Κυρίαρχος ΠΑΟΚ, 2-1 την ΑΕΚ με ανατροπή

Παιχνίδι με ένταση, πάθος, με συγκλονιστικό τελευταίο δευτερόλεπτο και ανάλογο φινάλε, έγινε στην άδεια Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ πήρε τελικά το τρίποντο στο ντέρμπι "Δικεφάλων", κάνοντας ανατροπή στο σκορ και ξεπερνώντας την ψυχρολουσία του 0-1 με το γκολ του Γιόχανσον στο 44', από γκέλα του Γλύκου.

Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς, χωρίς να χάσει την ηρεμία της και την οργάνωσή της, κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή με δύο φανταστικά γκολ του Ροντρίγκες στο 61' και του Μυστακίδη στο 83'. Έκανε έτσι το βήμα με το δεξί για τον μεγάλο στόχο της πρωτιάς στα πλέι οφ. 

Από την άλλη η ΑΕΚ, είχε ως μεγάλο όπλο της τα στημένα με τα οποία απειλούσε, ωστόσο δεν μπόρεσε λειτουργήσει σωστά ανασταλτικά και έχασε ένα παιχνίδι που αρχικά φαινόταν ότι μπορούσε και να το πάρει.

Χαρακτηριστικό της έντασης που υπήρχε ήταν ότι με τη λήξη, αρκετοί παίκτες των δύο ομάδων αρπάχτηκαν και έπρεπε να παρέμβουν οι ψυχραιμότεροι γα να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Η ταυτότητα του αγώνα. 

Στο 4' ο Τζεμπούρ σέντραρε από αριστερά, ο Βάργκας έκανε την προβολή αλλά η μπάλα πέρασε μακριά από την εστία του Γλύκου. Ο ΠΑΟΚ στην συνέχεια προσπάθησε να γίνει απειλητικός όμως ο Κολοβέτσιος έδιωξε όταν έφτασε η μπάλα μέσα στην περιοχή.

Τo πρώτο δεκάλεπτο πέρασε με τις δύο ομάδες να "ψάχνονται" (φαίνονταν επηρεασμένες από την μεγάλη διακοπή στο πρωτάθλημα και οι φιλοξενούμενοι "πατούσαν" καλύτερα) ενώ υπήρξε ένταση μεταξύ του Σιμόες και του Τζιόλη και με παρέμβαση του Μάνταλου ηρέμησαν τα πνεύματα.

Αρχικά πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ, μετά επιθετικό φάουλ...

Στο ξεκίνημα του αγώνα η τριάδα των Τζεμπούρ, Μπαρμπόσα και Αραβίδη άλλαζε διαρκώς θέσεις θέλοντας να μπερδέψει τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ ενώ στο 14' πέρασε ανεκμετάλλευτο το κόρνερ που κέρδισε η ΑΕΚ.

Στο 16' ο Μάνταλος αρχικά έδωσε πέναλτι υπέρ της "Ένωσης" για χέρι του Λέοβατς μέσα στην περιοχή (ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Βάργκας), αλλά μετά με υπόδειξη του πρώτου βοηθού Καραϊσαρίδη το πήρε πίσω γατί έκανε επιθετικό φάουλ ο Κολοβέτσιος.

Ευκαιρίες για τον ΠΑΟΚ, "απάντησε" η "Ενωση" με Κολοβέτσιο

Ακολούθησε ένταση των παικτών των δύο ομάδων για δυνατό μαρκάρισμα που έγινε πάνω στον Πέλκα και στο 25' ο Λέοβατς έκανε επικίνδυνη σέντρα αλλά ο Πέλκας δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του στην πορεία της μπάλας και ο Μπαρόχα έδιωξε. Στο 26' ο ΠΑΟΚ έχασε νέα ευκαιρία όταν στο πρώτο δοκάρι ο Τζαβέλλας πήρε την γυριστή κεφαλιά και απέκρουσε ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ.

Στο 28' οι "ασπρόμαυροι" είχαν 73% κατοχή της μπάλας (και 27% η ΑΕΚ) ενώ στο 32' Βάργκας εκτέλεσε το φάουλ, ο Κολοβέτσιος (ολομόναχος από πλεονεκτική θέση) πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Γλύκου (ολιγωρία στο κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα η "Ένωση" να χάσει μια σπουδαία ευκαιρία).

Γκέλα Γλύκου, γκολ για ΑΕΚ και διαμαρτυρίες

Οι δύο ομάδες απειλούσαν κυρίως με στημένες φάσεις και στο 36' έφυγε άουτ η μπάλα μετά από εκτέλεση φάουλ του Πέλκα. Στο 41' ο Ροντρίγκες έκανε μακρινό σουτ, η μπάλα κόντραρε και ο ΠΑΟΚ κέρδισε κόρνερ ενώ στο 44' κόρνερ κέρδισε και η ΑΕΚ, η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Γλύκου και ο Γιόχανσον από κοντά έκανε το 0-1 (ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ αλλά και οι συμπαίκτες του διαμαρτυρήθηκαν έντονα για φάουλ και το ριπλέι έδειξε πως η μπάλα κύλησε πάνω στο αριστερό χέρι του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ δίχως να σπρώχνει ο τελευταίος τον Γλύκο).

Ισοφάριση για τον ΠΑΟΚ με φοβερό σουτ του Ροντρίγκες

Στο 47' ο Λέοβατς πήρε την πάσα ενώ ήταν κοντά στη γραμμή της περιοχής της "Ένωσης" αλλά γλίστρησε και έχασε την μπάλα και στο 51' ο Τζιόλης έκανε μακρινό σουτ όμως αυτό δεν ανησύχησε τον Μπαρόχα.

Ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν να βρει διαδρόμους και να διασπάσει την άμυνα της ΑΕΚ και στο 55' ο Ροντρίγκες γύρισε την μπάλα -σε μια επικίνδυνη φάση που πήγε να δημιουργηθεί- αλλά κανείς παίκτης των "ασπρόμαυρων" δεν κατάφερε να βρεθεί στην πορεία της.

Στο 57' ο Ροντρίγκες έπιασε το σουτ ωστόσο αυτό έφυγε ψηλά άουτ. Στο 58' ο Λέοβατς έκανε στην σέντρα και ο Πέλκας δεν βρήκε την μπάλα έτσι όπως ήθελε μέσα στην περιοχή για να ισοφαρίσει. Στο 61' ο Ροντρίγκες έκανε το 1-1 με φοβερό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή και έτσι οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς στα ίσα.

Έπεσε ο ρυθμός του αγώνα

Το συρτό σουτ του Βάργκας στο 63' κατέληξε στην αγκαλιά του Γλύκου ενώ στο 70' μετά από σέντρα-σουτ του Ροντρίγκες, η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Μπαρόχα. Ο Μανωλάς άλλαξε το σύστημα της ΑΕΚ σε 4-3-3, με τους Γιόχανσον και Κορδέρο να αγωνίζονται ως εσωτερικοί μέσοι μπροστά από τον Σιμόες.

Μετά το τέρμα του ΠΑΟΚ ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει ενώ στο 78' ο Τζιόλης έδιωξε και άλλαξε την πορεία της μπάλας πριν φτάσει αυτή στον Κολοβέτσιο που βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση.

Υπέροχο τέρμα από τον Μυστακίδη και 2-1 ο ΠΑΟΚ, μεγάλη ευκαιρία για ΑΕΚ

Ο Γλύκος στο 82' μπλόκαρε μετά από σουτ του Κορδέρο και στο 83' ο ΠΑΟΚ πέτυχε δεύτερο γκολ. Ο Τζαβέλλας έκανε -τρομερή- σέντρα από το κέντρο και με πανέμορφη κεφαλιά ο Μυστακίδης διαμόρφωσε το 2-1 για τους "ασπρόμαυρους". Στο 86' η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Τζεμπούρ πήρε την κεφαλιά και ο Γλύκος απομάκρυνε εντυπωσιακά.

Στην συνέχεια δεν άλλαξε κάτι (ο Μυστακίδης στο 93' βρέθηκε απέναντι από τον Μπαρόχα αλλά δεν μπόρεσε να τον "νικήσει" στο σουτ που έκανε) και έτσι ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε μια σπουδαία και σημαντική νίκη.

Η φάση του αγώνα
Ήταν πανέμορφο το γκολ του Ροντρίγκες. Πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, δεν το σκέφτηκε πολύ και με σουτ-βολίδα δεν άφησε περιθώριο στον Μπαρόχα να αντιδράσει.

Διαιτητής
Ο Μάνταλος παρ' ότι άρχισε με διάθεση να μην βγάλει κάρτες, κατάλαβε γρήγορα ότι θα έχανε τον έλεγχο στο ματς. Είχε κάποια λάθη, αλλά ευτυχώς τα πήγαν καλά οι βοηθοί και ουσιαστικά έμεινε μόνο μία φάση να συζητιέται, το γκολ της ΑΕΚ, που είναι πραγματικά δύσκολη φάση.

MVP
Ο Ροντρίγκες... Σε έναν ΠΑΟΚ προβληματικό στην επίθεση αποτελούσε μόνιμη απειλή, με λάθη βέβαια, καθώς ακόμη δεν έχει βρει τον ρυθμό του, αλλά και ένα εκπληκτικό γκολ και στο μάζεμα της μπάλας και στην εκτέλεση.

Μας άρεσε
Το κ-α-τ-α-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ό δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ. Σούπερ μπαλιά Τζαβέλλα και πανέξυπνη κεφαλιά του Μυστακίδη.

Δεν μας άρεσε
Η αντίδραση της άμυνας του ΠΑΟΚ στα στημένα της ΑΕΚ. Κερασάκι στην... τούρτα η τραγική αντίδραση του Γλύκου που "έφερε" το γκολ-δώρο για την "Ένωση".
 
Πηγή: www.sport24.gr

Δειτε Επισης

Ο Κουέστα έγινε ο πρώτος ξένος παίκτης σε συμμετοχές στην ιστορία του Άρη
Φαβορί για τον τίτλο η ΑΕΚ, στο +4 από τον ΠΑΟ-Έχασαν έδαφος ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός
Αλλαγές στο πρόγραμμα της Super League - Ορίστηκε φινάλε στις 19 Μαΐου, επηρεάζεται ο τελικός κυπέλλου
Με τον κόσμο της στο Καραϊσκάκης η Άστον Βίλα-Tόσα εισιτήρια πήρε για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
Στην Άστον Βίλα μέχρι το 2027 ο Έμερι
Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά
Τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης-Νίκησαν τη Μίλαν και έγραψαν ιστορία
Απίστευτο και όμως αληθινό-Η Μπασακσεχίρ έστησε προτομή στον Πέλκα στα social media (pic)
Σειρήνες από Πορτογαλία για Κωνσταντίνο Τζολάκη
O Oλυμπιακός Πειραιώς διεκδικεί το Youth League απέναντι στη Μίλαν