Ευρωπαϊκό ναυάγιο και αποκλεισμός στα πέναλτι για την ΑΕΚ

Προτού προλάβει να μπει ο Αύγουστος η ΑΕΚ αποχαιρέτησε πρόωρα τα Κύπελλα Ευρώπης. Η κακή μέρα είχε φανεί από το Μόσταρ προ εβδομάδος οπότε η βοσνιακή Βέλεζ είχε επικρατήσει 2-1 της Ενωσης, που μολονότι στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ κρατήθηκε ζωντανή χάρη σε γκολ του Μάνταλου στις καθυστερήσεις (1-0, έχοντας πια ακυρωθεί το εκτός έδρας γκολ), δεν βρήκε ένα δεύτερο γκολ στην παράταση, ήταν εξαιρετικά άστοχη στα πέναλτι (2-3 τελικό σκορ) και αποκλείστηκε νωρίς-νωρίς από το Europa Conference League σε μια σεζόν που αρχίζει με τον χειρότερο τρόπο για τους Κιτρινόμαυρους.

Η ΑΕΚ έδειξε διάθεση από το ξεκίνημα του ματς για να παίξει με ηρεμία κυνηγώντας με υπομονή το γκολ. Είχε το πρώτο αξιόλογο σουτ στο 10' με τον Αραούχο αλλά στη συνέχεια, όσο περνούσε ο χρόνος και το γκολ δεν ερχόταν, ο εκνευρισμός και η πίεση μεγάλωνε. Μάλιστα, η Βέλεζ λίγο έλειψε να σοκάρει την Ενωση όταν στο 36' ο Ζαιμοβιτς άγγιξε το γκολ αλλά ο Στάνκοβιτς με εκπληκτική επέμβαση κράτησε ζωντανή την ΑΕΚ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό (37') ήταν η ώρα του γκολκίπερ της Βέλεζ για να εντυπωσιάσει με διπλή επέμβαση σε σουτ του Αραούχο και του Μάνταλου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ προσπάθησε μήπως και φτάσει στο γκολ στο ξεκίνημα για να αποφύγει το... θρίλερ. Είχε μια καλή στιγμή με τον Τάνκοβιτς στο 52' κι άλλες αξιόλογες συνεργασίες των παικτών της, οι οποίοι όμως εντός περιοχής δεν ήταν αποτελεσματικοί. Κι όταν τελικά έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα με τον Τζαβέλλα, το γκολ δεν μέτρησε διότι ο κεντρικός αμυντικός της Ένωσης ήταν οφσάιντ. Με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά ο Αλμπάνης αστόχησε στο 88' από κοντινή απόσταση και ο Ανσαριφάρντ στο 91'. Κι εκεί που όλα έδειχναν... ναυάγιο, ο... καπετάνιος Μάνταλος έσωσε το πλοίο απ' τα βράχια. Σκόραρε στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων με πλασέ εντός περιοχής και έστειλε το ματς στην παράταση και τις καρδιές των φίλων της ΑΕΚ στη θέση τους...

Η ΑΕΚ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ, ήταν καλύτερη στο μισάωρο της παράτασης αλλά ήταν και κουρασμένη. Πλησίασε στο γκολ με Ανσαριφάρντ και Αραούχο, δεν τα κατάφερε και το παιχνίδι οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, όπου όμως οι παίκτες της Ένωσης αστόχησαν σε τρία πέναλτι με μοιραίο στο τελευταίο χτύπημα τον Αραούχο.

Πηγή: Έθνος

Δειτε Επισης

Τζέκο: Τα πέναλτι είναι μία ειδική διαδικασία, εμείς δεν ήμασταν τυχεροί
Είπε αντίο στην Ευρώπη o ΠΑΟΚ με κέρδη άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ
Τα highlights από τη μεγαλειώδη πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Φενέρμπαχτσε
Τα χρήματα που πήρε κι αυτά που περιμένει ο Ολυμπιακός στο Conference League
Μεντιλίμπαρ μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού-«Θέλουμε να πάμε στον τελικό»
ΒΙΝΤΕΟ: Υποδοχή ηρώων για τους παίκτες του Ολυμπιακού μετά την ιστορική πρόκριση-Αποθέωση για Τζολάκη
Μαρινάκης: Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου μέσα στην Πόλη
Οι ημερομηνίες των αγώνων του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Conference
Άλωσε την Πόλη ο Ολυμπιακός και πήρε ιστορική πρόκριση στους «4» του Conference League
Τα χρήματα που βάζει στο ταμείο του ο ΠΑΟΚ από το Conference League