικότερα συνεχίζει να μην εμπνέει καμία απολύτως σιγουριά κάτι που χρήζει άμεσης διόρθωσης. Ο Απόλλωνας άλλωστε τρεις ευκαιρίες έκανε και η άμυνα της ΑΕΚ δέχθηκε τρία γκολ, ενώ στο φινάλε θα μπορούσε να γίνει ακόμα και το 4-4. Το ζητούμενο για την ΑΕΚ είναι εκτός από τη νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό να διορθώσει τόσο τη νοοτροπία της όσο και την εντελώς προβληματική αμυντική της συμπεριφορά για να βρει την αντίδραση που ψάχνει με σερί θετικών αποτελεσμάτων.

Όσο για τον Απόλλωνα ήταν σε ακόμα ένα ματς αξιόμαχος, παρότι αμυντικά είχε θέματα, και δείχνει ότι απέναντι σε αντιπάλους της δυναμικής του μπορεί να πάρει βαθμούς.

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Χουχούμης (46' Τσιλούλης), Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Τσαμπούρης (70' Μπρούσιτς), Σλίβκα, Κιτόκο (70' Ντάουντα), Κολ, Φερνάντεθ (80' Μουνιέ), Ιωαννίδης (90' Καραγκούνης)

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Μιτάι (81' Ινσούα), Σβάρνας, Χνιντ, Παουλίνιο, Σιμόες (68' Γαλανόπουλος), Σάκχοφ, Μάνταλος (68' Κρίστιτσιτς), Λιβάια, Γκαρσία (46' Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (68' Ολιβέιρα)

Δειτε Επισης

Εκτέλεσε την Πόρτο και έκλεισε ραντεβού με τον Ολυμπιακό για την ευρω-κούπα η Μίλαν
Πάει πίσω το πρωτάθλημα, προς αναβολή ο τελικός του Κυπέλλου στην Ελλάδα
Respect και στους τρεις, αξίζετε να το ζείτε!
Ανάμεσα στους κορυφαίους-Υποψήφιος για MVP της εβδομάδας στο Conference League ο Τζολάκης
Μασούρας: Για όλα αυτά τα χαμένα ματς του Ολυμπιακού στο 90’, για τη Γιουβέντους, τον Τζέραρντ, το Ριαθόρ
Μαρινάκης σε Φορτούνη: Θα πάτε για πολλά εκατομμύρια εσείς
Οι αποδόσεις κατάκτησης του Conference League
Κωνσταντής Τζολάκης... Ο 21χρονος φοιτητής του Πανεπιστημίου που σόκαρε την Ευρώπη
BINTEO: Η αγκαλιά του Τζολάκη με τον πατέρα του μετά από τις τρεις αποκρούσεις πέναλτι
Δεν παίζει στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνες