Έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού ο Παναθηναϊκός

Κυνικός ο Παναθηναϊκός, επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού και του έσπασε το αήττητο στο φετινό πρωτάθλημα! Άριστα στημένη η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι στον αγωνιστικό χώρο, εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν και κατάφερε να πάρει το τρίποντο κόντρα στους Πειραιώτες που έβαλαν αντίδραση μόνο στο φινάλε του ματς!

Κορυφαίος ο Σανκαρέ με ασίστ και γκολ, από κοντά ο Μαουρίσιο αλλά και ο Βέλεθ για το τριφύλλι, με τον Μπουχαλάκη από την άλλη να είναι κορυφαίος του Ολυμπιακού και οι Σα-Μασούρας να αποδεικνύονται μοιραίοι.

Μια σειρά από αήττητα σερί έσπασαν στη Λεωφόρο. Πρώτα το φετινό αήττητο του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, το αήττητο του Πέδρο Μαρτίνς κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά και το σχεδόν... δύο χρόνια εκτός έδρας αήττητο των Πειραιωτών! Ένατο σερί παιχνίδι χωρίς ήττα για τον Παναθηναϊκό!

Κακό κοουτσάρισμα από τον Μαρτίνς, ο οποίος δεν παρέταξε ορθολογικά την ομάδα του στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και το "πλήρωσε". Στους 57 βαθμούς και στην κορυφή παρέμεινε ο Ολυμπιακός, ανέβηκε τρίτος έστω και με ματς περισσότερο και με 41 βαθμούς ο Παναθηναϊκός.

Στο μυαλό του κόουτς

Με 4-3-3 παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Λάζλο Μπόλονι. Ο Διούδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Μολό, Βέλεθ, Σένκεφελντ και Χουάνκαρ στην τετράδα της άμυνας. Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο και Σανκαρέ στην τριάδα του άξονα, με τους Ενγκμπακοτό, Ιωαννίδη να πλαισιώνουν τον Καμπετσή στην επίθεση.

Ίδια διάταξη και από τον Πέδρο Μαρτίνς για τον Ολυμπιακό. Ο Σα ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Ανδρούτσος δεξιά και ο Ρέαμπτσιουκ αριστερά, ενώ Παπασταθόπουλος και Σεμέδο βρίσκονται στο κέντρο της άμυνας. Μπουχαλάκης, Καμαρά και Σίλβα οι τρεις στο κέντρο, ο Φορτούνης στο αριστερό «φτερό», ενώ ο Βρουσάι στο δεξί. Στην κορυφή ο Χασάν.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με σαφή σκοπό να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό και το κατάφερε στο 6ο λεπτό με τον Μαουρίσιο να λειτουργεί ως box-to-box χαφ και με καρφωτή κεφαλιά να ανοίγει το σκορ, μετά την εξαιρετική σέντρα του Σανκαρέ. Οι γηπεδούχοι πίεζαν ψηλά, εστιάζοντας σε Σεμέδο-Ανδρούτσο, και εμπόδισε την κυκλοφορία της μπάλας στους ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς. Όταν δεν έπιανε αυτό, οι παίκτες του Μπόλονι έφταχναν μια διπλή ζώνη άμυνας με ένα 4-5-1 ουσιαστικά στο δικό τους μισό γήπεδο και έχοντας μοναδικό προωθημένο τον Καμπετσή.

Τα τρία δημιουργικά χαφ που επέλεξε στον άξονα ο Μαρτίνς, ελλείψη και τις απουσίας του Εμβιλά, δυσκόλευε πολλές φορές τους Πειραιώτες στην πρώτη πάσα και στη σωστή ανάπτυξη. Ο Φορτούνης που έπαιζε στο πλάι ήταν αρκετά περιορισμένος και δεν έβρισκε χώρους να δημιουργήσει, με τον Ουμπιακό να δυσκολεύεται στο κάθετο παιχνίδι και να μην μπορεί εύκολα να χτυπήσει στο transition game. Μία φορά το κατάφερε, αλλά ο Βρουσάι μετά το τρομερό "άγγιγμα" του Μπουχαλάκη δεν κατάφερε να βρει εστία από θέση τετ-α-τετ, σπαταλώντας στο 18' την ευκαιρία να φέρει από νωρίς το σκορ στα ίσα. Ένα πέσιμο του Χασάν δέκα λεπτά μετά δεν ήταν ικανό να «συγκινήσει» τον διαιτητή, με τον Ολυμπιακό να έχει τον έλεγχο αλλά να δείχνει αδυναμία στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου και τον εγκλωβισμένο Χασάν από τα αντίπαλα στόπερ να απειλεί στο φινάλε του ημιχρόνου αλλά χωρίς να βρει εστία.

Ίδιο σκηνικό και στην επανάληψη. Οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο και μπάλα στον Ολυμπιακό, αλλά όντας καλά οχυρωμένοι στο δικό τους μισό του γηπέδου και με τους Σανκαρέ, Μαουρίσιο να κάνουν τρομερό ματς, να κόβουν και να... ράβουν στον άξονα! Οι φιλοξενούμενοι δεν πατούσαν καλά, ήταν στατικοί στην επίθεση και δεν μπορούσαν να απειλήσουν, με τον Μαρτίνς να ρισκάρει με τη συμπλήρωση μιας ώρας και έπειτα γυρίζοντας τη διάταξη σε 4-4-2 με δίδυμο στην επίθεση τους Χασάν-Ελ Αραμπί. Πάλι, όμως, όπως και στο προγούμενο διάστημα ο Ολυμπιακός δεν έπαιζε ορθολογικά, αφού είχε στο πλάι τους Σίλβα-Βαλμπουενά και έλειπε ο ποδοσφαιριστής που θα έπαιζε κοντά στην περιοχή και θα έδινε το απρόβλεπτο στην ομάδα.

Ο Χασάν στο 64' σπατάλησε μια τεράστια ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσα όταν το τσιμπητό πλασέ του μέσα από την περιοχή πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι, ενώ πέντε λεπτά μετά ο Ελ Αραμπί δεν έκανε καλή κεφαλιά μετά τη "γλυκιά" σέντρα του Μπουχαλάκη. Τα λεπτά περνούσαν, ο Παναθηναϊκός συνέχιζε με την ίδια τακτική, δίνοντας δηλαδή μπάλα και χώρα στον Ολυμπιακό και ψάχνοντας αυτή τη μία φάση που θα του διεύρυνε το προβάδισμα. Την βρήκε στο 73ο λεπτό σε μια φάση-καρμπόν με αυτή του αγώνα με τον Ατρόμητο όταν ο Βέλεθ πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Σα έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Σανκαρέ πήρε το ριμπάουντ για το 2-0.

Ο Ολυμπιακός πλήρωνε τις ολιγωρίες στην άμυνά του, ο Παναθηναϊκός τις εκμεταλλευόταν και η πλάστιγγα έδειχνε να γέρνει υπέρ της ομάδας του Μπόλονι. Από το 80ο λεπτό και μετά, όμως, ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση και πίεσε ασφυκτικά τον αντίπαλό του. Στο 83΄ και μετά από φάση διαρκείας που θύμισε... γαλλικό μπιλιάρδο με πολλές σπόντες, ο Ελ Αραμπί σκόραρε από κοντά μειώνοντας το σκορ (2-1). Και λίγο αργότερα, ο Μασούρας λίγο έλειψε να μοιράσει... εμφράγματα! Ήταν το 89ο λεπτό όταν ο Έλληνας μεσοεπιθετικός βρέθηκε ολομόναχος στην περιοχή, αλλά έκανε άψυχο πλασέ και έδωσε την ευκαιρία στον Διούδη να διώξει με τα πόδια. Φάση η οποία ήταν και η τελευταία του αγώνα, αφού στα εναπομείναντα λεπτά δεν δημιουργήθηκε κάτι το αξιοσημείωτο, με τον Ολυμπιακό να τελειώνει το ματς με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Μπα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

MVP: Ο Γιουνουσέ Σανκαρέ έκανε τρομερό παιχνίδι! Έχει την ασίστ στο 1-0 του Μαουρίσιο, παίρνει το ριμπάουντ από την επέμβαση του Σα για το 2-0, ενώ η συνολική του εμφάνιση είναι εξαιρετική. Έτρεξε ακατάπαυστα, έκοβε και έραβε στον άξονα και έκανε μια ολοκληρωτική εμφάνιση. Στο... νήμα παίρνει τον τίτλο από τον εξαιρετικό επίσης Μαουρίσιο!

Ο μοιραίος: Αναγκαστικά τον τίτλο αυτό θα τον πάρει ο Γιώργος Μασούρας για την τεράστια χαμένη ευκαιρία να ισοφαρίσει το σκορ στο φινάλε και να γίνει ο ώρας του αγώνα.

Η σφυρίχτρα: Ο Ρόμπερτ Μάντεν ήρθε από τη Σκωτία για το ντέρμπι και το διαχειρίστηκε άψογα. Άφησε πολλές φορές και κάποια κλωτσιά να πέσει παραπάνω, δεν έκοβε εύκολα το ρυθμό με συχνά σφυρίγματα, ούτε του έκατσε κάποια δύσκολη φάση. Στο φινάλε αποβάλει σωστά με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Μπα.

Πηγή: sport-fm.gr

Δειτε Επισης

Πρόκριση για Ρόμα, Λεβερκούζεν, Μαρσέιγ και Αταλάντα στα ημιτελικά του Europa League
Άλωσε την Πόλη ο Ολυμπιακός και πήρε ιστορική πρόκριση στους «4» του Conference League
Τα χρήματα που βάζει στο ταμείο του ο ΠΑΟΚ από το Conference League
Μεγάλη πρόκριση η Ρόμα, ακάθεκτη για κούπα η Λεβερκούζεν και εκτός Ευρώπης η Λίβερπουλ
Έκοψε τα φτερά του ΠΑΟΚ η Κλαμπ Μπριζ και τον άφησε εκτός Conference League
Άνω κάτω η Μπριζ-Έφυγε ο Ολσεν από την Ελλάδα και πήγε στη Δανία
Με δύο εκπλήξεις η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ κόντρα στην Μπριζ
Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού κόντρα στη Φενέρμπαχτσε
Πήρε θέση η ΕΠΟ-«Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος ποδοσφαιριστή της Εθνικής»
Η FIFA ενημέρωσε και επίσημα πως δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών