Βόλος για μεγάλα πράγματα, πάτησε τον Ατρόμητο και έμεινε μόνος πρώτος!

Θα μας τρελάνει όλους ο Βόλος! Η ομάδα του Γκιγιέρμο Αμπασκάλ πήρε σπουδαία νίκη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο απέναντι στον Ατρόμητο με το εμφατικό 3-0, βύθισε ακόμα περισσότερο στον προβληματισμό τους Περιστεριώτες και με 3/3 νίκες έμεινε ολομόναχος στην κορυφή της Super League 1!

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ήταν καλύτεροι και χάρη στα γκολ των Ροσέρο, Φαν Βέερτ και Τεριζίου, πήραν τους τρεις βαθμούς. Από την άλλη, ο Ατρόμητος δεν κατάφερε να απειλήσει σχεδόν ποτέ χωρίς καν να έχει τελική εντός εστίας, όμως δίκαια φωνάζει για την φάση του 27'.

Στο μυαλό του κόουτς:

Ο Γκιγιέρμο Αμπασκάλ επέλεξε το 4-3-3 και τον Κλέιμαν κάτω από τα δοκάρια. Οι Πουρίτα, Ρομέρο, Γκρίλο, Φεράρι ξεκίνησαν στην άμυνα, με τον Τσοκάνη στη θέση του αμυντικού χαφ και τους Φερνάντες-Μπαρτόλο μπροστά του. Οι Ροσέρο και Ρεγκατέν ήταν στα εξτρέμ, με τον Φαν Βέερτ μοναδικό προωθημένο.

Από την άλλη πλευρά, ο Άνχελ Λόπεθ διάλεξε στα... χαρτιά ένα 4-2-3-1, με τον Πίριτς κάτω από τα δοκάρια, τους Στρούγγη-Παπαδόπουλο στα στόπερ και τους Βασιλαντωνόπουλο-Καστεγιάνο στα μπακ. Δύο αμυντικά χαφ ως συνήθως οι Σάλομον και Ντένιτς. Από εκεί και πέρα ο Κολούρης ήταν στην κορυφή, ενώ ο Κωτσόπουλος έπαιξε σαν κυρφός φορ. Στα εξτρέμ βρέθηκαν οι Μουνίθ και Σπιριντόνοβιτς.

Το ματς:

Πριν καλά καλά προλάβουν οι δύο ομάδες να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο, ο Ροσέρο εξαπέλυσε ένα σουτ (4') που σταμάτησε πάνω στον Παπαδόπουλο, με τον Τζήλο να είναι δίπλα στην φάση και να δίνει πέναλτι για επαφή της μπάλας στο χέρι του Έλληνα κεντρικού αμυντικού. Παρόλα αυτά, μετά την συμβουλή του VAR και αφού είδε την φάση, πήρε πίσω την αρχική του απόφαση. Οι Βολιώτες ήταν κυρίαρχοι στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, με τον Πίριτς να σώζει τον Ατρόμητο από το γκολ με μεγάλη επέμβαση στην κεφαλιά του Γκρίλο (12')!

Η σπουδαιότερη στιγμή των Περιστεριωτών ήρθε στο 27', όμως δεν μέτρησε ποτέ, ως οφσάιντ. Συγκεκριμένα, ο Κουλούρης σέντραρε για τον Βασιλαντωνόπουλο με τον Έλληνα μπακ να βρίσκει στόχο. Όμως την στιγμή που η μπάλα ήταν στον αέρα, ο επόπτης σήκωσε την σημαία και ο τερματοφύλακας του Βόλου φυσιολογικά ακούγοντας το σφύριγμα, σταμάτησε να παίζει! Φυσικά ο βοηθός θα έπρεπε να αφήσει την φάση να εξελιχθεί και μετά να σηκώσει την σημαία, για να ελεγχθεί η φάση από το VAR. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι έχασαν καλές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ, ενώ ο Μουνίθ δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα (45+4') με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Μετά από αρκετές αψιμαχίες και φωνές, στην πρώτη μεγάλη φάση του δευτέρου μέρους (59'), ο Μπαρτόλο βγήκε τετ-α-τετ με τον Πίριτς, όμως ο Βόσνιος έκανε μεγάλη επέμβαση. Παρόλα αυτά η μπάλα κατέληξε στον Φαν Βέερτ και εν συνεχεία στον Ροσέρο, με τον Κολομβιανό να την στέλνει εξ επαφής στα δίχτυα για το 1-0!

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την πίεση και πήραν κάποια μέτρα στο γήπεδο. Μάλιστα στο 67' ο Καστεγιάνο πέρασε δύο-τρεις παίκτες από αριστερά και σέντραρε για τον Κουλούρη, όμως ο Έλληνας σέντερ φορ δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αφού έκανε επιθετικό φάουλ. Με το που δόθηκε συνέχεια στο ματς, ο Κλέιμαν έκανε λάθος και έδωσε την μπάλα στον Ντένιτς, αλλά για καλή του τύχη το πόδι του Γκρίλο έκοψε το σουτ του Σέρβου.

Παρόλα οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φαν Βέερτ που κέρδισε ο Μπαρτόλο, έκανε το 2-0. Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε στο 96', όταν μετά από ασίστ και πάλι του Μπαρτόλο, ο Τεριζίου έγραψε το τελικό 3-0!

MVP: Όπως πήγε το ματς, ο Μπαρτόλο μπορεί να μην σκόραρε, όμως ήταν μέσα σε όλα τα γκολ και γενικά ακουγόταν παντού στο ματς. Σίγουρα χωρίς αυτόν ο Βόλος θα τα είχε βρει σκούρα, και παρά το γεγονός ότι δεν σκόραρε ο τίτλος του αξίζει.

Η «σφυρίχτρα»: Ο Θανάσης Τζήλος δεν έκανε καθόλου καλό παιχνίδι. Αρχικά, ενώ ήταν μπροστά στην φάση του πέναλτι, έδωσε την «παράβαση» την οποία πήρε πίσω στη συνέχεια. Φυσικά, στη φάση του 27' μαζί με τον βοηθό, λανθασμένα δεν αφήνουν την φάση να εξελιχθεί και την «κόβουν» ως οφσάιντ. Γενικότερα, οι παίκτες και των δύο ομάδων ήταν μέσα στα νεύρα, κάτι που ο Έλληνας ρέφερι δεν κατάφερε να ελέγξει.

Βόλος: Κλέιμαν, Πουρίτα, Ρομέρο, Γκρίλο, Φεράρι, Ροσέρο, Φερνάντες, Τσοκάνης, Μπαρτόλο, Ρεγκατέν, Φαν Βέερτ.

Ατρόμητος: Πίριτς, Βασιλαντωνόπουλος, Στρούγγης, Παπαδόπουλος, Καστεγιάνο, Ντένιτς, Σάλομον, Κωτσόπουλος, Σπιριντόνοβιτς, Μουνίθ και Κουλούρης.

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισα)

1ος βοηθός: Νικολαΐδης (Μακεδονίας)

2ος βοηθός: Νικολακάκης (Λασιθίου)

Τέταρτος: Καραντώνης

VAR: Παπαδόπουλος και Χριστάκογλου

Δειτε Επισης

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ για το θάνατο του 15χρονου-«Η μνήμη του θα μείνει ζωντανή»
Επιστρέφει στους πάγκους ο Μανόλο Χιμένεθ-Συμφωνία με ομάδα της Παραγουάης
Αρχίζουν οι μάχες για την παραμονή στην Ελλάδα
Αναβλήθηκε το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός
«Ελπίζω να βρεθούμε στον τελικό με ΠΑΟΚ, στόχος του Μαρινάκη η ευρωπαϊκή καταξίωση του Ολυμπιακού»
Το προφίλ της αντιπάλου του Ολυμπιακού, Φενέρμπαχτσε
Το προφίλ της Κλαμπ Μπριζ-Έμεινε πίσω εγχώρια αλλά... δεν χαρίζεται στην Ευρώπη
Με Φενέρμπαχτσε ο Ολυμπιακός, με Μπριζ ο ΠΑΟΚ-Tα ζευγάρια των προημιτελικών του Conference
Τι έκανες ρε Κουλιεράκη; Τον ξεχώρισε η UEFA, ματς καριέρας από τον αμυντικό του ΠΑΟΚ
Σενάρια για Αλμέιδα τέλος-Νέος προπονητής της Λάτσιο ο Τούντορ