Βύθισε τον τραγικό Ολυμπιακό η φοβερή Φράιμπουργκ

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε το ματς με τον Ολυμπιακό η Φράιμπουργκ. Οι Γερμανοί σκόραραν όποτε ήθελαν, επικράτησαν 3-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» και οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν βαθμό στον όμιλο.  

Ο Ολυμπιακός δεν… βλέπεται και η πρόκριση κινδυνεύει να χαθεί από νωρίς! Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αποκαρδιωτικοί απέναντι στην Φράιμπουργκ, η οποία μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο το ματς της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League, επικράτησε 3-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» και έκανε το 2/2.

Την ίδια ώρα, οι Πειραιώτες του Κάρλος Κορμπεράν που για ένα ακόμα ματς πιάστηκε αδιάβαστος, είναι η μοναδική ομάδα χωρίς βαθμό στον όμιλο και πλέον τα δύο επόμενα παιχνίδια με την Καραμπάγκ αποκτούν χαρακτήρα τελικού, αφού δεν παίζεται μία από τις δύο πρώτες θέσεις αλλά ακόμη και η τρίτη που οδηγεί στο Europa Conference League!

Διασώθηκαν οι «ερυθρόλευκοι» οπαδοί που δεν σταμάτησαν να τραγουδούν, έχοντας ζεσταθεί νωρίτερα από την ανακοίνωση της απόκτησης του Χάμες Ροντρίγκες αλλά είδαν την Φράιμπουργκ να κάνει ό,τι θέλει στο γήπεδο.

Στο μυαλό του κόουτς

Με 4-2-3-1 κατέβασε τον Ολυμπιακό ο Κάρλος Κορμπεράν. Ο Βατσλίκ στην εστία και οι Βρσάλικο, Μπα, Σισέ, Ρέτσος στην τετράδα της άμυνας. Εμβιλά, Μπουχαλάκης τα δύο χαφ, με τους Μπόουλερ, Μπιέλ, Μασούρα στη μεσοεπιθετική τριπλέτα. Στην κορυφή της επίθεσης ο Ουί-Τζο.

Με 4-4-2 παρέταξε την Φράιμπουργκ ο Κρίστιαν Στράιχ. Ο Φλέκεν στο τέρμα, με τους Σιντίλα, Λάινχαρτ, Γκιντέρ, Γκούντερ στην άμυνα. Χέφλερ, Έγκεσταϊν, Γκρίφο, Ντοάν στην τετράδα των χαφ, με τους δύο τελευταίους να είναι στα πλάγια. Κιέρεχ και Γκρέγκοριτς ήταν το δίδυμο στην επίθεση.

Το ματς

Χωρίς συγκέντρωση αλλά και αδιάβαστος φάνηκε ο Ολυμπιακός εξ αρχής με τους φιλοξενούμενους να απειλούν πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό και στο 6’ να παγώνουν το «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Γκρίφο εκτέλεσε το φάουλ, με τον αμαρκάριστο Χέφλερ να πιάνει τη γυριστή κεφαλιά και να εκτελεί τον Βατσλίκ για το 1-0. Ο Γκρέγκοριτς στο 13’ απείλησε με την μπάλα να γλύφει το αριστερό δοκάρι, ενώ οι Γερμανοί που κυριαρχούσαν στο ματς, είχαν άλλες δύο φάσεις στο 19’ και στο 21’ με τον αλλά Γκρέγκοριτς ξανά και Κιέρεχ είδαν τον Βατσλίκ να τους σταματά.

Τα καμπανάκια ήταν πολλά αλλά ο Ολυμπιακός δεν τα άκουσε με αποτέλεσμα να δεχτεί και δεύτερο γκολ. Στο 25’ λοιπόν και μετά από συνεργασία με τον Κίερεχ, ο Γκρέγκοριτς βρέθηκε «φάτσα» με τον Βατσλίκ και με πλασέ έγραψε το 2-0, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο το έργο για τους «ερυθρόλευκους». Οι παίκτες του Κορμπεράν ήταν άνευροι, δυσκολεύονταν να κρατήσουν μπάλα και να «παγώσουν» τον γρήγορο ρυθμό της Φράιμπουργκ. Ο κόσμος ήταν «ζεστός» από τη μεταγραφή του Χάμες και παρά την… παγωμάρα από τους Γερμανούς, προσπαθούσε να σπρώξει τον Ολυμπιακό στη μείωση του σκορ. Και μάλιστα οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ στο 39’, αλλά πρώτα ο Ουί-Τζο Χουάνγκ και στη συνέχεια ο Μπιέλ δεν κατάφεραν από κοντά να σκοράρουν, με το σκορ να μένει ως είχε ως την ανάπαυλα.

Ο Κορμπεράν έριξε Κούντε και Ρέαμπτσουκ στο ματς για να αλλάξει τα κακώς κείμενα της ομάδας του, αλλά δεν κατάφερε κάτι. Μάλλον ήταν ήδη αργά, αφού ο Ολυμπιακός βρισκόταν ήδη με δύο γκολ στην πλάτη και είχε απέναντί του μια καλοδουλεμένη ομάδα που έδειχνε ικανή να εκμεταλλευτεί κάθε λάθος του. Όπως ακριβώς συνέβη στο 53’ όταν η άμυνα των Πειραιωτών ήταν ξανά απούσα και μετά την κεφαλιά πάσα του Μ. Γκίντερ, ο Γκρέγκοριτς δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να γράψει το 3-0 και να βάλει «ταφόπλακα» στα όποια όνειρα είχαν για το δεύτερο μέρος οι «ερυθρόλευκοι».

Τα πάντα πήγαιναν στραβά για τους γηπεδούχους, που δεν μπορούσαν με τίποτα να αντιδράσουν. Με την ψυχολογία στο… πάτωμα πλέον, ο Ολυμπιακός κοιτούσε πλέον να μην δεχτεί κάποιο άλλο τέρμα και σε όλο το δεύτερο μέρος έφτιαξε μόλις μία φάση, αυτή του 72ου λεπτού που δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ ο Εμβιλά με το υπόλοιπο του αγώνα να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα και το τελευταίο σφύριγμα να βρίσκει άπαντες στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο… στρατόπεδο των ερυθρολεύκων, απογοητευμένους.

MVP: Ο Γκρέγκοριτς σκόραρε δύο από τα τρία τέρματα της ομάδας του, οπότε παίρνει δικαίως τον τίτλο του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή του αγώνα. Βέβαια, από τους Γερμανούς δεν ήταν κάποιος που μπορούμε να πούμε πως υστέρησε.

Η σφυρίχτρα: Εύκολο ματς για τον Ματέι Γιούνγκ (Σλοβενία), που πέρασε απαρατήρητος...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Βρσάλικο (71' Άβιλα), Μπα, Σισέ, Ρέτσος (46' Κούντε), Εμβιλά, Μπουχαλάκης (46' Ρέαμπτσιουκ), Μπόουλερ (63' Αραμπί), Μπιέλ, Μασούρας (63' Γκ. Ροντρίγκες) και Ουί Τζο.

ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ: Φλέκεν, Γκούντερ, Λάινχαρτ, Γκιντέρ, Σιντίλα (78' Κούμπλερ), Χόεφλερ, Έγκεστεϊν, Γκρίφο (78' Γκρίφο), Ντοάν (69' Πέτερσεν), Κιερέ (63' Γέονγκ) και Γκρέγκοριτς (63' Σάντε).

Δειτε Επισης

Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη
Λουτσέσκου: Ποιητής του ποδοσφαίρου ο Κωνσταντέλιας