Ανακοίνωσε Φιγκέιρας ο Ολυμπιακός (pics)

Tην πρώτη του μεταγραφή για τη σεζόν 2016-17 ολοκλήρωσε και επισήμως ο Ολυμπιακός το απόγευμα της Τετάρτης. Ο Ντιόγκο Φιγκέιρας έπιασε Λιμάνι με τους «ερυθρόλευκους» να ανακοινώνουν τη συμφωνία τους με τον Πορτογάλο δεξιό μπακ: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Ντιόγκο Φιγκέιρας, από την Σεβίλλη».  

Αμέσως μετά τις υπογραφές των συμβολαίων και τις σχετικές φωτογραφίες με τα χρώματα του Ολυμπιακού, ο 24χρονος δεξιός μπακ έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις στο ως παίκτης των «ερυθρολεύκων».

«Είμαι έτοιμος για αυτή τη νέα πρόκληση στην καριέρα μου. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, γεμάτο προκλήσεις και πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι για μεγάλα πράγματα. Έρχομαι με μεγάλη διάθεση και όρεξη να βοηθήσω την ομάδα και να συμβάλω στις επιτυχίες της», ήταν τα πρώτα λόγια του Πορτογάλου άσου.

Ο Ντιόγκο Φιγκέιρας θέλησε, παράλληλα, να στείλει ένα μήνυμα στους φιλάθλους του Ολυμπιακού, πριν τους «συναντήσει» μέσα στο γήπεδο: «Θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω την ομάδα μου. Θα δώσω τα πάντα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το μόνο που θέλω είναι ο κόσμος να είναι πάντα στο πλευρό μας».

Το προφίλ του Φιγκέιρας όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα των «ερυθρόλευκων»:

«Ο Ντιόγκο Φιγκέιρας είναι Πορτογάλος, αγωνίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας, ως επί το πλείστον, ενώ έχει την ικανότητα να καλύψει και το αριστερό άκρο της οπισθοφυλακής. Το πλήρες όνομά του είναι Ντιόγκο Ζοζέ Ροζάριο Γκόμες Φιγκέιρας. Είναι 24 ετών, γεννηθείς την 1η Ιουλίου του 1991. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της νεαρής ποδοσφαιρικής ηλικίας του στις Ακαδημίες της Μπενφίκα, από το 2004 μέχρι το 2010.

 Στην επαγγελματική του καριέρα μετρά γεμάτες χρονιές, μεταξύ άλλων στην Πάσος Φερέιρα, την οποία βοήθησε να τερματίσει τρίτη στο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας και να μπει στα προκριματικά του UEFA Champions League. Έκανε το μεγάλο βήμα το 2013, υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας με την Σεβίλλη, τη φανέλα της οποίας φόρεσε πολλάκις μέχρι τη μετακίνησή του στην Τζένοα (στην αρχή της σεζόν 2015-16), για μισό χρόνο. Δανεισμό τον οποίο δεν ολοκλήρωσε, αφού ο προπονητής της Σεβίλλης, Ουνάι Έμερι ζήτησε την επιστροφή του. Ήταν παρών και στις τρεις κατακτήσεις του UEFA Europa League από τον σύλλογο της Ανδαλουσίας.

Ανήκει, πλέον, στη μεγάλη οικογένεια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και θα φορά την τιμημένη φανέλα της ομάδας μας, στοχεύοντας σε ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις!»

Δειτε Επισης

Η UEFA ξεκίνησε πειθαρχική έρευνα για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ κόντρα στην Μπριζ
Στο Πανθεσσαλικό στις 18 Μάϊου ο τελικός κυπέλλου-Η ενημέρωση της ΕΠΟ
Τζέκο για τη ρεβάνς με Ολυμπιακό-«Σταθείτε δίπλα μας την Πέμπτη, ακόμη και στα λάθη μας»
Ζήτησε συγνώμη για την ήττα από τον Ολυμπιακό ο Σογιουντσού-«Αναλαμβάνω την ευθύνη»
Ο Κοτάρσκι κράτησε τον ΠΑΟΚ στο κόλπο και η Τούμπα θα κρίνει το όνειρο!
Χάθηκε η ευκαιρία να τους τελειώσει, αλλά αυτός ο Ολυμπιακός δεν μασάει από έδρες και αντιπάλους
Βαθμολογία UEFA: Ψαλίδισε τη διαφορά από τη 15η θέση αλλά παραμένει μακριά η Ελλάδα
Συλλήψεις οπαδών του ΠΑΟΚ μετά από επεισόδια με την αστυνομία έξω από το γήπεδο της Μπριζ
Ο Ολυμπιακός νίκησε την Φενέρμπαχτσε 3-2 και πάει στην Πόλη με προβάδισμα πρόκρισης
Ανένδοτη η αστυνομία και η Μπριζ για έξτρα εισιτήρια στον ΠΑΟΚ