ΠΑΟΚάρα έλιωσε τον Ολυμπιακό

Αυτός ναι ήταν ΠΑΟΚ! Πάθος, τσαμπουκά, άριστο διάβασμα από τον Γκαρσία κι ένα... καθιερωμένο ετήσιο γλέντι του Δικεφάλου απέναντι στους Πειραιώτες. Καθαρό 2-0 με MVP τον Ζίβκοβιτς και τσεκάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο ο ΠΑΟΚ.

Μετά το ματς της πρεμιέρας των playoffs κόντρα στην ΑΕΚ, ο «εκτελεστής» Αντρίγια Ζίβκοβιτς έκανε την επανεμφάνισή του στο γήπεδο της Τούμπας και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για την 4η αγωνιστική, «καθαρίζοντας» το τρίποντο για τον ΠΑΟΚ με δύο προσωπικά τέρματα σε ένα one man show!

Παιχνίδι τακτικής στην Τούμπα με συνταγή... 3-4-3 και από τις δύο ομάδες που διατήρησαν ένα υψηλό τέμπο στο ματς που δεν αποτυπώθηκε, όμως, στο αποτέλεσμα του α΄μέρους. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός μοιράστηκαν φάσεις και εντυπώσεις αλλά επί της ουσίας αλληλοεξουδετερώθηκαν. Οι Πειραιώτες «χτύπησαν» καμπανάκι με το... καλημέρα, ψάχνοντας το γκολ στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ και κυρίως από τα αριστερά δεδομένου πως ο Ροντρίγκο αδυνατούσε να σταματήσει τον Ρέαμπτσιουκ και να βάλει πλάτη στον Βιεϊρίνια που αγωνίστηκε ως δεξί στόπερ στην τριπλέτα του Πάμπλο Γκαρσία.

Από την άλλη, οι γηπεδούχοι έβγαλαν περισσότερη ενέργεια, έχοντας σημείο αναφοράς την αριστερή πτέρυγα και τον Μπάμπα, τα ανεβάσματα του οποίου οδήγησαν την άμυνα του Ολυμπιακού σε επιφυλακή. Με δεδομένη την τακτική και των δύο, έγινε σαφές αυτό που «φώναζαν» αμφότεροι για το ντέρμπι, κάνοντας λόγο για ένα παιχνίδι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες και στα λάθη. Όπως αυτό που υπέπεσε, δεδομένου πως γλίστρησε, ο Σβαμπ, στρώνοντας τη μπάλα στον Μπρούμα που πλάσαρε μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα... άγγιξε το οριζόντιο δοκάρι!

Ο ΠΑΟΚ έδωσε την απάντησή του, εκμεταλλευόμενος με τη σειρά του ένα λάθος του Εμβιλά, που κατέληξε από τον Σφιντέρσκι στον Αντρίγια Ζίβκοβιτς αλλά ο τελευταίος δεν μπόρεσε να νικήσει... Παπαδόπουλο και κυρίως Σα που κατέγραψε μια σπουδαία επέμβαση στο 32΄. Με το δείκτη του σκορ στο 0-0, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Με την έναρξη του β΄μέρους, τα λάθη έκαναν εκ νέου την εμφάνισή τους. Αυτή τη φορά το ρόλο του μοιραίου για τον Ολυμπιακό υποδύθηκε ο Παπαδόπουλος που έδιωξε λανθασμένα πάνω στα πόδια του Α.Ζίβκοβιτς, με τον Σέρβο να «εκτελεί» για το 1-0 στο 49' και να μην αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον Σα - σε μια φάση που ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε από τον έμπειρο μεσοεπιθετικό...

Ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε αναπροσαρμογή πλάνου και διπλή αλλαγή, βλέποντας τον ΠΑΟΚ να κινείται με το πόδι στο γκάζι προκειμένου να τρέξει τον αντίπαλό του και να βρει το δεύτερο γκολ που θα τον έφερνε αγκαλιά με το «τρίποντο». Ο Πορτογάλος υπολόγιζε, όμως, χωρίς την εξαιρετική κάθετη του Ομάρ Ελ Καντουρί και τον «εκτελεστή» Αντρίγια, οι οποίοι σε μια φάση για σεμινάριο συνεργάστηκαν και άδειασαν την άμυνα του Πειραιωτών και τον Σα για το 2-0 στο 63΄! 

Ο Ολυμπιακός έδειξε αποθέματα να μπει εκ νέου στο παιχνίδι αλλά Μπάμπα και Πασχαλάκης δεν άφησαν περιθώρια, με τους Θεσσαλονικείς να «σβήνουν» το ματς και να διατηρούν ανέπαφη την εστία τους μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Κομβικό «τρίποντο» για τους Θεσσαλονικείς, μετά τις νίκες Άρη και ΑΕΚ, με φόντο την κούρσα που οδηγεί στην Ευρώπη! Πρώτη νίκη για τους ασπρόμαυρους επί του Ολυμπιακού κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν, με τους Πειραιώτες -βεβαίως- να έχουν κατακτήσει ήδη μαθηματικά το πρωτάθλημα. 

Δειτε Επισης

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ για το θάνατο του 15χρονου-«Η μνήμη του θα μείνει ζωντανή»
Επιστρέφει στους πάγκους ο Μανόλο Χιμένεθ-Συμφωνία με ομάδα της Παραγουάης
Αρχίζουν οι μάχες για την παραμονή στην Ελλάδα
Αναβλήθηκε το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός
«Ελπίζω να βρεθούμε στον τελικό με ΠΑΟΚ, στόχος του Μαρινάκη η ευρωπαϊκή καταξίωση του Ολυμπιακού»
Το προφίλ της αντιπάλου του Ολυμπιακού, Φενέρμπαχτσε
Το προφίλ της Κλαμπ Μπριζ-Έμεινε πίσω εγχώρια αλλά... δεν χαρίζεται στην Ευρώπη
Με Φενέρμπαχτσε ο Ολυμπιακός, με Μπριζ ο ΠΑΟΚ-Tα ζευγάρια των προημιτελικών του Conference
Τι έκανες ρε Κουλιεράκη; Τον ξεχώρισε η UEFA, ματς καριέρας από τον αμυντικό του ΠΑΟΚ
Σενάρια για Αλμέιδα τέλος-Νέος προπονητής της Λάτσιο ο Τούντορ