Όταν ο ΠΑΟΚ αποχώρησε από το γήπεδο

"Εεε , οοο, πάρτε την ομάδα και φύγετε από 'δω", είναι ένα σύνθημα που έχει ακουστεί πολλές φορές στα ελληνικά γήπεδα από φιλάθλους ομάδων, που θεωρούν ότι αδικούνται από την διαιτησία.Παρ' όλα αυτά, μόνο μια φορά έχει γίνει πράξη. Ήταν πριν 26 χρόνια και συγκεκριμένα στις 23 Σεπτεμβρίου 1990, όταν ο Παναθηναϊκός έπαιζε με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και ο τότε πρόεδρος του "Δικεφάλου του Βορρά", Θωμάς Βουλινός, πήρε την ομάδα του και αποχώρησε από το γήπεδο στο 73ο λεπτό του αγώνα, διαμαρτυρόμενος για τα σφυρίγματα του Βοιωτού διαιτητή, Καραμάνη.

Το σκορ ήταν 3-0 για το "τριφύλλι" και σε εκείνο το σημείο ο διαιτητής απέβαλλε τους Μαγκντί και Σκαρτάδο. Ο αείμνηστος πρόεδρος του ΠΑΟΚ, κατέβηκε από τα επίσημα, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, μάζεψε τους παίκτες δίπλα του και τους διέταξε να αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο, διαμαρτυρόμενος για την διαιτησία της αναμέτρησης.

Στα αποδυτήρια έγιναν διαβουλεύσεις και ο τότε πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιώργος Βαρδινογιάννης, προσπαθούσε να μεταπείσει τον ομόλογό του, δίχως όμως να καταφέρει να του αλλάξει άποψη. Ο ΠΑΟΚ μηδενίστηκε, ενώ τιμωρήθηκε με αφαίρεση τριών βαθμών και έδωσε πέντε παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών στην Τούμπα.
 


Είκοσι έξι χρόνια μετά από εκείνο το περιστατικό, ο ΠΑΟΚ απειλεί να μην κατέβει στο γήπεδο, διαμαρτυρόμενος για την διαιτησία, αλλά και γενικότερα για την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Φυσικά μέχρι να οριστικοποιηθεί η απόφαση της διοίκησης, έχουν μεσολαβήσει αρκετές εξαγγελίες. Μετά τον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, ο Ιβάν Σαββίδης είχε πει πως δεν θα κατεβάσει την ομάδα του στη ρεβάνς. Στη συνέχεια ήθελε να παίξει με την ομάδα Κάτω των 20. Ακολούθως, προανήγγειλε την παρουσία της πρώτης ομάδας για να "τιμωρήσει τον Ολυμπιακό".

Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει τίποτα οριστικό. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει ενημερώσει για τις τελικές του προθέσεις και σε περίπτωση που τελικά δεν παίξει με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο τη Μ. Τετάρτη (27/4, 17:00), θα τιμωρηθεί με αφαίρεση τριών βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα.


Πηγή: www.sport24.gr

Δειτε Επισης

Μαρινάκης: Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου μέσα στην Πόλη
Οι ημερομηνίες των αγώνων του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Conference
Άλωσε την Πόλη ο Ολυμπιακός και πήρε ιστορική πρόκριση στους «4» του Conference League
Τα χρήματα που βάζει στο ταμείο του ο ΠΑΟΚ από το Conference League
Μεγάλη πρόκριση η Ρόμα, ακάθεκτη για κούπα η Λεβερκούζεν και εκτός Ευρώπης η Λίβερπουλ
Έκοψε τα φτερά του ΠΑΟΚ η Κλαμπ Μπριζ και τον άφησε εκτός Conference League
Άνω κάτω η Μπριζ-Έφυγε ο Ολσεν από την Ελλάδα και πήγε στη Δανία
Με δύο εκπλήξεις η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ κόντρα στην Μπριζ
Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού κόντρα στη Φενέρμπαχτσε
Πήρε θέση η ΕΠΟ-«Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος ποδοσφαιριστή της Εθνικής»