Τα ανοιχτά θέματα που έχει ο Αλαφούζος

Το καλοκαίρι του 2016 είναι ιδιαίτερο για τον Γιάννη Αλαφούζο, αφού έχει να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί αρκετές προκλήσεις. Ίσως τις περισσότερες από την ημέρα που ανέλαβε τη διοίκηση του Παναθηναϊκού, τον Μάιο του 2012. Διότι, πλέον, οι απαιτήσεις των φιλάθλων έχουν αυξηθεί, η ΠΑΕ έχει εξυγιανθεί και η ομάδα επιβάλλεται να καταστεί ανταγωνιστική, όπως επιτάσσει η ιστορία και το μέγεθος της. Επιπροσθέτως, η προοπτική της λαϊκής βάσης δεν πείθει και ο Αλαφούζος έχει αφήσει πίσω του τη λογική του διαχειριστή, λειτουργώντας ως μεγαλομέτοχος.Πρώτον και σημαντικότερο, το μπάτζετ που θα διατεθεί για την ενίσχυση του ρόστερ, θα σημάνει πολλά στην αντιμετώπιση που θα έχει ο Αλαφούζος από τους οπαδούς. Η οικονομική υπέρβαση άρχισε το προηγούμενο καλοκαίρι με την απόκτηση των Μάικλ Εσιέν και Σέρχιο Σάντσεθ, ενώ τον Ιανουάριο δόθηκαν χρήματα για μεταγραφές, με πιο δαπανηρή περίπτωση αυτή του Λούκα Βιγιαφάνιες. Οι φίλοι του Τριφυλλιού αναμένουν ανάλογη συνέχεια το καλοκαίρι, προκειμένου το υλικό της ομάδας να θυμίσει τον κανονικό Παναθηναϊκό και να διεκδικήσει τίτλους και να έχει μία ανταγωνιστική παρουσία στις διοργανώσεις της UEFA.

Φυσικά, η ενίσχυση του ρόστερ δεν αρκεί από μόνη της για να απαλλάξει τον Αλαφούζο από την ευθύνη για το ποδοσφαιρικό τμήμα. Ανεξαρτήτως εάν θα πιστωθεί ότι ο ίδιος έδωσε χρήματα για μεταγραφές, εφόσον ο Στραματσόνι αποτύχει και η σεζόν πάρει αρνητική τροπή, τότε θα κατηγορηθεί και ο πρόεδρος της ΠΑΕ. Επειδή έχει στηρίξει με κάθε μέσο τον Ιταλό προπονητή και θα χρεωθεί ότι επέμεινε, τη στιγμή που μέχρι σήμερα ο Στραματσόνι δεν έχει δείξει το ανάλογο έργο, με τη βελτίωση της ομάδας και των ποδοσφαιριστών.

Ακόμα ένα σημαντικό ζήτημα αφορά την ανακαίνιση του "Απόστολος Νικολαΐδης"... Ο Αλαφούζος την έχει εξαγγείλει από τον Μάιο του 2014, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει πραγματοποιηθεί. Πλέον, έχει τονίσει ότι οι εργασίες θα χρηματοδοτηθούν με κεφάλαια της ΠΑΕ και δεν περιμένει την εκταμίευση των 7 εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής, τουλάχιστον σε πρώτο χρόνο. Μετά τη λήξη των play offs, θα τοποθετηθούν οι σουίτες και έπειτα, με την έκδοση της οικοδομικής άδειας, θα κατασκευαστεί η διώροφη εξέδρα επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Παράλληλα με την ανακαίνιση του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, μεγάλη μερίδα των φιλάθλων περιμένει και τη διασφάλιση της εσωτερικής ηρεμίας. Κυρίως, όσοι προμηθεύονται εισιτήρια διαρκείας από τα πιο φτηνά έως τα πλέον ακριβά, αναμένουν την προστασία της διοίκησης. Διότι κάθε χρόνο στερούνται το δικαίωμα να παρακολουθήσουν παιχνίδια που διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών, είτε δεν αρχίζουν καν, όπως συνέβη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ειδικά με την τοποθέτηση των σουιτών και της πρόσθετης εξέδρας, όσοι μπουν στη διαδικασία να πληρώσουν χρήματα, θα περιμένουν και την ανάλογη αντιμετώπιση. Διότι τα επεισόδια και οι εισβολές στο "Απόστολος Νικολαΐδης", επιβάλλεται να σταματήσουν.

Επίσης, άλλος ένας κρίσιμος παράγοντας σχετίζεται με την αντιμετώπιση που θα έχει ο Παναθηναϊκός στη Superleague. Όλοι οι φίλοι του Τριφυλλιού αναγνωρίζουν ότι ο Αλαφούζος έχει εκθέσει όσο κανένας άλλος το παρασκήνιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο και έχει προσκομίσει πολλά στοιχεία στη Δικαιοσύνη. Όμως, αυτό δεν αρκεί... Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζεται ως "παρίας" σε όλα τα επίπεδα: στη διαιτησία, στην επιβολή προστίμων, στην εφαρμογή των νόμων και στην υποδοχή του από τους αρμόδιους. Ο Αλαφούζος πρέπει να βρει μεθόδους να προστατεύσει αποτελεσματικά την ομάδα, γιατί ο κόσμος δεν έχει άλλη υπομονή.

Υπάρχει και ένα ζήτημα που αφορά τον ίδιο τον Αλαφούζο, σε σχέση με το χρόνο που αφιερώνει και το χρήμα που ξοδεύει στην ΠΑΕ. Είναι υψίστης σημασίας να καταλήξει στους πιο αξιόπιστους συνεργάτες για τη στελέχωση του ποδοσφαιρικού τμήματος και να εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, ώστε οι προσπάθειες του να πιάσουν τόπο. Χωρίς έναν σχεδιασμό που θα κατευθύνει τις ενέργειες του, ο Αλαφούζος κινδυνεύει να άγεται και να φέρεται κάθε φορά, να καταλήγει σε αποτυχίες που θα τον φθείρουν και θα τον απαξιώνουν στη συνείδηση του κόσμου. Αποτελεί επιτακτική ανάγκη να υιοθετήσει ένα πλάνο και να το υπηρετήσει, όπως συνέβη τον Μάιο του 2013 με τους Νταμπίζα - Αναστασίου.

Πηγή: www.sport24.gr

Δειτε Επισης

Με τον κόσμο της στο Καραϊσκάκης η Άστον Βίλα-Tόσα εισιτήρια πήρε για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
Στην Άστον Βίλα μέχρι το 2027 ο Έμερι
Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά
Τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης-Νίκησαν τη Μίλαν και έγραψαν ιστορία
Απίστευτο και όμως αληθινό-Η Μπασακσεχίρ έστησε προτομή στον Πέλκα στα social media (pic)
Σειρήνες από Πορτογαλία για Κωνσταντίνο Τζολάκη
O Oλυμπιακός Πειραιώς διεκδικεί το Youth League απέναντι στη Μίλαν
ΑΕΚ-Ομόνοια με σούπερ προσφορά στην In2Bet – Ποια θα μείνει ζωντανή στη μάχη του τίτλου;
Πώς έφτασε στον υποβιβασμό ο ΠΑΣ Γιάννενα και η επόμενη ημέρα
Ντέρμπι με ευρωπαϊκό αέρα στο Φάληρο–Εκτός έδρας δοκιμασίες για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό