Ο ευρωπαϊκός… τελικός του Ολυμπιακού απέναντι στην Σλόβαν Μπρατισλάβας

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στη Σλοβακία τη Σλόβαν, στη ρεβάνς του 1-1 του Φαλήρου με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο, το ίδιο και η συνέχεια στο Europa League.

Η ώρα του μεγάλου τελικού, του αγώνα της χρονιάς για τον Ολυμπιακό, αν και αυτή είναι στο ξεκίνημα της, έφτασε, όσον αφορά τη συνέχεια του στα ευρωπαϊκά κύπελλα, τη φετινή σεζόν…

Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν απόψε (21.30, Cosmote Sport 1), εκτός έδρας, τη Σλόβαν Μπρατισλάβας στη ρεβάνς του 1-1 που παραχώρησαν πριν από μία εβδομάδα στο Φάληρο και ή νικάνε και προχωρούν στο Europa League όπου θα αντιμετωπίσουν τον Απόλλωνα Λεμεσσού στα play off, ή δεν τα καταφέρνουν και από τα προκριματικά του Champions League… υποβιβάζονται στο Europa Conference League όπου θα τους περιμένει μία εκ των Ζρίνσκι από το Μόσταρ ή Τομπόλ από τη Βοσνία (η Ζρίνσκι νίκησε στο πρώτο παιχνίδι με 1-0).

Στη δεύτερη περίπτωση, ένας νέος αποκλεισμός μετά από αυτόν από την Μακάμπι Χάιφα θα είναι καταστροφικός, τόσο για το πρεστίζ του Ολυμπιακού αλλά και για οικονομικούς λόγους.

Ο Ισπανός τεχνικός, Κάρλος Κορμπεράν, λοιπόν, στο δεύτερο του παιχνίδι στον πάγκο της ομάδας του Πειραιά, δικαιολογημένα απέδωσε χαρακτήρα «τελικού» στον αποψινό αγώνα και τόνισε… «Έχω πάρα πολύ μεγάλο κίνητρο για το παιχνίδι. Σαν προπονητής πάντα ζω πολύ δυνατά και προσπαθώ να ενισχύω τα προτερήματα της ομάδας. Ο στόχος μου είναι να φέρω τον Ολυμπιακό στα καλύτερα μέρη που μπορεί να παίξει. Στη ζωή δεν χρειάζονται μόνο προσδοκίες, χρειάζεται οργάνωση και νομίζω πως η ομάδα μου θα δείξει οργάνωση και θα είναι θαρραλέα. Θα δείξει πως ξέρει να αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις».

Ο Τόμας Βάτσλικ, από την πλευρά του, στην ερώτηση αν ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος για τη μεγάλη μάχη απάντησε καταφατικά. «Νομίζω πως είμαστε έτοιμοι. Έχουμε παίκτες που έχουν παίξει σημαντικούς και νοκ άουτ αγώνες. Θεωρώ πως είμαστε έτοιμοι» είπε ο πορτιέρο του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου.

Στον αγωνιστικό τομέα, εκτός μάχης έχουν τεθεί οι Γκάρι Ροντρίγκες, Παπασταθόπουλος και Βρσάλικο. Ο Μανωλάς τέθηκε στη διάθεση του Ισπανού προπονητή αλλά προέρχεται από τραυματισμό και δεν είναι 100% έτοιμος.

Η «ερυθρόλευκη» 11άδα» και τα ερωτηματικά

Ο νέος τεχνικός των «ερυθρόλευκων» θα προχωρήσει σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα για να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του και να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σίγουρη είναι η παρουσία στο αρχικό σχήμα του Ελ Αραμπί.

Κατά τα φαινόμενα, το 4-3-3 δεν θα αλλάξει, είναι άλλωστε το αγαπημένο σύστημα του  Ισπανού.

Κάτω από τα δοκάρια αναμένεται ότι θα ξεκινήσει ο Βατσλίκ. Η τετράδα άμυνας θα αποτελείται από τους Άβιλα, Σισέ, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, χωρίς να αποκλείεται να ξεκινήσει ο Μανωλάς αν και έχει χάσει προπονήσεις.

Στο κέντρο θα είναι οι Εμβιλά, Κούντε με τον Ζινγκερνάγκελ. Στην επίθεση θα είναι οι Ραντζέλοβιτς, Μασούρας (αν και αισθάνεται ενοχλήσεις) και Ελ Αραμπί. Αν δεν τα καταφέρει ο Μασούρας, θα ξεκινήσει κάποιο χαφ στη μεσαία γραμμή στη θέση του Ζινγκερνάγκελ (Μπουχαλάκης;) και ο Δανός θα προωθηθεί στην επίθεση μαζί με Ραντζέλοβιτς, Ελ Αραμπί.

Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Τινάζει την μπάνκα ο πρόεδρος της Πόρτο-«Ο Ολυμπιακός θα δώσει τα 17,5 εκατ. ευρώ για τον Κάρμο»
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη