Έκλεισε ιδανικά η χρονιά για τον Πανιώνιο

Η ΑΕΚ έπαιξε τις τελευταίες της πιθανότητες για την πρώτη θέση των play off στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και με τη λήξη του οριστικοποιήθηκε ότι θα μείνει με την επιτυχία της κατάκτησης του Κυπέλλου. Ο Πανιώνιος από την άλλη, είχε διαφανεί ότι δεν μπορούσε να κάνει το κάτι περισσότερο στους αγώνες κατάταξης, όμως ολοκλήρωνε μια χρονιά άκρως επιτυχημένη, στην οποία πανηγύρισε την επιστροφή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Βαθμολογικό κίνητρο στο παιχνίδι της αυλαίας δεν υπήρχε για καμία από τις δύο ομάδες, που στην πραγματικότητα... δεν έβλεπαν την ώρα για τις καλοκαιρινές διακοπές, τις οποίες οι παίκτες τους χρειάζονται άμεσα, με τους γηπεδούχους μάλιστα να έχουν ελάχιστο χρόνο μπροστά τους για ξεκούραση. Παρ' όλα αυτά αμφότερες έδειξαν διάθεση να πουν «αντίο» με ένα θετικό αποτέλεσμα. Δημιούργησαν ευκαιρίες, όμως η νίκη τελικά πήγε στην πλευρά του Πανιώνιου, χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Μασούρας στο 41'.
 
Προβάδισμα με Μασούρα
 
Το παιχνίδι ήταν... νευρικό στα πρώτα του λεπτά, με τις δύο ομάδες να κάνουν αρκετά λάθη. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε για τους γηπεδούχους και ήταν στο 14', όταν ο Μασούρας δοκίμασε ένα μακρινό σουτ, με τον Μπαρόχα να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Ακολούθησαν ένα άστοχο σουτ του Σιώπη και ακόμη ένα του Μπαργκάν μέσα από την περιοχή, στο οποίο η μπάλα κόντραρε.
 
Η πρώτη μεγάλη φάση για την ΑΕΚ ήταν στο 21'. Ο Πλατέλλας έκανε μια προσπάθεια από αριστερά, μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα, ο Μπουονανότε έκανε ένα καλό πλασέ στην κίνηση, όμως η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μπαρμπόσα μπήκε στην περιοχή, κέρδισε και μια κόντρα, βρέθηκε απέναντι από τον Γιαννιώτη, αλλά σούταρε υπό πίεση ψηλά άουτ.
 
Στο 25' ο Γιαννιώτης μπλόκαρε εύκολα ένα μακρινό σουτ του Ζουκουλίνι, ενώ στο 29' ο Μασούρας έκανε ένα σουτ από πλάγια θέση μέσα στην μεγάλη περιοχή, με τη μπάλα να περνά λίγο έξω. Τελικά στο 41' οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μασούρας πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής της ΑΕΚ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.
 
Δοκάρι, φάσεις, διακοπές
 
Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Μπουονανότε έκανε μια ωραία προσωπική ενέργεια μέσα στην περιοχή, αλλά πλάσαρε άστοχα από αρκετά πλάγια θέση. Στο 48' ο Χαλκιαδάκης μπήκε στην περιοχή, έκανε ένα δυνατό σουτ, ο Μπαρόχα απέκρουσε και σε δεύτερο χρόνο ο Μπαργκάν πλάσαρε άουτ. Η ΑΕΚ απάντησε με τη μεγαλύτερη ευκαιρία της στο παιχνίδι στην αμέσως επόμενη φάση με τον Αραβίδη να μπαίνει στην περιοχή, να κάνει το σουτ και να βλέπει τη μπάλα να σταματά στο δεξιό δοκάρι του Γιαννιώτη.
 
Στο 55΄ ο Μπαρμπόσα έκανε μια πολύ καλή σέντρα από αριστερά, αλλά ο Αραβίδης δεν πρόλαβε για λίγο να βάλει την προβολή. Στο 61' ο Μασούρας δοκίμασε ακόμη ένα σουτ, με τον Μπαρόχα να μπλοκάρει δύσκολα. Στο 65' ένα σουτ του Μπαργκάν κόντραρε και κατέληξε άουτ. Ακολούθησαν πολλές διακοπές λόγω τραυματισμού ποδοσφαιριστών αλλά και μια στο 74' για αντικείμενα που έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο. Η ΑΕΚ απείλησε ξανά στο 90' και το 91' με σουτ των Μπουονανότε και Κορδέρο, όμως το σκορ δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη.
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 
ΑΕΚ (Νίκος Παναγιωτάρας): Μπαρόχα, Μπακάκης (86' Βλαχομήτρος), Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Σοϊλέδης, Κορδέρο, Ζουκουλίνι (46' Γαλανόπουλος), Μπαρμπόσα, Πλατέλλας (68' Βασιλαντωνόπουλος), Μπουονανότε, Αραβίδης.
 
Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Γιαννιώτης, Οικονόμου, Ρισβάνης (71' Πατσατζόγλου), Τασουλής, Σιώπης, Κόρμπος, Αργυρόπουλος, Μασούρας, Χαλκιαδάκης (86' Πινιώτης), Μπαργκάν, Βιγιάλμπα (66' Ποζατζίδης).
 
Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Στην Άστον Βίλα μέχρι το 2027 ο Έμερι
Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά
Τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης-Νίκησαν τη Μίλαν και έγραψαν ιστορία
Απίστευτο και όμως αληθινό-Η Μπασακσεχίρ έστησε προτομή στον Πέλκα στα social media (pic)
Σειρήνες από Πορτογαλία για Κωνσταντίνο Τζολάκη
O Oλυμπιακός Πειραιώς διεκδικεί το Youth League απέναντι στη Μίλαν
ΑΕΚ-Ομόνοια με σούπερ προσφορά στην In2Bet – Ποια θα μείνει ζωντανή στη μάχη του τίτλου;
Πώς έφτασε στον υποβιβασμό ο ΠΑΣ Γιάννενα και η επόμενη ημέρα
Ντέρμπι με ευρωπαϊκό αέρα στο Φάληρο–Εκτός έδρας δοκιμασίες για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό
Εκτέλεσε την Πόρτο και έκλεισε ραντεβού με τον Ολυμπιακό για την ευρω-κούπα η Μίλαν