Κουτσοκούμνης: «Είναι δυνατόν να ζητά τέτοια πράγματα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής συναντήθηκε την Τετάρτη (30/3) το μεσημέρι με UEFA, FIFA και ΕΠΟ, αλλά δεν υπήρξε συμφωνία για το θέμα της άρσης της απόφασης για ματαίωση των υπόλοιπων αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδας.
 
Ο επί σειρά ετών πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και μέλος της επιτροπής εθνικών ομοσπονδιών της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, επεσήμανε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι κοντά στην απομόνωση και στον αποκλεισμό από τις διεθνείς διοργανώσεις.
 
Ακολούθησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γιώργος Γκιρτζίκης, ο οποίος επεσήμανε: "Όσα ακούστηκαν, εκφράζουν το ποδόσφαιρο. Ο συνάδελφος της FIFA είπε όλα όσα έπρεπε να πει. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Είμαστε σε αναμονή εξελίξεων. Το ΣτΕ είναι κάτι άλλο, το ποδόσφαιρο και το αυτοδιοίκητο είναι κάτι άλλο. Μακάρι να εξαρτιόταν από μένα, για να είμαι αισιόδοξος. Χρυσή τομή με παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο δεν υπάρχει".
 
Ο υφυπουργός αθλητισμού, από την πλευρά του, χρησιμοποιεί τον κίνδυνο του Grexit μέσω της ματαίωσης του Κυπέλλου για να πετύχει τις αλλαγές που θέλει στην ηγεσία της ΕΠΟ. Αυτό ήταν το συμπέρασμα και των δηλώσεών του μετά τη συνάντηση με κλιμάκιο της FIFA και της UEFA.
 
Λίγη ώρα μετά τη συνάντηση κορυφής που έλαβε χώρα στο υπουργείο αθλητισμού ανάμεσα στον Σταύρο Κοντονή και στα κλιμάκια της UEFA και της FIFA, αλλά και της ΕΠΟ, ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης μίλησε στο Sport24.gr και αποκάλυψε ότι εκ μέρους του Σταύρου Κοντονή ζητήθηκε μια εβδομάδα προθεσμία, προκειμένου να δει πώς θα κινηθεί.
 
Ο Κουτσοκούμνης, ο οποίος το καλοκαίρι του 2019 θα έχει συμπληρώσει 18 χρόνια στην καρέκλα του προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, υποστήριξε ότι στο περιθώριο της συνάντησης ο Κοντονής ζήτησε από τη FIFA να αντικαταστεί η ΚΕΔ και να φύγουν από την ΕΠΟ 15 άτομα που κατηγορούνται. Τι απάντησαν σε αυτό οι εκπρόσωποι των διεθνών ομοσπονδιών; Τι απάντηση έδωσε ο υφυπουργός στο ερώτημα "γιατί δεν διακόπτετε και το πρωτάθλημα;";
 
Ο απεσταλμένος της FIFA δήλωσε αρχικά στο Sport24.gr: "Είμαστε πολύ κοντά στο Grexit. Η στάση που κράτησε ο κ. Κοντονής ήταν όχι μόνο αμετακίνητη, αλλά οι όροι που έθεσε σε εμάς για να γίνει η άρση της ματαίωσης του Κυπέλλου, ήταν παρεμβατικοί. Ένα αίτημά του ήταν η ΕΠΟ να αλλάξει την ΚΕΔ. Αυτό δεν μπορεί να το αποφασίζει ο Υπουργός, αν είναι δυνατόν. Μιλάμε σε άλλη μήκη κύματος. Στη FIFA μιλάει, δεν γίνεται να λέει ότι θέλει να αλλάξει την ΚΕΔ και ότι εκείνος αποφασίζει. Όλα όσα είπε ήταν φοβερά παρεμβατικά.
 
Ανέφερε ότι αυτό είναι όρος για να αρχίσει ξανά το Κύπελλο. Και δεν ζήτησε μόνο την αλλαγή της ΚΕΔ, αλλά και να διώξουμε 15 άτομα από την ΕΠΟ, διότι κατηγορούνται. Και πάλι όμως, η FIFA δεν έχει το δικαίωμα να κάνει τέτοια πράγματα. Αν ένα δικαστήριο το αποφασίσει, ας καταδικάσει αυτούς που θεωρούνται ένοχοι. Η FIFA να πει ότι επειδή κατηγορείσαι, σε διώχνει; Ήμασταν σε διαφορετικά μήκη κύματος".
 
-Ποιες θα είναι από εδώ και πέρα οι επόμενες ενέργειές σας;
 
"Με τους συνεργάτες μου πετάμε για Γενεύη. Θα γίνει αύριο μια τηλεφωνική σύσκεψη και επειδή την Παρασκευή είναι 1η Απριλίου και τελειώνει η προθεσμία που είχε δοθεί στον κ. Κοντονή, το θέμα θα συζητηθεί στην επιτροπή εκτάκτων θεμάτων της FIFA".
 
- Ζητήσατε από τον κ. Κοντονή να το ξανασκεφτεί;
 
"Μου ζητήθηκε μια εβδομάδα να το ξανασκεφτούν. Εγώ για μια εβδομάδα δεν έχω πρόβλημα, θα το δούμε. Αλλά ακόμα και αυτή η μία εβδομάδα δεν είναι απόφαση δική μου. Θα χρειαστεί να το μεταφέρω το αίτημα αυτό".
 
-Υπήρξε καμία προστριβή στο περιθώριο της συνάντησης;
 
"Δεν χρειάστηκε να έρθουμε σε προστριβή με κανέναν. Ήρθαμε να μεταφέρουμε κάποιες θέσεις. Η απορία η δική μου είναι η εξής, και τη μετέφερα κιόλας: "Αν το Κύπελλο είναι επικίνδυνο να διεξαχθεί, όταν φύγει η ΚΕΔ δεν θα είναι επικίνδυνο; Όταν λαμβάνω μια απόφαση για έναν θεσμό λόγω κοινωνικής αναταραχής και λόγω προσπάθειας προστασίας του κόσμου, δεν θα πρέπει να πάρω αντίστοιχα ανάλογη απόφαση για όλους τους θεσμούς; Μου απάντησε ότι «μέχρι τώρα το πρωτάθλημα πάει καλά...»".
 
Πηγή: sport24.gr

Δειτε Επισης

Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη
Λουτσέσκου: Ποιητής του ποδοσφαίρου ο Κωνσταντέλιας