Αστεράτη ανατροπή και νίκη επί του ΠΑΟΚ

Η θετικότατη εντός έδρας παράδοση του Αστέρα απέναντι στον ΠΑΟΚ διευρύνθηκε, καθώς στις τελευταίες οκτώ αναμετρήσεις των δύο ομάδων στην Τρίπολη οι Αρκάδες μετρούν πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες! Όταν οι δύο ομάδες πήγαιναν στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα του αγώνα στην Τρίπολη κανείς απ’ όσους έβλεπαν το παιχνίδι δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι ο ΠΑΟΚ που είχε δει μέχρι εκείνη την ώρα δεν θα έπαιρνε τη νίκη (στη χειρότερη περίπτωση την ισοπαλία) από τον Αστέρα.

Κι, όμως, η εξέλιξη στο β’ μέρος τους εξέπληξε άλλους. Τους φίλους του ΠΑΟΚ αρνητικά, καθώς είδαν ένα φάντασμα του παρελθόντος να κάνει την εμφάνισή του στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», και εκείνους του Αστέρα ευχάριστα γιατί είδαν τον Στάικο Βεργέτη και τους παίκτες του να βρίσκουν και πάλι τον τρόπο να κερδίζουν τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος και να στέφουν με επιτυχία την πρόβα τζενεράλε εν όψει του εντός έδρας αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ειδικά, ο προπονητής του Αστέρα με την αλλαγή της διάταξης και τη χρησιμοποίηση σχήματος με τρεις στην άμυνα (με την είσοδο του Αλόκο) βραχυκύκλωσε τον ΠΑΟΚ και τον Ίγκορ Τουντορ που χάθηκε στη διαχείριση του τραυματισμού του Λέοβατς. Ο Κροάτης εμφανώς ανέτοιμος αντικαταστάθηκε στο 64' και ο Τούντορ έκανε πείραμα με τον Σάμπο δεξιά και τη μετακίνηση του κορυφαίου μέχρι εκείνη την ώρα  παίκτη του, Γκάρι Ροντρίγκες στα αριστερά. Το μπέρδεμα που επικράτησε φάνηκε και στο ότι ο τεχνικός του ΠΑΟΚ δεν έκανε ούτε τρίτη αλλαγή.
 
Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης
Διαιτητής: Παππάς
Αστέρας Τρίπολης: Μπαντής, Λούι, Γιαννούλης (55' Παντελιάδης), Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Ιγλέσιας, Παπαδόπουλος (80' Μάσα), Κουρμπέλης, Γιάννου, Μπερτόλιο, Λανθαρότε (46' Αλόκο).
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Τζαβέλλας, Κόστα, Βίτορ, Λέοβατς (65' Σάμπο), Ροντρίγκες, Τζιόλης, Γκολάσα, Πέλκας, Ζάιρο (46' Αθανασιάδης), Μακ.
Γκολ: Μπερτόλιο 49΄, Σανκαρέ 82΄/Πέλκας 23΄
Κάρτες: Γιάννου 38΄, Ιγκλέσιας 64΄/ Βίτορ 39΄, Σάμπο 72΄
 
Ο αγώνας
Το παιχνίδι ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό στα πρώτα λεπτά και τον ΠΑΟΚ να μπαίνει στο ματς με επιθετικές διαθέσεις ψάχνοντας το γρήγορο γκολ.
Στο 2΄ η μπάλα στρώθηκε στον Μακ μέσα στην περιοχή όμως ο Σλοβάκος σούταρε ψηλά άουτ. Στο 5΄ ο Ροντρίγκες έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά προσπαθώντας να μπει στην περιοχή, όμως δεν πρόλαβε τη μπάλα η οποία πέρασε τη γραμμή του άουτ πριν γίνει επικίνδυνος.

Μετά το πρώτο πεντάλεπτο βέβαια ο ρυθμός άρχισε να πέφτει με τις δύο ομάδες να δείχνουν νευρικότητα και να ψάχνουν τα πατήματά τους για να επιβάλλουν το παιχνίδι τους. Ο Αστέρας είχε μία… υποψία φάσης σε μια κεφαλιά του Ιγκλέσιας η οποία όμως έφυγε ψηλά και δεν απείλησε τον Γλύκο. Στο 16΄ ο Λανθαρότε έκανε εξαιρετική προσποίηση στον Τζαβέλλα όμως τελείωσε απογοητευτικά τη φάση στέλνοντας τη μπάλα άουτ.
 

Γκολ με το… στήθος ο Πέλκας
Στο 23΄ ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με το… στήθος του Πέλκα. Ο Ροντρίγκες έγινε κάτοχος της μπάλας στα δεξιά στην περιοχή, την έφερε στο αριστερό του, σέντραρε και ο επερχόμενος Πέλκας με το στήθος νίκησε τον Μπαντή από κοντά για το 1-0 του "Δικεφάλου".

Ο Αστέρας ήταν εμφανώς επηρεασμένος από το γκολ που δέχτηκε σε χρονικό σημείο που είχε αρχίσει να ελέγχει τον ρυθμό.  Στα επόμενα λεπτά δεν μπορούσε να δημιουργήσει κάποια καλή φάση ενώ ο ΠΑΟΚ ήταν δραστήριο επιθετικά με τον Ροντρίγκες κυρίως. Μέχρι το 44΄δεν υπήρξε κάποια αξιόλογη στιγμή στο ματς, με τις δύο ομάδες να είναι νευρικές και να μην πετυχαίνουν κάτι αποτελεσματικό δημιουργικά.
Στο 44΄ ο ΠΑΟΚ είχε σπουδαία ευκαιρία για να πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο τερμάτων. Ο Ζάιρο έστρωσε στον Μακ στην αντεπίθεση, ο Σλοβάκος σούταρε με καλές προϋποθέσεις μέσα από την περιοχή, όμως ο Μπαντής απέκρουσε σε κόρνερ. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε έτσι με το σκορ στο 0-1.
 

Ισοφάριση με το καλημέρα στο β’ μέρος
Ο Αστέρας μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας αρχικά ένα σουτ του Λούι στο 48΄ που κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Στο 49΄ ο Μπερτόλιο πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ με εξαιρετική ατομική ενέργεια και ιδανικό τελείωμα. Ο ποδοσφαιριστής του Αστέρα άδειασε Τζιόλη και Βίτορ, μπήκε στην περιοχή και με το δεξί νίκησε τον Γλύκο, ισοφαρίζοντας σε 1-1.
 

Τεράστια ευκαιρία με «Παπ»
Στο 66΄ο Αστέρας έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να κάνει την ανατροπή και να πάρει το προβάδισμα στο σκορ, όταν ο Παπαδόπουλος αστόχησε από την μικρή περιοχή αμαρκάριστος μετά από σέντρα του Λούι. Πραγματικά τεράστια ευκαιρία χαμένη για τους γηπεδούχους.
Στο επόμενο λεπτό ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απειλήσει με ένα μακρινό σουτ του Ροντρίγκες που έφυγε άουτ. Στο 70΄ ο Γλύκος έδιωξε με την γροθιά του μπροστά από πολλά σώματα την σκαστή κεφαλιά του Κουρμπέλη στο δεύτερο δοκάρι, με την μπάλα να έχει πάρει πολύ ύψος. 73' Στο 72΄ υπήρξε αντεπίθεση του ΠΑΟΚ, σουτ του Μακ από πλάγια θέση έπειτα από μπαλιά του Τζαβέλλα, το οποίο έπεσε και μπλόκαρε ο Μπαντής.Στο 75΄ ο ΠΑΟΚ είχε καλή στιγμή. Ο Μακ όμως μετά από ωραία διείσδυση στην περιοχή προτίμησε να σουτάρει από πλάγια θέση αντί να πασάρει σε τρεις συμπαίκτες του που περίμεναν και η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 81΄ο Λούι επιχείρησε ένα μακρινό σουτ με τον Γλύκο να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.
 

Ανατροπή με Σανκαρέ
Στο 82΄ ο Αστέρας Τρίπολης έκανε ο 2-1 με εκπληκτική κεφαλιά του Σανκαρέ μετά από εκτέλεση κόρνερ. Ο αμυντικός των Αρκάδων ξέφυγε από τον Ρικάρντο Κόστα και έπιασε μία εξαιρετική κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στη γωνία και αφήνοντας άγαλμα το Γλύκο για να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του.
Στο 87΄ ο Αστέρας έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Μάσα ο οποίος με ωραία ατομική ενέργεια βγήκε σε θέση τετ α τετ, προσπάθησε να αποφύγει τον Γλύκο, όμως του έφυγε το κοντρόλ και δεν πρόλαβε να πλασάρει σε κενή εστία. Στο 88΄ οι γηπεδούχοι έχασαν νέα κλασική ευκαιρία και μάλιστα διπλή. Μάσα και Γιάννου έπαιξαν το 1-2 με τον τελευταίο να μην προλαβαίνει να πλασάρει προ του Γλύκου, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Αργεντινός πλάσαρε με τον Γλύκο εξουδετερωμένο και αμυντικός του ΠΑΟΚ έδιωξε τη μπάλα που είχε πορεία προς την εστία.
 
Φάση του αγώνα
Η μεγάλη ευκαιρία του Παπαδόπουλου. Στο 66΄ ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ και νυν του Αστέρα Τρίπολης έχασε τεράστια ευκαιρία για να σκοράρει κόντρα στην πρώην ομάδα του και να δώσει το προβάδισμα στους "Αρκάδες" Ο Λούι έβγαλε ωραία σέντρα από δεξιά, ο "Παπ" βρέθηκε ολομόναχος στη μικρή περιοχή του ΠΑΟΚ κι όμως έστειλε τη μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση, σπαταλώντας μια σπουδαία φάση.
 

Μας άρεσε
Η αντίδραση του Βεργέτη. Οι αλλαγές προσώπων και σχηματισμού που έκανε στο δεύτερο μέρος και μεταμόρφωσαν άρδην τον Αστέρα, που έφτασε άμεσα στην ισοφάριση και βελτίωσε την εικόνα του
 

Διαιτητής
Χωρίς να επηρεάσει την εξέλιξη του αγώνα και παρά τα λάθη (ειδικά ένα του δεύτερου βοηθού Ποντίκη σε λάθος υπόδειξη οφσάιντ στον Μακ στο πρώτο μέρος), καθυστερούσε πολύ στα σφυρίγματα του
 

Δεν μας άρεσε
Η έλλειψη προσωπικότητας του ΠΑΟΚ σε συγκεκριμένα σημεία και το μπέρδεμα που είχε στους ρόλους των παικτών στο δεύτερο μέρος.
 

MVP
Δύσκολο να επιλέξεις ανάμεσα σε Ζησόπουλο και Σανκαρέ. Ο πρώτος κράτησε αμυντικά τον Αστέρα σε δύσκολες φάσεις και ο δεύτερος έδωσε τη νίκη με το γκολ του.
 

Πηγή: Sport24.gr

Δειτε Επισης

Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη
Λουτσέσκου: Ποιητής του ποδοσφαίρου ο Κωνσταντέλιας