Με το αριστερό του Γκαρσία και τον τρόπο του Χιμένεθ η ΑΕΚ πέρασε από το Βικελίδης

Ο Άρης υποδέχτηκε την ΑΕΚ την Πέμπτη σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 8η αγωνιστική της Super League Interwetten με την Ένωση να φεύγει με τη νίκη (0-1) από τη Θεσσαλονίκη χάρη στην εκτέλεση φάουλ του Λιβάι Γκαρσία.

Αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική νίκη για την Ένωση του Μανόλο Χιμένεθ και μάλιστα με το ίδιο σκορ.

Η ΑΛΛΗΛΟΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ

Το πρώτο ημίχρονο είχε ελάχιστες φάσεις. Οι δύο ομάδες αλληλοεξουδερώθηκαν. Δεν είχαν φαντασία και μάλλον θα έλεγε κανείς εμφανίστηκαν κάπως φοβικές δίνοντας την πρώτη κίνηση ο ένας στον άλλον.

Η Ένωση είχε μία με την κεφαλιά του Καρίμ Ανσαριφάρντ, ύστερα από τη σέντρα του Μιχάλη Μπακάκη. Ο Μπουσέ, όμως, ήταν στη θέση του και μπλόκαρε.

ΔΕΝ ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΚΑΙ ΣΙΛΒΑ

O Μανόλο Χιμένεθ άφησε στον πάγκο τον Πέτρο Μάνταλο και τους Τάνκοβιτς, Ολιβέιρα και Λιβάγια.

Προτίμησε να δώσει φανέλα βασικού στον Μαχαίρα, ο οποίος έπαιξε στα φτερά με τον Γκαρσία και τον Ανσαριφάρντ στην κορυφή.

Ο Μάντζιος έδωσε ρόλο αντί - Μπερτόγλιο στον Μαντσίνι και προτίμησε τον Σάντε Σίλβα αφήνοντας στον πάγκο τον Ματέο Γκαρσία. Οι κινήσεις των δύο προπονητών δεν βγήκαν, γι' αυτό και προχώρησαν σε αλλαγές.

Ο Χιμένεθ είδε μάλιστα και τον Νεντελτσιάρου να τραυματίζεται και τη θέση του πήρε ο Λάτσι.

ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΤΟΥ ΓΚΑΡΣΙΑ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΣΕ

Η ΑΕΚ βρήκε το γκολ που χρειαζόταν με την εκτέλεση φάουλ του Λιβάι Γκαρσία. Ο Κεντροαμερικανός εκτέλεσε το φάουλ με το αριστερό εκτός περιοχής και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του Ζακαρί Μπουσέ.

Μάλιστα εκτέλεσε στη γωνία που βρισκόταν ο Γάλλος τερματοφύλακας. Ωραία εκτέλεση και 0-1.

Όπως και να 'χει αυτός είναι που χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του.

Άλλωστε τέτοια ματς κρίνονται από στιγμές και ο μεσοεπιθετικός από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο, στον οποίον επένδυσε τόσο η Ένωση (τόσο από οικονομικής άποψης, όσο κι ως πρότζεκτ) έδωσε τη λύση.

ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΡΕΦΕΡΙ ΚΑΙ Η ΣΥΓΓΝΩΜΗ

Ο Μανόλο Χιμένεθ ήταν έτοιμος να ρίξει τον Σάχοβ αντί του Λιβάι Γκαρσία και τον Ολιβέιρα αντί του Ανσαριφάρντ. Στο 75ο λοιπόν πέρασε στο ματς ο Ουκρανός και το παιχνίδι συνεχίστηκε, αλλά η Ένωση είχε ζητήσει διπλή αλλαγή κάτι που δεν αντιλήφθηκε ο Κροάτης διαιτητής Ιβάν Μπέμπεκ, με αποτέλεσμα να μην καταστεί εφικτό να πραγματοποιηθεί η αλλαγή των Ολιβέιρα - Ανσαριφάρντ.

Βλέπετε, η ΑΕΚ είχε κάνει ήδη αλλαγές σε τρία χρονικά σημεία, με αποτέλεσμα ο Πορτογάλος φορ Ολιβέιρα να φορέσει το μπουφάν του, να επιστρέψει στον πάγκο και να μην γίνει η αλλαγή που ήθελε η Ένωση.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Κροάτης ρέφερι κατάλαβε πως το λάθος είναι δικό του, με αποτέλεσμα να ζητήσει συγγνώμη από τον Χιμένεθ. Για αρκετά λεπτά επικράτησε ένταση, ενώ αυτό το μπάχαλο κράτησε τουλάχιστον 5-6 λεπτά.

Η πρώτη αλλαγή της ΑΕΚ είχε γίνει στο 20' (Λάτσι αντί Νεντελτσιάρου), η δεύτερη ήταν διπλή στο 60' (Μάνταλος και Λιβάγια μέσα, Κρίστιτσιτς και Μαχαίρας εκτός) και η τελευταία του 75' που επίσης θα ήταν διπλή έγινε... μονή.

Πηγή: sport24.gr

Δειτε Επισης

Τινάζει την μπάνκα ο πρόεδρος της Πόρτο-«Ο Ολυμπιακός θα δώσει τα 17,5 εκατ. ευρώ για τον Κάρμο»
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη