Σαν σήμερα: Η τεσσάρα της ΑΕΚ του Ριβάλντο στον Ολυμπιακό (vid)

O Bραζιλιάνος σούπερ σταρ της ΑΕΚ ήταν το πρόσωπο της επικής βραδιάς στο ΟΑΚΑ, παρότι δεν σκόραρε κανένα από τα τέσσερα γκολ της ομάδας του. Ο «Ρίμπο» ήταν ο μαέστρος της τεράστιας νίκης απέναντι στην πρώην ομάδα του, καθώς από τα μαγικά του πόδια ξεκίνησαν τα τρία από τα τέσσερα τέρματα της Ένωσης.  
Η ΑΕΚ αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό σαν πραγματική πρωταθλήτρια και μείωσε στους δύο βαθμούς από την κορυφή τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος, και στον έναν από τον 2ο Παναθηναϊκό.

Το σκορ άνοιξε στο 10' με καρφωτή κεφαλιά ο Μπλάνκο μετά από σέντρα του Εντίνιο. Ο Πορτογάλος μετά την ασίστ, ανέλαβε το ρόλο του εκτελεστή δύο λεπτά αργότερα, κάνοντας το 2-0 ύστερα από απίστευτη διαγώνια κάθετη του Ριβάλντο.

Στο 32ο λεπτό ήρθε το γκολ της αναμέτρησης. Ο «Ρίμπο» πήρε την μπάλα πίσω από το κέντρο, ανέβηκε μερικά μέτρα και έδωσε δεξιά στον Λυμπερόπουλο, ο οποίος με δύο κοντρόλ εξαπέλυσε τον «κεραυνό» από πολύ μακρινή απόσταση αφήνοντας «άγαλμα» τον Νικοπολίδη για το 3-0.

Το κερασάκι στην «κιτρινόμαυρη» τούρτα το έβαλε ο Καφές, έπειτα από ακόμη μία ασίστ του Ριβάλντο, γράφοντας το τελικό 4-0 στα μάτριξ του ΟΑΚΑ.

Στο τέλος του αγώνα και κατά την αποχώρηση των ποδοσφαιριστών προς τα αποδυτήρια, ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ ύψωσε το χέρι του για να δείξει τέσσερα δάχτυλα, θέλοντας να πικάρει με αυτό τον τρόπο την πρώην ομάδα του, την οποία είχε κριτικάρει αρκετές φορές, με δηλώσεις του, για τον... τρόπο που κατακτούσε τα πρωταθλήματα και όσα εκείνος έβλεπε όσο αγωνιζόταν με τα «ερυθρόλευκα».
Το πρωτάθλημα εκείνης της σεζόν κατακτήθηκε στο... CAS, με τον Ολυμπιακό να στέφεται πρωταθλητής, με τη γνωστή σε όλους «υπόθεση Βάλνερ». Οι Πειραιώτες είχαν ηττηθεί τη 19η αγωνιστική (2 Φεβρουαρίου 2008) από τον Απόλλων Καλαμαριάς, αλλά προσέφυγαν στο CAS για αντικανονική συμμετοχή του Βάλνερ, όπου και δικαιώθηκαν, κατακτώντας το πρωτάθλημα με δύο βαθμούς διαφορά από την ΑΕΚ.

ΑΕΚ (Κωστένογλου): Μάχο, Μπούρμπος, Γεωργέας, Δέλλας, Παπασταθόπουλος, Ζήκος, Καφές, Εντίνιο (82' Ράμος), Ριβάλντο, Μπλάνκο (72' Κονέ), Λυμπερόπουλος (89' Παυλής)

Ολυμπιακός (Σεγκούρα): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Λεονάρντο, Ζούλιο Σέζαρ, Αντζας, Στολτίδης, Γκαλέτι, Λεντέσμα (67' Σίσιτς), Κοβάσεβιτς, Μπελούτσι (77' Κωνσταντίνου), Τζόρτζεβιτς
 

Δειτε Επισης

Τέλος οι ρεβάνς από την αρχή του Κυπέλλου Αγγλίας-Ανακοίνωσε τις αλλαγές η FA
Θα κινηθεί για τον Κούντους η Λίβερπουλ αν ο Σαλάχ αποχωρήσει το καλοκαίρι
Σκληρές μάχες σε τέσσερα... μέτωπα για τα εισιτήρια των ημιτελικών
Η Παρί καταγγέλλει τους φιλάθλους της Μπαρτσελόνα για ρατσιστικές προσβολές στον Ντεμπελέ
Έχει βάλει στο... μάτι τον Ντιμπάλα η Μπαρτσελόνα-Η ρήτρα-σοκ του Αργεντινού (pic)
Σχηματίζεται η τετράδα και τα πιθανά ζευγάρια των ελληνικών ομάδων στο Conference League
ΠΑΟΚ-Κλαμπ Μπριζ: Κάν’ το όπως με την Ντινάμο
Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός: Με ένα όνειρο τρελό στην Πόλη (του)!
Κατέρριψε ιστορικό ρεκόρ του Κασίγιας στο Champions League ο Νόιερ
Έγραψε ιστορία ο Τούχελ-Πρώτος Γερμανός που φτάνει στους «4» του Champions League με τρεις διαφορετικές ομάδες