Η μέρα που ο Λόραντ "έσβησε" στον πάγκο του ΠΑΟΚ

Συμπληρώνονται 35 χρόνια από τη μέρα που ο Γκιούλα Λόραντ έχασε τη ζωή του. Ο Ούγγρος τεχνικός που οδήγησε τον ΠΑΟΚ στην κατάκτηση του πρώτου Πρωταθλήματος της ιστορίας του το 1976, ξεψύχησε στον πάγκο της ομάδας στη διάρκεια ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην κατάμεστη Τούμπα.

"Κάπου στο 20ο λεπτό", όπως έχει πει ο Γιώργος Κούδας "θα χάσω μια ευκαιρία για να σκοράρω. Με την άκρη του ματιού μου γυρνάω στον πάγκο και βλέπω να επικρατεί αναστάτωση. Λέω από μέσα μου, «Γιώργο, κάτι  δεν πάει καλά». Ενστικτωδώς η σκέψη μου πήγε στον Λόραντ, αλλά το παιχνίδι συνεχιζόταν…".

Για την ακρίβεια ήταν το 17ο λεπτό όταν ο Βασίλης Βασιλάκος ένιωσε τον Μαγυάρο τεχνικό να γέρνει πάνω του και να έχει καταρρεύσει. Κλήθηκε από την κερκίδα ο τότε γιατρός του ΠΑΟΚ, Παναγιώτης Γιγής. Ήταν, όμως, αργά. Ο Λόραντ μεταφέρθηκε στα αποδυτήρια και από εκεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 58 ετών.

Η ιατροδικαστική έκθεση έδειξε ότι ο Λόραντ, πριν το μοιραίο, είχε υποστεί άλλα δύο εμφράγματα. Το πρώτο έξι μήνες νωρίτερα και το δεύτερο μία εβδομάδα πριν το μοιραίο!
Την ίδια μέρα εκτυλίχθηκαν ακόμη δύο τραγωδίες. Το βράδυ της Κυριακής άφησε την τελευταία του πνοή και ο Χρηστάκης, ο λαϊκός τραγουδιστής που ήταν φίλος του Λόραντ (και είχε ενημερωθεί για την είδηση του θανάτου του) κι ένας οπαδός του ΠΑΟΚ, ο 26χρονος Μιχάλης Μπορέτος, ο οποίος στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Λόραντ έπεσε στον φωταγωγό της πολυκατοικίας που διέμενε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί πώς στους παίκτες του ΠΑΟΚ δεν ειπώθηκε η αλήθεια στη διάρκεια του αγώνα για να μην τους επηρεάσουν. Στην ανάπαυλα, "ενημερώθηκαν" ότι ο Λόραντ αισθάνθηκε μια αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και αυτό ήταν όλο.Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με γκολ του Βασιλιάκου που αγωνίστηκε ως αλλαγή.

Η καριέρα του Λόραντ στον ΠΑΟΚ
Ο Λόραντ κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα (με 21 νίκες, 7 ισοπαλίες και 2 ήττες) στην ιστορία του την περίοδο 1975-’76. Ο Ούγγρος, που ενδιάμεσα είχε εργαστεί από τον Δεκέμβριο του 1977 έως τον Φεβρουάριο του 1979 στην Μπάγερν Μονάχου, επέστρεψε στις αρχές της δεκαετίας του ΄80 στον αγαπημένο του ΠΑΟΚ.

Είχε κάνει ντεμπούτο στον ασπρόμαυρο πάγκο, όπου συμπλήρωσε 90 αγώνες, στις 29 Δεκεμβρίου 1974: Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 0-1. Και φινάλε μ’ αυτόν τον τραγικό τρόπο στις 31 Μαίου 1981: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-0.
 
Πηγή: sport24.gr

Δειτε Επισης

Στην Άστον Βίλα μέχρι το 2027 ο Έμερι
Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά
Τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης-Νίκησαν τη Μίλαν και έγραψαν ιστορία
Απίστευτο και όμως αληθινό-Η Μπασακσεχίρ έστησε προτομή στον Πέλκα στα social media (pic)
Σειρήνες από Πορτογαλία για Κωνσταντίνο Τζολάκη
O Oλυμπιακός Πειραιώς διεκδικεί το Youth League απέναντι στη Μίλαν
ΑΕΚ-Ομόνοια με σούπερ προσφορά στην In2Bet – Ποια θα μείνει ζωντανή στη μάχη του τίτλου;
Πώς έφτασε στον υποβιβασμό ο ΠΑΣ Γιάννενα και η επόμενη ημέρα
Ντέρμπι με ευρωπαϊκό αέρα στο Φάληρο–Εκτός έδρας δοκιμασίες για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό
Εκτέλεσε την Πόρτο και έκλεισε ραντεβού με τον Ολυμπιακό για την ευρω-κούπα η Μίλαν