Πίσω έμπαζε η Εθνική Ελλάδας, με ανατροπή 3-2 η Ισλανδία

Τι και αν προηγήθηκε 2-0 στο μισάωρο, κάνοντας γκολ τις φάσεις που δημιούργησε. Τι και αν είχε τον Κώστα Φορτούνη σε πολύ καλή βραδιά, εφάμιλλη με αυτές που έχει κάνει την τρέχουσα σεζόν με τον Ολυμπιακό. Η Εθνική Ελλάδα ηττήθηκε 3-2 από την καλύτερη Ισλανδία στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης" και έδειξε στον Μίχαελ Σκίμπε ότι έχει πολλή δουλειά να κάνει, αν θέλει να την επαναφέρει στα επίπεδα που την είχαμε συνηθίσει για μια δεκαετία (2004-2014).

Τραγικά λάθη στην άμυνα σε όλη την διάρκεια του αγώνα, εμφανής αδυναμία να ελέγξει το νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής και μια ήττα που φαντάζει δίκαιη βάσει της συνολικής εικόνας του ματς. Ο Φορτούνης με πέναλτι στο 19' και με σουτ στο 31' έδωσε σημαντικό προβάδισμα στην "γαλανόλευκη", αλλά στην συνέχεια η Ισλανδία αντέδρασε και αφού πρώτα μείωσε στο 34' με τον Τράουστασον, στην επανάληψη οι Ίνγκασον (70') και Σίγκτορσον (82') έφεραν τούμπα το ματς.

Από δυο δοκάρια είχαν οι δυο ομάδες, με την Εθνική Ελλάδα να κοιτάζει πλέον τα δυο φιλικά που έχει μπροστά της στην Αυστραλία τον Ιούνιο και εν συνεχεία με τη Ρωσία, μέχρι να μπει στα προκριματικά του Μουντιάλ, όπου η ελπίδα όλων είναι να εμφανιστεί έτοιμη για να μπορέσει να διεκδικήσει την πρόκριση στα τελικά της Ρωσίας το καλοκαίρι του 2018. Μοναδικό ελαφρυντικό το ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήταν κατά τα 8/11 διαφορετικό σε σχέση με το φιλικό κόντρα στο Μαυροβούνιο και ο Σκίμπε ήθελε να δοκιμάσει νέα πρόσωπα.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο
: "Γ. Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Χαβιέ Εστράδα Φερνάντεθ

Βοηθοί: Μιγκέλ Μαρτίνεθ Μουνουέρα, Χαβιέ Αγκιλάρ Ροντρίγκεθ

Τέταρτος: Γιώργος Κύζας

ΕΛΛΑΔΑ (Σκίμπε): Καπίνο, Μόρας, Οικονόμου, Σιόβας (81' Τζαβέλλας), Τζιόλης, Σταφυλίδης, Φορτούνης (77' Ταχτσίδης), Τοροσίδης (77' Πέτσος), Χολέμπας, Καρέλης (46' Διαμαντάκος), Παπάζογλου (46' Βέλλιος).

ΙΣΛΑΝΔΙΑ (Λάγκερμπακ, Χάλγκριμσον): Κρίστινσον (46' Χάλντορσον), Σέβαρσον, Χέρμανσον, Ίνγκασον, Γκούντμουντσον, Μπόντβαρσον (83' Φινμπόγκασον), Γκούναρσον (46' Μπ. Μπιάρνασον), Χάλφρεντσον (46' Σίγκουρντσον), Κιάρτανσον (61' Σίγκτορσον), Τράουστασον (46' Ε. Μπιάρνασον), Σκούλασον.

Γκολ: 19' (πεν), 31' Φορτούνης / 34΄Τράουστασον, 70' Ίνγκασον, 82' Σίγκτορσον

Κάρτες: 18' Χάλφρεντσον, 56' Μπ. Μπιάρνασον, 76' Σταφυλίδης

Πηγή: www.sport24.gr

Δειτε Επισης

Στην Άστον Βίλα μέχρι το 2027 ο Έμερι
Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά
Τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης-Νίκησαν τη Μίλαν και έγραψαν ιστορία
Απίστευτο και όμως αληθινό-Η Μπασακσεχίρ έστησε προτομή στον Πέλκα στα social media (pic)
Σειρήνες από Πορτογαλία για Κωνσταντίνο Τζολάκη
O Oλυμπιακός Πειραιώς διεκδικεί το Youth League απέναντι στη Μίλαν
ΑΕΚ-Ομόνοια με σούπερ προσφορά στην In2Bet – Ποια θα μείνει ζωντανή στη μάχη του τίτλου;
Πώς έφτασε στον υποβιβασμό ο ΠΑΣ Γιάννενα και η επόμενη ημέρα
Ντέρμπι με ευρωπαϊκό αέρα στο Φάληρο–Εκτός έδρας δοκιμασίες για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό
Εκτέλεσε την Πόρτο και έκλεισε ραντεβού με τον Ολυμπιακό για την ευρω-κούπα η Μίλαν