Ελληνική ομάδα «έβαλε στο μάτι» τον Πιέρο Σωτηρίου

Ο Άρης συγκέντρωσε όλα τα δεδομένα της περίπτωσης του Πιέρου Σωτηρίου, αναγνωρίζει το υψηλό επίπεδο δυσκολίας της υπόθεσης του Κύπριου επιθετικού αλλά θα ψάξει τρόπο προσέγγισής του.

Έχοντας αποφασίσει την ισχυροποίηση της επιθετικής γραμμής, ο Άρης βρίσκεται στην αγορά και εξετάζει περιπτώσεις παικτών έχοντας αποφασίσει ότι θα κάνει την υπέρβαση εφόσον υπάρξει η βεβαιότητα ότι πρόκειται για φορ που θα κάνει τη διαφορά. Προς αυτήν την κατεύθυνση, οι «κίτρινοι» εξέτασαν πολλές περιπτώσεις, για παράδειγμα, έμαθαν τα οικονομικά δεδομένα της περίπτωσης του 29χρονου Σουηδού, Τζον Γκουϊντέιτι ο οποίος αγωνίζεται στην Αλαβές, παράλληλα όμως διατηρούν ανοιχτή γραμμή και με άλλες υποθέσεις.

Πληροφορίες του gazzetta.gr αναφέρουν ότι μέσα σ’ αυτές είναι και του Πιέρου Σωτηρίου. Ο 27χρονος επιθετικός ανήκει στην Αστάνα καθώς η ομάδα από το Καζακστάν απέκτησε (τον περασμένο Γενάρη) τα δικαιώματά του από την Κοπεγχάγη έναντι 1.7 εκατομμυρίων ευρώ. Πέρυσι, ο Σωτηρίου έκανε αρκετά καλή (μισή) σεζόν στην Αστάνα καθώς σε 14 αγώνες σημείωσε έξι τέρματα, λόγω όμως ενός τραυματισμού έχασε τη θέση του στο βασικό σχήμα της ομάδας, ενώ φέτος ο ρόλος του είναι αρκετά περιορισμένος. Για την ακρίβεια, χρησιμοποιήθηκε σε μόλις δύο παιχνίδια, γεγονός το οποίος τον έχει βάλει σε σκέψεις σχετικά με την παρουσία του στην ομάδα του Καζακστάν καθώς μένει στάσιμη η καριέρα του.

Ο Άρης μπήκε σε διαδικασία συγκέντρωσης όλων των στοιχείων του Κύπριου επιθετικού κι εκεί διαπίστωσε το επίπεδο δυσκολίας της υπόθεσης. Καταρχήν, οι ετήσιες απολαβές του στην Αστάνα αγγίζουν το ποσό των 700.000 ευρώ, το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως έχει να κάνει με τις διαθέσεις της ομάδας από το Καζακστάν. Για την ακρίβεια, εμφανίστηκε αρνητική στην προοπτική του δανεισμού, ενδεχομένως λόγω του ποσού που είχε δαπανήσει για να τον αγοράσει από την Κοπεγχάγη κι εκδήλωσε την πρόθεση γι’ απευθείας συζήτηση πώληση δικαιωμάτων. Από την πλευρά τους, οι «κίτρινοι» έχουν απορρίψει κάθε σενάριο αγοράς, πρότειναν τον δανεισμό του ποδοσφαιριστή με option αγοράς των δικαιωμάτων του στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου, αλλά εισέπραξαν αρνητική απάντηση.

Η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης θα φανεί στις προσεχείς ημέρες καθώς ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής επιζητεί μια λύση η οποία θα τον διασφαλίσει αγωνιστικά. Ο Σωτηρίου «εκτόξευσε» την καριέρα του μέσα από την εξαιρετική παρουσία του με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ όπου σε 100 αγώνες σημείωσε 40 γκολ, για να ακολουθήσει η μεταγραφή του στην Κοπεγχάγη το καλοκαίρι του 2017 έναντι 2.5 εκατομμυρίων ευρώ. Εκεί πραγματοποίησε εντυπωσιακές χρονιές (σ. σ. 110 αγώνες, 35 γκολ) και αγωνίστηκε στο υψηλότερο επίπεδο. 

Πηγή: gazzeta.gr

Δειτε Επισης

Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη
Λουτσέσκου: Ποιητής του ποδοσφαίρου ο Κωνσταντέλιας