«Εμείς ως διοίκηση δεν εμπλεκόμαστε, η πόρτα της Εθνικής δεν έχει κλείσει για αυτούς»

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, μιλώντας σε τηλεοπτική του συνέντευξη στάθηκε και στο θέμα της Εθνικής, του Φαν'τ Σχιπ αλλά και τους Μανωλά και Σωκράτη. Τι άλλο επισήμανε.

Ο Βαγγέλης Γραμμένος μιλώντας στη Δίκη στο OPEN είπε μεταξύ άλλων για...

- Τον Φαν'τ Σχιπ και την επιλογή του: Είμαι ικανοποιημένος από τον Φαν'τ Σχιπ. H εθνική ομάδα παίζει πλέον ποδόσφαιρο δημιουργικό. Δημιουργεί φάσεις και ευκαιρίες. Άλλη Εθνική ως προς τη φιλοσοφία της. Να δείχνει η Εθνική μία προσπάθεια και κανόνες. Ο Φαν'τ Σχιπ είναι παιδί του μεγάλου Γιόχαν Κρόιφ.

- Το θέμα των Σωκράτη και Μανωλά: Το έχει χειριστεί ο Φαν'τ Σχιπ. Έχει κάνει τις προσεγγίσεις του. Η φράση του ήταν στην αρχή "δεν έχετε αποκλειστεί από την Εθνική". Δεν έχει κλείσει η πόρτα της Εθνικής για τον Σωκράτη και τον Μανωλά. Εμείς ως διοίκηση δεν εμπλεκόμαστε πουθενά και δεν έχουμε εμπλακεί στο θέμα αυτό. Ο Φαν'τ Σχιπ είναι πιο φτηνός από άλλους προπονητές που είχαμε. Εκ του αποτελέσματος θα κριθούν πολλά. Τον πιστεύω.

- Το VAR και μία συνάντηση με τον Περέιρα: Θα σας εξομολογηθώ μία συνάντηση με τον κ. Περέιρα. Είχε έρθει στο γραφείο μου στην 3η αγωνιστική. Το έχω ακόμα στην ατζέντα μου και στις σημειώσεις μου. Διαπίστωσε 18 καίρια λάθη σε 3 αγωνιστικές, όπως είχαν προκύψει από το VAR. Λάθη που αλλοίωναν αποτελέσματα. Το VAR είναι η πιο μεγάλη κατάκτηση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ναι, λάθη γίνονται, αλλά ας κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα. Δεν πρέπει να μείνει η χώρα με την καθοδήγηση ξένων αρχιδιαιτητών.

- Την ΚΕΔ: Γίνεται σοβαρή δουλειά. Καλή δουλειά και από τον κ. Κλάτενμπεργκ και καλή δουλειά είχε γίνει και από τον κ. Περέιρα.

- Το εάν είναι ευχαριστημένος με τη συνεργασία με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη: Όχι, διότι ο κ. Αυγενάκης παρεμβαίνει με τρόπο άκομψο και ωμό στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Το έχω πει και στον ίδιο.

- Τον Ζαγοράκη και εάν υπήρχε κώλυμα: Κατά την άποψή μου δεν υπήρχε κώλυμα. Η άποψή μου είναι ότι δεν θα προσφύγει κάποιος.

- Τον Νίκα και την εκτίμησή του για τις εκλογές: Εξαρτάται από τον κ. Νίκα. Τιμώ και σέβομαι και τον κ. Νίκα. Εκτιμώ πως η εκλογή του Ζαγοράκη θα είναι δεδομένη. Είναι δεδομένη. Ναι είχαμε μία συνάντηση. Δεν ήταν κρυφή. Γνωρίζω τον Θοδωρή και ξέρω ποιος είναι. Θεωρώ ότι θα πετύχει. Του είπα να έχει ένα στομάχι με ελαστικότητα. Δεν θα ανεχθεί παρεμβάσεις ο Θοδωρής. Δεν θα δεχθεί πιέσεις. Απλά δεν θα έχει χρόνο.

- Τον τελικό για το εξωτερικό και τους προβληματικούς τελικούς: Το είχαμε σκεφτεί. Είχαμε σκεφτεί και το Κατάρ κάποια στιγμή για τελικό. Αλήθεια είναι πως δεν τα πολυκαταφέραμε με τους τελικούς.

- Το οικονομικό σκάνδαλο στην ΕΠΟ και ότι η εταιρεία πτώχευσε: Ναι τα πλήρωσε η ΕΠΟ αυτά. Η Επιτροπή Δεοντολογίας απεφάνθη. Έχουν ασκηθεί εφέσεις από τους εμπλεκόμένους και θα σεβαστώ το τεκμήριο της αθωότητας. Η πρόσφατη απόφαση δικαιώνει τη θέση της ΕΠΟ. Δεν νομίζω ότι έχει τελεσιδικήσει. Είναι μία ανωμαλία.

- Τον κ. Μαρινάκη και τις σχέσεις με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού: Με τρεις που αναφέρατε οι σχέσεις μου ήταν καλές. Όχι με τον κ. Μαρινάκη (δεν είχα καλές σχέσεις). Πήγα όμως κόντρα και στον κ. Σαββίδη και σε όλους (και στον κ. Μελισσανίδη). Ο κ. Μαρινάκης δεν ήταν ευγενικός στη συνάντηση με τις FIFA / UEFA. Για να μην πω κάτι άλλο. Κάποιον άλλον χαρακτηρισμό. Εγώ είμαι ευγενικός. Μου είχε πει 'τι είναι αυτά που κάνετε; Θα πάτε φυλακή'. Δεν απάντησα. Την πρώτη φορά που είχαμε συναντηθεί σε ματς Εθνικής ήταν πολύ ευγενικός.

- Τον Ολυμπιακό: Είχα διαβάσει μία δήλωση του συγχωρεμένου του κ. Θεοδωρίδη που έλεγε καλά λόγια για μένα. Μετά λάσπη και δυσφύμηση. Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί. Δεν πήγα στην ΕΠΟ για να κάνω κακό στον Ολυμπιακό. Αυτή η διοίκηση δεν είχε την αποδοχή της ΠΑΕ Ολυμπιακός και υπήρχε καχυποψία. Είναι ζητήματα που δεν τα λες απλά. Πρέπει ότι λες να τα αποδεικνύεις. Εγώ δεν μπόρεσα να καταλήξω κάπου.

- Τη θητεία του και την απόφασή του να μην κατέβει ξανά υποψήφιος: Η απόφαση ελήφθη προ 22 μηνών. Να μην κατέβω ξανά για υποψήφιος. Είπα θα τελειώσω τη θητεία μου και μετά τέλος.

- Τον φάκελο με τη σφαίρα: Όχι δεν με φόβισε το γεγονός. Ταλαιπώρησε λίγο την οικογένειά μου αλλά όχι δεν με φόβισε. Ναι η ζωή μου άλλαξε με την έλευσή μου στην ΕΠΟ.

- Το χρέος της ΕΠΟ και τα 46.000 ευρώ του Κλάτενμπεργκ: Το ρίξαμε από τα 13 εκατ. στα 10. Πως το ξέρετε αυτό για τον Κλάτενμπεργκ; Σας διαψεύδω. Δεν παίρνει τόσα.

- Την αναφορά Κλάτενμπεργκ για δημοσιογράφους και διαιτητές: Προσβάλλει τους δημοσιογράφους εκτός εάν έχει τέτοια στοιχεία. Δεν έγινε συζήτηση για αυτό το θέμα μαζί του. Εάν δεν έχεις αποδείξεις θίγεις δημοσιογράφους και διαιτητές. Εάν δεν είναι αληθές εγείρονται σοβαρά ζητήματα.

- Την υπόθεση του Άρη και το πρόστιμο της ΕΠΟ: Η ελληνική δικαιοσύνη είναι σαφής. Δεν ευθύνεται η νέα ΠΑΕ. Βρεθήκαμε στη δίνη ενός ελληνικού και διεθνούς δικαίου. Να δούμε και το αποτέλεσμα του CAS. Υπήρξε μία ασυννενοησία. Με δική μου παρέμβαση ενοποιήθηκε το ένα τμήμα με το άλλο.

Περιμένετε να τελειώσει η υπόθεση. Να περιμένετε. Τι μου λέτε; Τα φυσικά πρόσωπα να πληρώσουν 500.000; Αυτό μου λέτε; Κάνετε πολύ μεγάλο λάθος. Δεν το αντιμετωπίζω επιδερμικά.

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη
Λουτσέσκου: Ποιητής του ποδοσφαίρου ο Κωνσταντέλιας