Όλες οι λεπτομέρειες της μεταγραφής του Μανωλά στη Ρόμα

Tην ώρα που τα σενάρια περί αποχώρησής του από τη Ρόμα με προορισμό την Τσέλσι "φουντώνουν", τα Football Leaks διέρρευσαν τις λεπτομέρειες της μεταγραφής του Κώστα Μανωλά από τον Ολυμπιακό στον ιταλικό σύλλογο. Το συμβόλαιο που υπογράφηκε από τις τρεις πλευρές το καλοκαίρι του 2014 διέρρευσε με κάθε λεπτομέρεια και όρο της συμφωνίας, ενημερώνοντας άπαντες για το ακριβές ποσό που εισέπραξαν οι "ερυθρόλευκοι", αλλά κι αυτά που προσδοκούν να εισπράξουν σε περίπτωση αποχώρησης του διεθνούς αμυντικού για το Λονδίνο. Η Ρόμα τον κοστολογεί 40.000.000 και αν καταφέρει να πάρει αυτό το ποσό τότε στα ταμεία του Ολυμπιακού θα μπουν ακόμα 20.000.00!

Εν αρχή ην το ποσό των 6.500.000 ευρώ που μπήκε άμεσα στα ταμεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, για να ακολουθήσουν δύο ακόμη μπόνους της τάξης των 500 χιλιάδων ευρώ έκαστο, από τη στιγμή που είχε 20+ συμμετοχές πέρσι και φέτος.

Το πιο ενδιαφέρον όμως προκύπτει από τα ενδεχόμενα παραμονής ή πώλησής του σε άλλο σύλλογο. Εφόσον ο 24χρονος κεντρικός αμυντικός συνεχίσει για μία ακόμη σεζόν στη Ρόμα, τότε ο Ολυμπιακός θα εισπράξει ακόμη 6.500.000 ευρώ, ως δεύτερο "πακέτο" από την παραχώρησή του. Το ακόμη καλύτερο -για τους "ερυθρόλευκους"- σενάριο όμως είναι αυτό της μεταγραφής του το προσεχές καλοκαίρι. Τι θα γίνει τότε; Αν το ποσό που λάβει η Ρόμα ως αντάλλαγμα είναι μέχρι 15 εκατομμύρια ευρώ, τότε ο Ολυμπιακός θα εισπράξει 6.500.000 ευρώ από αυτά. Αν όμως το ποσό είναι μεγαλύτερο, θα βάλει στα ταμεία του το 50% του συμφωνηθέντος ποσού μεταξύ της ιταλικής ομάδας και του ενδιαφερόμενου (βλ. Τσέλσι).

Συνολικά, δηλαδή, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν λάβει ήδη 7.5 εκατομμύρια ευρώ και μπορούν να περιμένουν ακόμη περισσότερα!  
Μπερδευτήκατε; Η ακριβής μετάφραση του συμβολαίου του Κώστα Μανωλά αναφέρει πως "ο Ολυμπιακός θα εισπράξει 6.500.000 ευρώ από τη μεταγραφή του, σε περίπτωση που το ποσό αυτό είναι μεγαλύτερο από το 50% της πώλησής του. Ειδάλλως, θα λάβει το 50% της πώλησης. Σε κάθε ένα από τα δύο σενάρια, ο Ολυμπιακός θα βάλει στα ταμεία του τα περισσότερα δυνατά χρήματα που θα προκύψουν από την εκάστοτε συμφωνία".Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι Πειραιώτες μπορούν να υπολογίζουν σε μίνιμουμ 6.500.000 ευρώ αυτό το καλοκαίρι! Είτε ο Κώστας Μανωλάς συνεχίσει στη Ρόμα είτε παραχωρηθεί. Αν μάλιστα ευδοκιμήσουν τα σενάρια που τον φέρνουν στην Τσέλσι ως στόχο του Αντόνιο Κόντε, τότε στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός μπορούν να μπουν ακόμη περισσότερα χρήματα. Όπως αναφέρετε στο συμβόλαιο ως παράδειγμα, αν οι Ρωμαίοι πουλήσουν τον Έλληνα αμυντικό 20.000.000 τότε οι ερυθρόλευκοι θα πάρουν 10.000.000 ευρώ! Win - win κατάσταση δηλαδή, όπως και να έχει!
 
Πηγή: sport24.gr
 

Δειτε Επισης

Αλλαγές στο πρόγραμμα της Super League - Ορίστηκε φινάλε στις 19 Μαΐου, επηρεάζεται ο τελικός κυπέλλου
Με τον κόσμο της στο Καραϊσκάκης η Άστον Βίλα-Tόσα εισιτήρια πήρε για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
Στην Άστον Βίλα μέχρι το 2027 ο Έμερι
Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά
Τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης-Νίκησαν τη Μίλαν και έγραψαν ιστορία
Απίστευτο και όμως αληθινό-Η Μπασακσεχίρ έστησε προτομή στον Πέλκα στα social media (pic)
Σειρήνες από Πορτογαλία για Κωνσταντίνο Τζολάκη
O Oλυμπιακός Πειραιώς διεκδικεί το Youth League απέναντι στη Μίλαν
ΑΕΚ-Ομόνοια με σούπερ προσφορά στην In2Bet – Ποια θα μείνει ζωντανή στη μάχη του τίτλου;
Πώς έφτασε στον υποβιβασμό ο ΠΑΣ Γιάννενα και η επόμενη ημέρα