Και στο τέλος περνάει ο Ολυμπιακός!

Ο Άρης βρέθηκε κοντά στην υπέρβαση, αλλά οι Πειραιώτες «χτύπησαν» ξανά στο τέλος, με ήρωα τον Μπουχαλάκη από τραγικό λάθος του Κουέστα και πήραν την πρόκριση (1-1).

Ο Άκης Μάντζιος παρέταξε τον Άρη με σύστημα 4-2-3-1 με τον Μάνο να είναι στην κορυφή. Ο Κουέστα ήταν κάτω από τα δοκάρια, o Δεληζήσης και ο Ροζ ήταν στο κέντρο της άμυνας, Σούντγκρεν και Σάκιτς ήταν τα δύο πλάγια μπακ. Σάσα και Τζέγκο ήταν τα δύο χαφ, Μπερτόγλιο, Μαντσίνι και Μπρούνο Γκάμ ήταν η τριάδα πίσω από τον Έλληνα φορ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς άφησε στην άκρη το 4-2-3-1, προτίμησε το 4-4-2 αυτήν τη φορά, κάνοντας φρεσκάρισμα στην ενδεκάδα. Ο Κρίστινσον ήταν κάτω από τα δοκάρια. Ανδρούτσος, Μπα, Παπασταθόπουλος και Χολέμπας ήταν στην άμυνα. Μπουχαλάκης και Τιάγκο Σίλβα ήταν τα δύο χαφ, ενώ Ραντζέλοβιτς και Μασούρας τα δύο εξτρέμ, με τους Κάιπερς και Χασάν να βρίσκονται στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς

Συχνά σε αυτές τις αναμετρήσεις κυριαρχεί η σκοπιμότητα και σκεπάζει τα υπόλοιπα και οι ομάδες σερβίρουν στο κοινό… σούπα. Ωστόσο, δεν ισχύει αυτό για τη ρεβάνς Άρη και Ολυμπιακού, που μπορεί να μην έπαιξαν όσο ανοιχτά συνηθίζουν (είναι λογικό) στις «μονομαχίες» τους, αλλά υπήρχε καλός ρυθμός από την αρχή και παλμός. Ο αρχικός ενθουσιασμός και ο στόχος για ένα γρήγορο γκολ από τους δύο, που θα άλλαζε τα δεδομένα, έφερε από μια καλή φάση για τους δύο στο πρώτο δεκάλεπτο, με τον Κάιπερς να αστοχεί με σουτ στην κίνηση στο 8’ μετά από ωραία μπαλιά του Μασούρα, ενώ άστοχος ήταν ο Σάσα στα καπάκια.

Ισορροπία (που διατηρούσε την πλάστιγγα υπέρ των Πειραιωτών λόγω του 2-1) υπήρχε και στη συνέχεια στην αναμέτρηση, με τις στροφές να πέφτουν σταδιακά και κατά βάση μετά το εικοσάλεπτο και το παιχνίδι να έρχεται πιο κοντά στα μέτρα του Ολυμπιακού που θέλησε να ελέγξει την κατάσταση με κατοχή της μπάλας. Ο Άρης ήταν ακόμα ολοζώντανος για πρόκριση και μια στιγμή αρκούσε για να αλλάξει τα δεδομένα. Για να συμβεί αυτό χρειαζόταν κάτι παραπάνω επιθετικά από τα ατού για να διεκδικήσει κάτι καλό και μόνο η θέληση του Μαντσίνι δεν έφτανε.

Η στιγμή που λέγαμε ήταν αυτή στο 50ο λεπτό, όταν σε μια κάθετη για τον Μπερτόγλιο, ο Γκεστράνιους έδειξε την άσπρη βούλα σε μονομαχία σώμα με σώμα ανάμεσα στον Ανδρούτσο και τον Μπερτόγλιο, που κέρδισε έξυπνα το πέναλτι. Πλέον, ο Άρης είχε σκορ πρόκρισης, το οποίο έπρεπε να προστατέψει για σχεδόν ένα ολόκληρο ημίχρονο.

Οι συνθέσεις

Άρης (Μάντζιος): Κουέστα, Ροζ, Δεληζήσης, Σούντγκρεν, Σάκιτς, Σάσα, Τζέγκο, Μπερτόγλιο (68’ Μπρούνο), Μπρούνο Γκάμα, Μαντσίνι (75’ Κάτσε), Μάνος (75’ Σίλβα)

Στον πάγκο έμειναν: Μπουσέ, Μπεναλουάν, Μπαγκαλιάνης, Γκάνεα, Μήτρογλου, Μαρτίνης

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Κρίστινσον - Ανδρούτσος, Μπα (76’ Καμαρά), Σωκράτης, Χολέμπας - Μπουχαλάκης, Τιάγκο Σίλβα (64’ Εμβιλά), Ραντζέλοβιτς (64’ Μπρούμα), Μασούρας (64’ Φορτούνης) - Κάιπερς (76’ Ελ Αραμπί), Χασάν.

Στον πάγκο έμειναν: Τζολάκης, Ντρέγκερ, Ρέαμπτσιουκ και Σουρλής

Διαιτητής: Ματίας Γκεστράνιους (Φινλανδία), Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας) και Ράινχαρτ Μπουξμπάουμ (Δυτ. Αττικής)

Τέταρτος: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

VAR: Γκιλ Πάβελ (Πολωνία) και ΑVAR: Κωνσταντίνος Καλαμπόκης (Αιτ/νίας)

Πηγή: sport-fm.gr

Δειτε Επισης

Οι ημερομηνίες των αγώνων του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Conference
Άλωσε την Πόλη ο Ολυμπιακός και πήρε ιστορική πρόκριση στους «4» του Conference League
Μεγάλη πρόκριση η Ρόμα, ακάθεκτη για κούπα η Λεβερκούζεν και εκτός Ευρώπης η Λίβερπουλ
Έκοψε τα φτερά του ΠΑΟΚ η Κλαμπ Μπριζ και τον άφησε εκτός Conference League
Άνω κάτω η Μπριζ-Έφυγε ο Ολσεν από την Ελλάδα και πήγε στη Δανία
Με δύο εκπλήξεις η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ κόντρα στην Μπριζ
Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού κόντρα στη Φενέρμπαχτσε
Πήρε θέση η ΕΠΟ-«Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος ποδοσφαιριστή της Εθνικής»
Η FIFA ενημέρωσε και επίσημα πως δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών
ΠΑΟΚ-Κλαμπ Μπριζ: Κάν’ το όπως με την Ντινάμο