Ιστορική «σφαλιάρα» του Παναιτωλικού στην ΑΕΚ

Τρομερός Παναιτωλικός, τέζαρε την ΑΕΚ και έγραψε ιστορία! Οι Αγρινιώτες επικράτησαν 2-1 στον ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1, παίρνοντας το πρώτο τους «διπλό» στην ιστορία τους κόντρα στην «Ένωση», την οποία υποχρέωσαν στη δεύτερη σερί εντός έδρας ήττα της (μετά το ματς με τον ΟΦΗ).

Μάλιστα, η ομάδα του Γιάννη Ανασταστίου -που πέτυχε την πρώτη του νίκη απέναντι στην ΑΕΚ- το κατάφερε με ανατροπή! Ο Ανσαριφάρντ άνοιξε το σκορ στο 44', με τον Καρέλη να μπαίνει αλλαγή και να ισοφαρίζει στο 78' και τον Μεντόσα να γράφει με τρομερή σουτάρα το 1-2 στο 84'. Δοκάρι στο 48' με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Τζαβέλλα για την ΑΕΚ, η οποία για ακόμα ένα παιχνίδι δεν μπόρεσε να εξαργυρώσει το προβάδισμα που πήρε.

Να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα τόσο για φάουλ στον Μάνταλο στην αρχή της φάσης του 1-1, όσο και για κόκκινη κάρτα σε μαρκάρισμα πάνω στον Άμραμπατ πριν την ισοφάριση των φιλοξενούμενων.

Παρέμεινε στην 3η θέση (33β.) η «Ένωση», στο -1 από τον 2ο ΠΑΟΚ και στο -9 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό (που έχει και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό), με τον Παναιτωλικό να ανεβαίνει στην 9η θέση με 18 βαθμούς, πιάνοντας τον Βόλο.

Στο… μυαλό των κόουτς:

Με 4-2-3-1 παρέταξε την ΑΕΚ ο Αργύρης Γιαννίκης. Οι Τσιντώτας και Σβάρνας παρέμειναν στην εστία και στο δεξί άκρο της άμυνας, αντίστοιχα. Στο άλλο άκρο ήταν ο Μοχαμάντι, με τον Βράνιες να επιστρέφει δίπλα στον Τζαβέλλα. Το δίδυμο των χαφ συνέθεταν οι Σιμόες και Λε Ταλέκ, με τον Μάνταλο να κινείται μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Στο δεξί «φτερό» βρισκόταν ο Άμραμπατ, στο αριστερό ο Γκαρσία, με τον Τσούμπερ να παραμένει στον πάγκο. Στην κορυφή της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Ανσαριφάρντ.

Να σημειωθεί ότι οι Στάνκοβιτς και Μισελέν δεν βρίσκονταν καν στην 20άδα, με τους Χατζηεμμανουήλ και Ρότα να είναι στον πάγκο. Από εκεί και πέρα, η «Ένωση» δεν μπορούσε να υπολογίζει στους Αραούχο, Σιμάνσκι και Γαλανόπουλο.

Ίδιο σύστημα και από τον Γιάννη Αναστασίου. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μελίσσας, με τους Λούι, Βργκοτς, Κορνέλιους και Χουχούμη να αποτελούν, από δεξιά προς τα αριστερά, την αμυντική γραμμή. Δίδυμο στα κεντρικά χαφ ήταν οι Φλόρες και Αντούνες, με τους Μπραμπόσα, Μεντόσα και Ντουάρτε να κινούνται πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Νίκο Βέργο.

Εκτός για τον Παναιτωλικό ήταν οι Ροντρίγκες, Περέιρα, Λιάβας, Ντίας, Βαρόνε και Παρδαλός, ενώ στον πάγκο παρέμεινε ο πρώην πορτιέρε της ΑΕΚ, Γιάννης Ανέστης.

Το ματς:

Με καλό ρυθμό ξεκίνησε η αναμέτρηση, κάτι ωστόσο που δεν διήρκησε για πολύ. Η ΑΕΚ είχε αναλάβει εξ αρχής την πρωτοβουλία των κινήσεων, κυκλοφορούσε την μπάλα -επιχειρώντας κυρίως από τα δεξιά-, ωστόσο δυσκολευόταν να βρει διαδρόμους. Από την άλλη, ο Παναιτωλικός μπορεί να περίμενε πίσω από την μπάλα, όμως όχι μόνο δεν έπαιζε ταμπούρι, αλλά ίσα-ίσα προσπαθούσε να απειλήσει όταν του δινόταν η ευκαιρία.

Ένα πρώτο ημίχρονο με ελάχιστες καλές στιγμές. Ουσιαστικά, έπρεπε να μπούμε στην τελική του ευθεία, προκείμενου οι δύο ομάδες να σημειώσουν τη μεγαλύτερή τους ευκαιρία. Στο 37' ο Μάνταλος πέρασε στον Ανσαριφάρντ, ο οποίος έπιασε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Μελίσσα να αποκρούει με δυσκολία. Στο 41' οι φιλοξενούμενοι ξεδίπλωσαν γρήγορα την αντεπίθεση, με τον Μπαρμπόσα να κάνει το διαγώνιο τελείωμα και τον Τσιντώτα να μπλοκάρει.

Κι εκεί που όλα έδειχνα ότι το πρώτο μέρος θα ολοκληρωθεί χωρίς τέρματα, ήρθε ο Ανσαριφάρντ να δώσει τη λύση για την ΑΕΚ, ανοίγοντας το σκορ στο 44': Ο Μάνταλος βρήκε τον Ιρανό φορ με εξαιρετική μπαλιά στον χώρο, με τον τελευταίο να φεύγει στην κόντρα έχοντας δίπλα του τον Βργκοτς. Ο επιθετικός της «Ένωσης» πάτησε περιοχή, εξουδετέρωσε με τρομερή κλειστή ντρίπλα τον Κροάτη στόπερ, για να πλασάρει ψύχραιμα εν συνεχεία τον Μελίσσα. Με τον αρχηγό της «Ένωσης» να σημειώνει την 9η ασίστ του.

Δυνατό «μπάσιμο» στο δεύτερο μέρος από την ΑΕΚ, η οποία προσπάθησε να βρει ένα γρήγορο γκολ για να κλειδώσει το ματς. Μάλιστα, μόλις στο 48' είχε δοκάρι, με την πολύ ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Τζαβέλλα, η οποία σταμάτησε στην αριστερή δοκό. Ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία για την «Ένωση» στο 49', με το Μελίσσα να αποκρούει το μονοκόμματο σουτ του Γκαρσία.

Εν συνεχεία, έπεσε εκ νέου ο ρυθμός. Για να φτάσουμε στο... καυτό εξάλεπτο του Παναιτωλικού. Στο 78' ο Καρέλης -οκτώ λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς- έφυγε πίσω από τη σέντρα όντας ολομόναχος, έτρεξε στην αντεπίθεση και πάτησε περιοχή, για να πλασάρει εύστοχα τον Τσιντώτα.

Και πριν καλά-καλά προλάβει να συνέλθει από το σοκ, η ΑΕΚ είδε στο 84' τον Μεντόσα να πιάνει τρομερή φαλτσαριστή σουτάτα εκτός περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στο παραθυράκι. Μάλιστα, στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Αργεντινός άσος πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου, καθώς για ώρα αγωνιζόταν με ενοχλήσεις.

Τίποτα δεν άλλαξε στα τελευταία λεπτά, με τον Παναιτωλικό να πανηγυρίζει έξαλλα το σπουδαίο «διπλό».

MVP: Πετυχαίνει γκολάρα και χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του. Μάλιστα, το καταφέρνει όντας τραυματίας! Δεν χρειάζονται παραπάνω λόγοι για να πάει η άτυπη διάκριση στον Μεντόσα.

Η σφυρίχτρα: Η αλήθεια είναι ότι μέχρι να μπει το ματς στην τελική του ευθεία, ο κ. Γκάμαρης είχε περάσει σχεδόν απαρατήρητος. Παρόλα αυτά, οι άνθρωποι της ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκαν έντονα για δύο φάσεις, οι οποίες παίζουν καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα. Αρχικά για το πάτημα του Μάρτενσον στο γόνατο του Άμπραμπατ κι εν συνεχεία για το μαρκάρισμα του Ντουάρτε πάνω στον Μάνταλο, από την πτώση του οποίου ξεκινά η φάση για το 1-1. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις αυτά που ζητά η «Ένωση» (κόκκινη και φάουλ, αντίστοιχα) δίνονται.

Οι συνθέσεις για τις δύο ομάδες:

AEK (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας - Σβάρνας (80' Ρότα), Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι - Σιμόες (87' Κοσίδης), Λε Ταλέκ (80' Σάκχοφ) - Άμραμπατ (88' Γέβτιτς), Μάνταλος, Γκαρσία (65' Τσούμπερ) - Ανσαριφάρντ.

Στον πάγκο για τους γηπεδούχους έμειναν: Χατζηεμμανουήλ, Μήτογλου, Χατζισαφί, Τάνκοβιτς.

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας – Λούι, Βργκοτς, Κορνέλιους, Χουχούμης – Φλόρες, Αντούνες (64' Μάρτενσον) – Μπαρμπόσα (70' Μόρσεϊ), Μεντόσα (85' Τσιγγάρας), Ντουάρτε (85' Μαλής) – Βέργος (70' Καρέλης).

Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους έμειναν: Ανέστης, Μπελεβώνης, Μπακαδήμας, Αποστολάκης.

Διαιτητής: Γκάμαρης

Βοηθοί: Μεϊντάνας, Τριανταφύλλου

Τέταρτος: Γκορτσίλας

VAR: Παπαδόπουλος

Δειτε Επισης

Τινάζει την μπάνκα ο πρόεδρος της Πόρτο-«Ο Ολυμπιακός θα δώσει τα 17,5 εκατ. ευρώ για τον Κάρμο»
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη
Λουτσέσκου: Ποιητής του ποδοσφαίρου ο Κωνσταντέλιας