Λυτρωτής Σάκχοφ, έδωσε σφυγμό στην ΑΕΚ!

Ψυχωμένη νίκη με ανατροπή για την ΑΕΚ στα Γιάννενα! Η «Ένωση» -δείχνοντας αντίδραση μετά την ισοπαλία με τον Απόλλωνα Σμύρνης και την ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό- επικράτησε 2-1 του ΠΑΣ στους «Ζωσιμάδες» στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Super League 1 και μείωσε στους τρεις τη διαφορά της από τους πρωτοπόρους «ερυθρόλευκους» (έχουν ματς λιγότερο). 

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την «Ένωση» ο Σάκχοφ, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο 80' και με σουτ εκτός περιοχής (κοντράρει η μπάλα) στο 90' έδωσε τη μεγάλη νίκη στην ομάδα του. Κερδισμένο πέναλτι για τους γηπεδούχους στα 15'', με τον Εραμούσπε να το μετατρέπει σε γκολ στο 5' και τον Άμραμπατ να ισοφαρίζει με τρομερό βολ-πλανέ στο 9'.

Περιμένουν στραβοπάτημα του Ολυμπιακο, πλέον, στην ΑΕΚ (2η, 23β.), με τον ΠΑΣ Γιάννινα να παραμένει 4ος (16β.), γνωρίζοντας όμως την πρώτη του ήττα, ύστερα από τρεις αγωνιστικές και μετά από τις επιβλητικές του νίκες επί του Παναιτωλικού και του Άρη.

Στο... μυαλό των κόουτς:

Ο Ηρακλής Μεταξάς παρέταξε τον ΠΑΣ με το κλασικό του 4-4-2 και μοναδική αλλαγή σε σχέση με την «πεντάρα» επί του Άρη, εκείνη του Μπρένερ στη θέση του Γκαρντάφσκι (έχει ίωση). Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Λοντίγκιν, με τους Σάλιακα, Εραμούσπε, Κάργα και Πίρσμαν να βρίσκονται στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά. Δίδυμο στα χαφ ήταν οι Καραχάλιος και Ντομίνγκες, με τους Μπρένερ και Σνάιντερ να κινούνται στα δύο άκρα της μεσαίας γραμμής και τους Μιλιντσεάνου και Περέα να βρίσκονται στην επίθεση.

Από την άλλη, ο Αργύρης Γιαννίκης διατήρησε το 4-2-3-1 και τον Στάνκοβιτς στην εστία. Στα δεξιά της άμυνας ήταν ο Μισελέν, αριστερά ο Μοχαμάντι (που παρέμεινε στην αρχική ενδεκάδα, με τον 41χρονο τεχνικό να τον στηρίζει, μετά το λάθος του κόντρα στον Ολυμπιακό) και τους Βράνιες και Μήτογλου στο κέντρο της άμυνας. Δίδυμο στα χαφ ήταν οι Σιμόες και Σιμάνσκι, με τον Μάνταλο σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Δεξιά ήταν ο Άμραμπατ αντί του Γκαρσία σε σχέση με το ματς με τους «ερυθρόλευκους», αριστερά ο Τσούμπερ και ο Αραούχο ως μοναδικός προωθημένος στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς:

Φρενήρης ρυθμός στα πρώτα λεπτά, με τον ΠΑΣ να κερδίζει πέναλτι στα 15''! Ο Μήτογλου σε τζαρτζάρισμά του με τον Περέα εντός της περιοχής της ΑΕΚ, απώθησε τον αντίπαλό του με το δεξί του χέρι, με τον κ. Καραντώνη να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε στο 5' ο Εραμούσπε, ο οποίος με δυνατή εκτέλεση στην κάτω δεξιά γωνία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Άμεση η αντίδραση της ΑΕΚ, με την ποιότητα του Άμπραμπατ να «φωνάζει» στο 9': Ο Μαροκινός άσος πήρε το «ριμπάουντ», ύστερα από απομάκρυνση της αντίπαλης άμυνας και με μονοκόμματη σουτάρα έφερε το ματς στα ίσα (1-1).

Η ΑΕΚ πίεζε και προσπαθούσε να κλέψει μπάλες, ωστόσο ταυτόχρονα άφηνε κενά στα μετόπισθεν, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα στις αμυντικές της μεταβάσεις και στις μπαλιές των γηπεδούχων στην πλάτη της άμυνάς της.

Στο 18' η «Ένωση» έχασε τρομερή διπλή ευκαιρία, με τον Λοντίγκιν να βάζει σπουδαία «στοπ» στους Αραούχο και Τσούμπερ, με τον ΠΑΣ να απαντά στο 22' με τη πολύ σημαντική στιγμή του Μιλιντσεάνου (η προβολή του πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι). Η ΑΕΚ δημιουργούσε περισσότερες καταστάσεις (διπλάσιες τελικές), ωστόσο το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε στο 1-1.

Αναγκαστική αλλαγή για τον Ηρακλή Μεταξά με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, με τον Λώλη να αντικαθιστά τον Μιλιντσεάνου. Στο 60' ο Αργύρης Γιαννίκης πέρασε τον Ανσαριφάρντ αντί του Σιμάνσκι, γυρνώντας δίπλα στον Σιμόες τον Μάνταλο, με την ομάδα του να συνεχίζει με 4-4-2. Αυτή η κίνηση του τεχνικού των φιλοξενούμενων είχε ως στόχο να βοηθήσει την ανάπτυξη της ομάδας του και να φορτώσει την επίθεσή της, ωστόσο ταυτόχρονα έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να βρουν ανοιχτούς διαδρόμους.

Ο ΠΑΣ στο 66' είχε σημαντική διπλή ευκαιρία με τον Μπρένερ, με το πρώτο του σουτ να φεύγει πλάγια και το δεύτερο να το μπλοκάρει ο Στάνκοβιτς.

Με την αναμέτρηση να μπαίνει στην τελική της ευθεία, η ΑΕΚ αύξησε για τα καλά την πίεσή της, χάνοντας μάλιστα σπουδαίες ευκαιρίες. Καταλυτική η παρουσία του Εραμούσπε και στην άμυνα (πέρα από το γκολ), με τον Αργεντινό στόπερ να διώχνει στο γύρισμα του Ανσαριφάρντ στο 84', να απομακρύνει πάνω στη γραμμή στο 85' και τον Σάκχοφ να αστοχεί από πλεονεκτική θέση στην εξέλιξη της δεύτερης φάσης.

Για να έρθει η στιγμή της... λύτρωσης για την ΑΕΚ στο 90', με τον Σάκχοφ -ο οποίος είχε πιάσει το σουτ στο 80'- να κάνει το 2-1 με σουτ εκτός περιοχής που κόντραρε. Στις καθυστερήσεις του ματς, η «Ένωση» είχε δοκάρι με τον Αραούχο, σε μια φάση που ζήτησε και πέναλτι. Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη στιγμή στο ματς, με τους «κιτρινόμαυρους» να παίρνουν τη νίκη.

MVP: Ο άτυπος τίτλος θα πάει στον Σάκχοφ, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο 80' και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του 90'. Ωστόσο, εάν έπαιρνε αποτέλεσμα ο ΠΑΣ, θα πήγαινε χωρίς πολλά-πολλά στον Εραμούσπε. Ο στόπερ των γηπεδούχων άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, ενώ είχε καίριες επεμβάσεις, ειδικά προς το τέλος του ματς.

Η σφυρίχτρα: Δίνεται το πέναλτι, με το οποίο προηγήθηκε ο ΠΑΣ, ωστόσο αυτό δεν αναιρεί ότι η απόφαση του κ. Καραντώνη είναι τραβηγμένη. Θα έπρεπε να έχει πάει να το δει και ο ίδιος στο VAR. Η ΑΕΚ διαμαρτύρεται για πέναλτι στον Αραούχο στις καθυστερήσεις, σε μια φάση που υπάρχει επαφή με τον Κάργα, μετά το σουτ που έπιασε, όμως -όπως και στην πρώτη περίπτωση- θα μπορούσε να μην δοθεί ως παράβαση (όπως κι έγινε).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς, 4-4-2): Λοντίγκιν - Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν - Μπρένερ (69' Μορέιρα), Καραχάλιος, Ντομίγνκες, Σνάιντερ (83' Παντελάκης) - Μιλιντσεάνου (46' Λώλης), Περέα.

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης, 4-3-3): Στάνκοβιτς – Μισελέν (80' Ρότα), Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι – Σιμόες, Σιμάνσκι (60' Ανσαριφάρντ) – Άμραμπατ, Μάνταλος (80' Σάκχοφ), Τσούμπερ (69' Γκαρσία) – Αραούχο.

Πηγή: sport-fm.gr

Δειτε Επισης

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ για το θάνατο του 15χρονου-«Η μνήμη του θα μείνει ζωντανή»
Επιστρέφει στους πάγκους ο Μανόλο Χιμένεθ-Συμφωνία με ομάδα της Παραγουάης
Αρχίζουν οι μάχες για την παραμονή στην Ελλάδα
Αναβλήθηκε το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός
«Ελπίζω να βρεθούμε στον τελικό με ΠΑΟΚ, στόχος του Μαρινάκη η ευρωπαϊκή καταξίωση του Ολυμπιακού»
Το προφίλ της αντιπάλου του Ολυμπιακού, Φενέρμπαχτσε
Το προφίλ της Κλαμπ Μπριζ-Έμεινε πίσω εγχώρια αλλά... δεν χαρίζεται στην Ευρώπη
Με Φενέρμπαχτσε ο Ολυμπιακός, με Μπριζ ο ΠΑΟΚ-Tα ζευγάρια των προημιτελικών του Conference
Τι έκανες ρε Κουλιεράκη; Τον ξεχώρισε η UEFA, ματς καριέρας από τον αμυντικό του ΠΑΟΚ
Σενάρια για Αλμέιδα τέλος-Νέος προπονητής της Λάτσιο ο Τούντορ