Σκορ και θέαμα ο Ολυμπιακός, 5-0 την Καλλονή

Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την Καλλονή στο "Γ. Καραϊσκάκης" για την 30η και τελευταία αγωνιστική της Super League, σε ένα παιχνίδι sold out καθώς ακολουθούσε η φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, 43ου στην ιστορία της πειραϊκής ομάδας.
Αυτή ήταν η τρίτη φορά που ο Ολυμπιακός φιλοξένησε την Καλλονή σε επίπεδο Super League. Tις δύο προηγούμενες οι Πειραιώτες είχαν επικρατήσει με σκορ 4-0, στις 04/01/2014 και 5-0, στις 03/05/2015.
Το πρώτο ημίχρονο στο Φάληρο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό μπροστά με 2-0 στο σκορ, χάρη σε ισάριθμες εύστοχες εκτελέσεις φάουλ των Φορτούνη (21', 18ο φετινό στο πρωτάθλημα), Φουστέρ (35'), την κατοχή μπάλας στο 65% - 35% και τελικές 6(3) - 1(0).

Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
Διαιτητής: Ανανίας Φωτιάδης (ΕΠΣ Σερρών)
Βοηθοί: Χρυσούλα Κουρομπύλια (ΕΠΣ Δ. Αττικής), Παναγιώτης Κασσαβέτης (ΕΠΣ Αιτ/νίας)
Ολυμπιακός (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα (72' Σιόβας), Μποτία, Μαζουακού, Ζντιέλαρ, Κασάμι (62' Καμπιάσο), Φορτούνης, Φουστέρ, Ερνάνι (62' Ντουρμάζ), Ιντέγιε.
Καλλονή (Καραγεωργίου): Δαύκος, Ξύδας (65' Χατζηδημητρίου), Ούκα (65' Ευαγγελιδάκης), Αναστασιάδης, Γκιόλιας, Μίκιτς, Μπλάζιτς, Γιουκάρης, Γουερέ (83' Φιορέτος), Γιορέντε, Μανούσος.
Γκολ: 21' Φορτούνης, 35' Φουστέρ, 61' Κασάμι, 77' Ελαμπντελαουί, 84' Ιντέγε / -
Κάρτες: 53' Φουστέρ / 20' Αναστασιάδης
 
Φορτούνης, Φουστέρ... Φιέστα
Από το ξεκίνημα ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία του αγώνα και έκανε αισθητή επιθετικά την παρουσία του στα αντίπαλα καρέ. Στο 4ο λεπτό ο Δαύκος σταμάτησε την κεφαλιά του Κασάμι, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ελαμπντελαουί από τα τέσσερα μετρά σημάδεψε το αριστερό δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.
Η Καλλονή είχε όλους τους παίκτες της πίσω από την μπάλα, ήθελε πρωτίστως να είναι συνεπής ανασταλτικά και εν συνεχεία να ψάξει την προϋπόθεση της κόντρας.
Στο πρώτο κομμάτι τα κατάφερναν καλά οι παίκτες του Καραγεωργίου, αφού ο Ολυμπιακός είχε μεν την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δυσκολευόταν στην παραγωγή φάσεων.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ
Την λύση έδωσε στο 21' ο Φορτούνης που από πολύ πλάγια θέση, αριστερά όπως αναπτυσσόταν ο Ολυμπιακός, αντί σέντρας επέλεξε να εκτελέσει απευθείας ένα φάουλ και αιφνιδίασε τον Δαύκο νικώντας τον στην κλειστή του γωνία. Φέρει ευθύνη ο γκολκίπερ της Καλλονής αλλά και η επιλογή του Έλληνα μέσου των Πειραιωτών ήταν... πανούργα.
Το ματς έφτασε στο 26ο λεπτό μέχρι να σημειωθεί η επόμενη καλή φάση σε κανονική ροή αγώνα και ήταν διπλή, με τον Δαύκο να αντιδρά σωτήρια αρχικά απέναντι στον Φουστέρ (έστω κι αν από κόντρα πήγε να σκοράρει ο Ισπανός μέσος) και εν συνεχεία στην προσπάθεια του Ερνάνι.
Ο Πορτογάλος πήγε να βάλει ένα εκπληκτικό τέρμα, όταν με ανάποδα φάλτσα επιχείρησε να κρεμάσει τον Δαύκο από πολύ δύσκολη γωνία αλλά είδε τον αντίπαλο γκολκίπερ να διώχνει σε κόρνερ με υπερένταση.
Η Καλλονή είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 28', όμως ο Μανούσος αν και είχε επιλογές προτίμησε να δοκιμάσει απευθείας από εξαιρετικά δύσκολη θέση, στέλνοντας την μπάλα άουτ, στη μια και μοναδική τελική προσπάθεια των φιλοξενούμενων στο πρώτο ημίχρονο.
Επτά λεπτά αργότερα ήρθε το δεύτερο τέρμα για τους "ερυθρόλευκους". Ο Φουστέρ εκτέλεσε αριστοτεχνικά το φάουλ που κέρδισε ο Φορτούνης στον άξονα και ελάχιστα έξω από την περιοχή της Καλλονής, αφήνοντας... άγαλμα τον Δαύκο.
Με το σκορ στο 2-0 (65% - 35% κατοχή μπάλας) ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος στο Φάληρο.
Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Μανούσος έκανε ωραία προσπάθεια και σέντρα από αριστερά, δύο παίκτες της Καλλονής στο δεύτερο δοκάρι μπερδεύτηκαν και εν συνεχεία το σουτ του Γιουκάρη πέρασε άουτ.
ΣΟΟΥ ΙΝΤΕΓΕ
Σταδιακά ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές και έβαλε την μπάλα με σωστές προϋποθέσεις στην αντίπαλη περιοχή, όμως οι Ερνάνι και Ιντέγε δεν βρήκαν στόχο. Αντίθετα, στο 61' ο Κασάμι άλλαξε ωραία την μπάλα με τον Νιγηριανό φορ και με το αριστερό δεν άφησε περιθώρια στον Δαύκο, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0.
Σίλβα και Καραγεωργίου ξεκίνησαν τις κινήσεις τους από τον πάγκο, με τους γηπεδούχους να μην δείχνουν διάθεση να ρίξουν στροφές. Ο Δαύκος στο 72' απογειώθηκε και είπε "όχι" στο πλασαριστό σουτ του Φουστέρ από την γωνία της μεγάλης περιοχής, όμως δεν μπόρεσε να αποτρέψει το τέταρτο γκολ των Πειραιωτών πέντε λεπτά μετά.
Ο Ιντέγε γύρισε καταπληκτικά μέσα στην περιοχή, ξεπέρασε και τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, έκοψε για τον Ελαμπντελαουί και ο Νορβηγός πλάσαρε σε κενή εστία για το 4-0.
Ο Νιγηριανός μετά από την ασίστ, φύλαγε κάτι ακόμη καλύτερο. Ο Φουστέρ κυνήγησε και έσωσε μια χαμένη πάσα, γύρισε στον Ιντέγε και αυτός με φανταστικό σκάψιμο σχεδόν από την γραμμή του άουτ (!) έδωσε φάλτσα στην μπάλα στέλνοντας την στην απέναντι γωνία... Πραγματικά εκπληκτικής έμπνευσης τέρμα στο 84' για το 5-0, που ήταν και το τελικό σκορ στο Φάληρο.
 
Η φάση του αγώνα
Δίχως άλλο αυτή του 84ου λεπτού και το γκολ του Ιντέγε. Φάση που συνδύασε το πείσμα και την εργατικότητα του Φουστέρ, με την εκπληκτική έμπνευση και εκτέλεση του Νιγηριανού φορ.
 
Ο διαιτητής
Παιχνίδι στο οποίο δεν υπάρχει κανένας λόγος απολύτως να μας απασχολήσει ο διαιτητής και οι επόπτες του, που είχαν εξαιρετικά εύκολο έργο δεδομένων των συνθηκών.
 
Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης
Δύσκολη η επιλογή. Φορτούνης, Φουστέρ και Ιντέγε έκαναν σπουδαίο ματς. Ίσως ένα κλικ παραπάνω στον Ισπανό.
 
Μας άρεσε
Εξαιρετική η εμφάνιση του Ολυμπιακού, το ίδιο και η ατμόσφαιρα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".
 
Δεν μας άρεσε
Παιχνίδι διαφορετικής σημασίας από τα υπόλοιπα, δεν υπάρχει κάτι αρνητικό να σταθούμε.
Πηγή: Sport24.gr  

Δειτε Επισης

Τινάζει την μπάνκα ο πρόεδρος της Πόρτο-«Ο Ολυμπιακός θα δώσει τα 17,5 εκατ. ευρώ για τον Κάρμο»
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη