Ξέρανε την ΑΕΚ στον 94' και πήρε προβάδισμα πρόκρισης ο ΠΑΟΚ

Mε απευθείας φάουλ του Τόμας Μουργκ στο 94' ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και απέκτησε μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. 

Με ένα γκολ του Μουργκ με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 94' ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα με 0-1 από το ΟΑΚΑ και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου ενόψει της ρεβάνς της Τούμπας. Το ματς ήταν κακό με ελάχιστες φάσεις. Η ΑΕΚ είχε την κατοχή στο πρώτο μέρος, ωστόσο δεν έβρισκε τις μεγάλες στιγμές πέρα από το σουτ του Ολιβέιρα που εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ο Πασχαλάκης. Στο δεύτερο μέρος δεν υπήρχε τίποτα άξιο αναφοράς, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να αναπτυχθούν ορθολογικά. Όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα έμενε στο μηδέν, ωστόσο στο τέλος ο Δικέφαλος του Βορρά στην πρώτη του καλή στιγμή στο ματς βρήκε το γκολ παίρνοντας το πάνω χέρι για την πρόκριση.

Έτσι ξεκίνησαν Χιμένεθ και Γκαρσία

Ο Μανόλο Χιμένεθ έκανε τελικά λίγες αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με την βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό. Ο Τσιντώτας επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια, όπως συμβαίνει στα ματς Κυπέλλου, ενώ ο Νεντελτσιάρου ξεκίνησε αυτή τη φορά πλάι στον Σβάρνα στο κέντρο της άμυνας, με τους Λόπες και Νταντσένκο να διατηρούνται στα άκρα. Ο Γαλανόπουλος επίσης γύρισε στο αρχικό σχήμα μαζί με τον Κρίστιτσιτς στον άξονα, με τον Μάνταλο μπροστά τους ενώ η τριάδα της επίθεσης παρέμεινε η ίδια με τους Λιβάι Γκαρσία και Τάνκοβιτς στα άκρα και τον Ολιβέιρα στην κορυφή. Και ο Πάμπλο Γκαρσία παρέταξε ένα 4-2-3-1 με τον Βιεϊρίνια να επιστρέφει στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο Πασχαλάκης διατηρήθηκε κάτω από την εστία, ενώ την τετράδα της άμυνας συμπλήρωναν οι Ίνγκασον, Κρέσπο και Μπάμπα. Στον άξονα ξεκίνησαν οι Αουγκούστο και Σβαμπ, με τον Ελ Καντουρί μπροστά τους. Ο Τζόλης ξεκίνησε στο ένα άκρο, ενώ στο άλλο βρισκόταν ο Α. Ζίβκοβιτς και στην κορυφή της επίθεσης επιλέχθηκε ο Κρμέντσικ.

Μοιρασμένο πρώτο μέρος, «όχι» του Πασχαλάκη σε Ολιβέιρα

Η ΑΕΚ μπήκε καλά στο πρώτο μέρος, κυκλοφορώντας την μπάλα και βγάζοντας διάθεση, στην προσπάθειά της να αναπτυχθεί κυρίως από τα πλάγια. Από εκεί ήρθε και η πρώτη της καλή στιγμή στο 8' όταν ο Τάνκοβιτς πέρασε ωραία για τον Λόπες που ανέβηκε, αλλά το πλασέ του από πλάγια θέση εξουδετέρωσε ο Πασχαλάκης. Ο ΠΑΟΚ πίεζε ψηλά την ΑΕΚ και όταν έβγαινε στην επίθεση επέλεγε την αριστερή πλευρά με τους Μπάμπα και Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ωστόσο δεν μπορούσε να δημιουργήσει σοβαρή απειλή για τον Τσιντώτα.

Η Ένωση είχε ακόμα μια τελική στο 14' με πλασέ του Τάνκοβιτς που μπλόκαρε εύκολα ο Πασχαλάκης. Η μεγαλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους ήρθε στο 26' όταν ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ με μια εντυπωσιακή απόκρουση κράτησε το μηδέν. Ο Μάνταλος έβγαλε μια βαθιά μπαλιά, ο Ολιβέιρα κοντρόλαρε και έπιασε ένα δυνατό σουτ με τον Πασχαλάκη όμως να είναι σε ετοιμότητα. Από εκεί και πέρα αμφότερες οι ομάδες δεν μπορούσαν να διασπάσουν τις άμυνες με αποτέλεσμα να πάνε ισόπαλες χωρίς τέρματα στα αποδυτήρια. Βέβαια η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε πληρώσει μια απρόσεκτη πάσα του Τσιντώτα στο 43', αλλά ο Τζόλης δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί πλασάροντας πάνω στον γκολκίπερ της Ένωσης.

Ο Μουργκ στο 94' έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στον ΠΑΟΚ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, στο 49', ο ΠΑΟΚ πλησίασε σε μια καλή στιγμή έπειτα από αδράνεια της άμυνας της ΑΕΚ σε εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια, αλλά ο κινητικός στο ματς Ελ Καντουρί δεν κατάφερε να βρει καλά την μπάλα, η οποία κατέληξε στην αγκαλιά του Τσιντώτα. Όπως και στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο σημαντικές φάσεις δεν έβγαιναν. Η ΑΕΚ θα μπορούσε πάντως να έχει μια τέτοια στο 59' αν ο Γκαρσία στην αντεπίθεση δεν βιαζόταν να βρει τον Τάνκοβιτς που είχε μπει στην περιοχή, με τον τελευταίο να μην μπορεί να πιάσει σωστά το σουτ, με τον Ίνγκασον να παρεμβαίνει.

Λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας Χιμένεθ και Πάμπλο Γκαρσία ξεκίνησαν τις αλλαγές. Σιμάνσκι και Αλμπάνης πέρασαν αντί των Γαλανόπουλου και Τάνκοβιτς για τους γηπεδούχους και Ροντρίγκο και Ουάρντα αντικατέστησαν Βιεϊρίνια και Ελ Καντουρί αντίστοιχα. Στο 68' ο Χιμένεθ έριξε στο ματς και τον Ανσαριφάρντ αντί του Ολιβέιρα, φρεσκάροντας την επίθεση του. Φάσεις πάντως δεν έβγαιναν με τίποτα για καμία από τις δύο ομάδες, με την ΑΕΚ να έχει την κατοχή, αλλά να μην μπορεί να διασπάσει την συμπαγή αμυντική γραμμή του Δικεφάλου του Βορρά. Στο 73' ο Πάμπλο Γκαρσία φρέσκασε και αυτός με τη σειρά του την επίθεση βάζοντας τον Σφιντέρσκι στη θέση του Κρμέντσικ, ο οποίος δεν φάνηκε.

Όλα έδειχναν ότι το ματς θα έληγε χωρίς σκορ, αλλά στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων από το... πουθενά ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ της νίκης που του δίνει το πάνω χέρι για την πρόκριση. Ο Νεντελτσιάρου έκανε ένα αχρείαστο φάουλ στον Ουάρντα, ο Μουργκ που είχε περάσει ως αλλαγή λίγα λεπτά νωρίτερα το εκτέλεσε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσιντώτα, ο οποίος έμεινε «άγαλμα»! Οι παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία έγιναν ένα... κουβάρι στους πανηγυρισμούς αποκτώντας προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό.

MVP: Έτσι όπως ήρθε το ματς, ο Μουργκ που έκρινε την αναμέτρηση ήταν ο πολυτιμότερος χάρη στο γκολ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ. Χρυσή αλλαγή για τον Πάμπλο Γκαρσια, έχοντας περάσει στο ματς στο 91'.

Στο ύψος τους: Ο Πασχαλάκης για την εντυπωσιακή του επέμβαση στο σουτ του Ολιβέιρα στο πρώτο μέρος, ενώ ο Νταντσένκο έκανε ένα σταθερό ματς ανασταλτικά στη δεξιά πλευρά της ΑΕΚ, βγάζοντας και κάποια καλά γεμίσματα.

Αδύναμος κρίκος: Τόσο η γραμμή κρούσης της ΑΕΚ όσο και εκείνη του ΠΑΟΚ έμειναν σε πολύ ρηχά νερά.

Η γκάφα: Ο Τσιντώτας στην εκτέλεση φάουλ του Μουργκ μένει «καρφωμένος» στην εστία του.

Το στραγάλι: Ο Καμπάκοφ δεν είχε την πολύ δύσκολη φάση μέσα στο ματς. Οι κιτρινόμαυροι πάντως διαμαρτυρήθηκαν στον Βούλγαρο ρέφερι θεωρώντας πως σφύριξε εύκολα το φάουλ του Νεντελτσιάρου πάνω στον Ουάρντα, στιγμή κατά την οποία ήρθε το γκολ του Μουργκ.

Το ταμείο: Η ΑΕΚ δεν λέει να σηκώσει κεφάλι. Έψαχνε να βγάλει αντίδραση μετά τη συντριβή από τον Ολυμπιακό, αλλά παρότι η εικόνα της ήταν βελτιωμένη, επιθετικά δεν είχε καμία έμπνευση. Ήταν στραβό το κλίμα, ήρθα και το γκολ του ΠΑΟΚ στο τέλος για να κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα για την Ένωση. Ο Δικέφαλος του Βορρά πήγε στο ΟΑΚΑ με στόχο να κρατήσει το μηδέν πίσω και να βρει σε κάποια φάση ένα γκολ μπροστά. Και το κατάφερε στο φινάλε, παρότι πραγματοποίησε μια κακή εμφάνιση. Οι παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία πήραν προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου ενόψει της ρεβάνς στην Τούμπα.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Λόπες, Νεντελτσιάρου, Σβάρνας, Νταντσένκο, Κρίστιτσιτς, Γαλανόπουλος (63' Σιμάνσκι), Μάνταλος (88' Μαχαίρας), Τάνκοβιτς (63' Αλμπάνης), Λιβάι Γκαρσία, Ολιβέιρα (68' Ανσαριφάρντ)

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (64' Ροντρίγκο), Ίνγκασον, Κρέσπο, Μπάμπα, Αουγκούστο, Σβαμπ, Ελ Καντουρί (64' Ουάρντα), Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλης (91' Μουργκ), Κρμέντσικ (73' Σφιντέρσκι)

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη
Λουτσέσκου: Ποιητής του ποδοσφαίρου ο Κωνσταντέλιας