Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανακαινίζει την Λεωφόρο

Τη  Δευτέρα (9/5) ο Γιάννης Αλαφούζος θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου και θα ανακοινώσει λεπτομέρειες για την ανακαίνιση του "Απόστολος Νικολαΐδης". O σχεδιασμός του προέδρου της ΠΑΕ για το έργο, το οποίο θα χωριστεί σε επί μέρους και καθ' όλη τη διάρκεια του θα ανατεθεί σε 3 ή 4 εταιρίας, διότι εκτιμάται πως με αυτό τον τρόπο θα μειωθεί το κόστος και θα προκύψουν απροσδόκητα έσοδα. Η πρώτη φάση των εργασιών περιλαμβάνει την τοποθέτηση σουιτών στις κεντρικές θύρες επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και στη διάρκεια του καλοκαιριού του 2016, την έκδοση της οικοδομικής άδειας για την κατασκευή της πρόσθετης μεταλλικής εξέδρας στην ίδια κερκίδα.

Οι κατά καιρούς μακέτες για τη νέα Λεωφόρο

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ΠΑΕ έχει συμφωνήσει με την κατασκευαστική εταιρία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για την ανάληψη της πρώτης φάσης του έργου. Πρόκειται για μία επιλογή που έγινε με γνώμονα την αξιοπιστία και τη φήμη της αναδόχου,  αφού στη διοίκηση είχαν αποφασίσει να συνεργαστούν με έναν πρωτοκλασάτο κατασκευαστή.

Αναμφίβολα, η εμπλοκή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο έργο εγγυάται εξαιρετικό αποτέλεσμα και προσφέρει ασφάλεια και λειτουργικότητα στην εγκατάσταση. Διότι ο στόχος είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, μετά την ανακαίνιση του, ταυτόχρονα με τον εκσυγχρονισμό του.

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές κατασκευαστικές εταιρίες, ανήκει στον επιχειρηματία Γιώργο Περιστέρη και έχει αναλάβει δεκάδες έργα στην ελληνική επικράτεια και στο εξωτερικό. Όσον αφορά τους αθλητικούς χώρους, είχε εγκαταστήσει το στέγαστρο Καλατράβα στο "Σπύρος Λούης" και διαμόρφωσε τον περιβάλλοντα χώρο, είχε κατασκευάσει το Ιππικό Κέντρο στο Μαρκόπουλο και τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Δέλτα του Φαλήρου, ενώ ανακαίνισε το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Δείτε όλα τα έργα που εμπλέκεται ή έχει εμπλακεί η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Εξυπακούεται πως οι ανακοινώσεις που θα κάνει ο Γιάννης Αλαφούζος θα αφορούν την πρώτη φάση της ανακαίνισης του "Απόστολος Νικολαΐδης". Οι εργασίες θα χρηματοδοτηθούν με κεφάλαια της ΠΑΕ και προς το παρόν, δεν θα χρησιμοποιηθούν τα 7 εκατομμύρια ευρώ που διαθέτει η Περιφέρεια Αττικής.

Οι επόμενες φάσεις του έργου αφορούν τις σουίτες και το δεύτερο διάζωμα στην κεντρική εξέδρα επί της οδού Τσόχα, την τοποθέτηση ενός υπερυψωμένου κλειστού χώρου πάνω από τις θύρες 6-7 (μεταλλική εγκατάσταση), τη βελτίωση των εσωτερικών χώρων και τη διαμόρφωση περιμετρικά του γηπέδου.

Το συνολικό κόστος, σύμφωνα με το φάκελο που εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αθηναίων, αγγίζει τα 15 εκατομμύρια ευρώ. Οι εργασίες που πληρώνονται από τον Παναθηναϊκό μπορούν να ανατεθούν απ' ευθείας στην προτιμώμενη ανάδοχο, ενώ για τα ποσά που θα εκταμιευθούν από την Περιφέρεια, απαιτείται η διενέργεια δημοσίου διαγωνισμού, με προσφορές και μειοδότη και τις συνεπακόλουθες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Θυμηθείτε το βίντεο που είχε δοθεί στη δημοσιότητα, για τη μορφή που θα έχει το "Απόστολος Νικολαΐδης":




Πηγή: www.sport24.gr  

Δειτε Επισης

Εκτέλεσε την Πόρτο και έκλεισε ραντεβού με τον Ολυμπιακό για την ευρω-κούπα η Μίλαν
Πάει πίσω το πρωτάθλημα, προς αναβολή ο τελικός του Κυπέλλου στην Ελλάδα
Respect και στους τρεις, αξίζετε να το ζείτε!
Ανάμεσα στους κορυφαίους-Υποψήφιος για MVP της εβδομάδας στο Conference League ο Τζολάκης
Μασούρας: Για όλα αυτά τα χαμένα ματς του Ολυμπιακού στο 90’, για τη Γιουβέντους, τον Τζέραρντ, το Ριαθόρ
Μαρινάκης σε Φορτούνη: Θα πάτε για πολλά εκατομμύρια εσείς
Οι αποδόσεις κατάκτησης του Conference League
Κωνσταντής Τζολάκης... Ο 21χρονος φοιτητής του Πανεπιστημίου που σόκαρε την Ευρώπη
BINTEO: Η αγκαλιά του Τζολάκη με τον πατέρα του μετά από τις τρεις αποκρούσεις πέναλτι
Δεν παίζει στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνες