Με ηγέτη τον Ρομάνο

  Για την 9η αγωνιστική της Super League ο Ηρακλής υποδέχθηκε τον Ατρόμητο στο Καυτανζόγλειο και πήρε μιας σπουδαίας σημασίας νίκη, τόσο σε βαθμολογικό, όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο.  
Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να έχουν σε σπουδαία μέρα τον Ρομάνο, που πέτυχε δύο τέρματα, και τον Χουάντερσον που σταμάτησε τον Λε Ταλέκ από την άσπρη βούλα στο 56', με το σκορ στο 1-0.
Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι ατύχησαν να έχουν τον Λε Ταλέκ σε καταστροφικό βράδυ. Έχασε πέναλτι, αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη και εν πολλοίς καταδίκασε την ομάδα του σε ήττα.
Ο Νίκος Παπαδόπουλος πήρε παράταση ζωής στον πάγκο του Ηρακλή με αυτό το αποτέλεσμα, αντίθετα η θέση του Μιχάλη Γρηγορίου στην τεχνική ηγεσία του Ατρομήτου κρίνεται πλέον εξαιρετικά επισφαλής.
 
Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: Καυτανζόγλειο
Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (ΕΠΣ Αθηνών)
Βοηθοί: Χρήστος Ακρίβος (ΕΠΣ Αθηνών), Ιορδάνης Δημητριάδης (ΕΠΣ Καστοριάς)
Ηρακλής (Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Καρασαλίδης, Ρομάνο (86' Ζαμπάζης), Μακρής, Κυριακίδης, Ιντζόγλου, Πασάς (81' Κάσσος), Βέλλιος (76' Λουκίνας).
Ατρόμητος (Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ, Κοντοές, Μπόρισλαβ Στόιτσεφ, Λαζαρίδης, Μπιτόλο (79' Κούρος), Ουσέρο, Γοδόι, Μπρίτο (70' Μπαστακός), Πίτου Γκαρσία (46' Μίλος Στόιτσεφ), Λε Ταλέκ, Λημνιός.
Γκολ: 19' Ρομάνο, 66' Ρομάνο /
Κάρτες: 25' Ρομάνο, 42' Μπουκουβάλας, 45+1' Ιντζόγλου, 55' Καρασαλίδης, 65' Πασάς, 78' Κυριακίδης / 43' Κοντοές
Κόκκινη: 75' Λε Ταλέκ, 81' Κοντοές (2η κίτρινη)
 
Υπό πίεση και οι δυο
Ηρακλής και Ατρόμητος ήθελαν το θετικό αποτέλεσμα για τους ίδιους λόγους. Η μέχρι τώρα πορεία τους δεν ήταν η αναμενόμενη, με τους Παπαδόπουλο και Γρηγορίου να βρίσκονται υπό πίεση.
Το ματς δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας καθώς το ζητούμενο στην προκειμένη περίπτωση ήταν η ουσία. Πάθος υπήρχε, το ίδιο και θέλησε, ωστόσο το άγχος κυριαρχούσε στις προσπάθειες των 22 παικτών.
Πρώτος στόχος ήταν ο έλεγχος της μεσαίας γραμμής, όπου κυριαρχούσαν τα δυνατά μαρκαρίσματα και κάμποσα λάθη εκατέρωθεν. Πρώτη καλή στιγμή στο ματς για τον Ηρακλή στο 14ο λεπτό, όταν ο Μπουκουβάλας έκανε το γύρισμα μέσα στην μεγάλη περιοχή, αλλά ο Βέλλιος δεν πρόλαβε με προβολή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα. Ο Λημνιός μπήκε μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Χουάντερσον. Αμέσως μετά οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ.
Ο Ρομάνο είχε τις λύσεις
Ο Μπόρισλαβ Στόιτσεφ έκανε λάθος, ο Βέλλιος τροφοδότησε τον Ρομάνο και ο Αργεντίνος με σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Γκορμπούνοφ για το 1-0 στο 19'! Ο Ηρακλής διαχειρίστηκε σωστά το προβάδισμα του, ο Ατρόμητος δεν έβρισκε τρόπο να αντιδράσει και μέχρι το ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι, καθώς στο 40' ο Γκορμπούνοφ μπλόκαρε ωραία την προσπάθεια του Κυριακίδη.
Καταστροφικός ο Λε Ταλέκ
Με την έναρξη της επανάληψης ο Ατρόμητος θέλησε να γίνει πιο επιθετικός, με τον Μίλος Στόιτσεφ να παίρνει την θέση του Πίτου Γκαρσία. Στο 55' ο Λε Ταλέκ κέρδισε πέναλτι από τον Καρασαλίδη, ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση, όμως είδε τον Χουάντερσον να πέφτει σωστά στην αριστερή του γωνία και να σταματά την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα!
Τρία λεπτά αργότερα ο γκολκίπερ του Ηρακλή σταμάτησε εκ νέου τον φορ των φιλοξενούμενων, στην κεφαλιά που επιχείρησε μετά τη σέντρα του Στόιτσεφ.
Με το μομέντουμ να είναι πλέον υπέρ του, ο Ηρακλής βρήκε και δεύτερο τέρμα στο ματς, με τον ίδιο πρωταγωνιστή. Ο Μπουκουβάλας έκανε τη σέντρα από δεξιά κι ο Ρομάνο με κεφαλιά (!) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκορμπούνοφ για το 2-0 στο 66'!
Σα να μην έφταναν τα προβλήματα για τον Γρηγορίου, είδε τον Λε Ταλέκ να ολοκληρώνει την απογοητευτική παρουσία του παίρνοντας τον δρόμο για τα αποδυτήρια στο 75ο λεπτό, μετά από εκτός φάσης χτύπημα στον Καρασαλίδη. Τον ακολούθησε ο Κοντοές έξι λεπτά αργότερα, αντικρίζοντας 2η κίτρινη κάρτα για θέατρο. Κάπου εκεί ουσιαστικά τελείωσε και το παιχνίδι.
 
Η φάση του αγώνα
Αυτή του 56ου λεπτού, με τον Χουάντερσον να σταματά τον Λε Ταλέκ από τα 11 βήματα. Στέρησε από τους φιλοξενούμενους την ισοφάριση, τσάκισε την ψυχολογία τους και έδωσε φτερά στους παίκτες του Ηρακλή.
Ο διαιτητής
Είχε κάμποσες δύσκολες φάσεις το παιχνίδι, ωστόσο ήταν μάλλον σωστός σε όλες. Ο Καρασαλίδης του έδωσε το δικαίωμα να καταλογίσει πέναλτι βάζοντας το χέρι του στην πλάτη του Λε Ταλέκ που είχε πάρει πλεονέκτημα. Σωστές οι δύο κόκκινες κάρτες, αλλά και οι κίτρινες που μοίρασε για να κρατήσει τον αγώνα στο πειθαρχικό κομμάτι.
Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης
Δίχως άλλο ο Ρομάνο. Ο... δαιμόνιος κοντός πέτυχε δύο τέρματα και γενικότερα ήταν ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει ο Ηρακλής στην αναμέτρηση. Ο Αργεντίνος με την απόδοση του οδήγησε τους γηπεδούχους σε ένα πολύτιμο τρίποντο, δίνοντας στους συμπαίκτες του ψυχολογική ώθηση για την συνέχεια.
Μας άρεσε
Ο Χουάντερσον ήταν αυτός που στο ξεκίνημα της επανάληψης κράτησε όρθιο τον Ηρακλή, με τον Ατρόμητο να πιέζει για την ισοφάριση. Εξαιρετική επέμβαση στο χτύπημα πέναλτι του Λε Ταλέκ, σταθερός όσες φορές χρειάστηκε, είχε την μεγαλύτερη μετά τον Ρομάνο συνεισφορά για τη νίκη του Γηραιού.
Δεν μας άρεσε
Ο Λε Ταλέκ, πολύ απλά, ήταν η καταστροφή προσωποποιημένη για τον Ατρόμητο. Τα κατορθώματα του στο ματς τα λένε όλα.
Πηγή: Sport24.gr

Δειτε Επισης

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού κόντρα στη Φενέρμπαχτσε
Πήρε θέση η ΕΠΟ-«Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος ποδοσφαιριστή της Εθνικής»
Η FIFA ενημέρωσε και επίσημα πως δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών
ΠΑΟΚ-Κλαμπ Μπριζ: Κάν’ το όπως με την Ντινάμο
Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός: Με ένα όνειρο τρελό στην Πόλη (του)!
Λήξη συναγερμού-Η UEFA ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα Έλληνα παίκτη
«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κανένα θετικό δείγμα Έλληνα»-Τι δηλώνει ο πρόεδρος του οργανισμού αντιντόπινγκ
UEFA για τα επεισόδια στο Μπριζ-ΠΑΟΚ: «Θα διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα για τα περιστατικά στο Βέλγιο»
Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ Έλληνας διεθνής στον αγώνα με τη Γεωργία
Ανακοίνωσε sold out ο ΠΑΟΚ και προειδοποιεί με διά βίου αποκλεισμού όσους μεταπωλούν εισιτήρια