Καπίνο και Σωκράτης λύγισαν στο... 94'

Αχρωμη, άοσμη, και για... 94' ανίκητη στα μετόπισθεν εμφανίστηκε η Εθνική Ελλάδος στο πρώτο φιλικό που έδωσε με την Αυστραλία στο Σίδνεϊ (ακολουθεί δεύτερο στη Μελβούρνη). Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Μίκαελ Σκίμπε πέρασε δύσκολες στιγμές απέναντι στα "καγκουρό" του Άγγελου Ποστέκογλου, κρατούσε ανπεάφη την εστία της μέχρι το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων χάρη στην εκπληκτική εμφάνιση του Στέφανου Καπίνο και του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, αλλά στην τελευταία φάση της αναμέτρησης είδε τον Λέκι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και να χαρίζει στους γηπεδούχους τη νίκη με 1-0.  

Ο τραυματισμός του Καρνέζη και οι… τανάλιες του Καπίνο  
Η εθνική μας ομάδα ξεκίνησε δυναμικά την αναμέτρηση, χάνοντας μάλιστα σπουδαία ευκαιρία με τον Βέλλιο να ανοίξει το σκορ στο 3’, ωστόσο μετά το πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν αλλά έχασαν σωρεία μεγάλων ευκαιριών.

Σ’ αυτό συνετέλεσε τα μέγιστα ο Στέφανος Καπίνο, ο οποίος αντικατέστησε μόλις στο 14’ τον Ορέστη Καρνέζη. Ο διεθνής τερματοφύλακας της Ουντινέζε έπεσε θύμα σφοδρής εναέριας σύγκρουσης που είχε με τον Γιέντινακ και εγκατέλειψε λαβωμένος τον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο η σημαντική του απουσία δεν επηρέασε καθόλου την ομάδα του Σκίμπε, καθώς ο αντικαταστάτης του αναδείχτηκε σε κορυφαία μορφή της αναμέτρησης.

Ιδιαίτερα στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου τα «καγκουρό» πίεσαν ασφυκτικά την εθνική μας, ωστόσο ο νεαρός τερματοφύλακας αποδείχτηκε ανίκητος σε τρεις περιπτώσεις, με την επέμβασή του στις καθυστερήσεις σε σουτ του Μίλιγκαν να αφήνει άφωνους ακόμη και τους Αυστραλούς που μετέδιδαν την αναμέτρηση.

Ακίνδυνη επιθετικά η εθνική…
Το σκηνικό δεν διαφοροποιήθηκε ιδιαίτερα ούτε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με τα «καγκουρό» να έχουν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους και την εθνική να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο.

Απλά, όσο περνούσε η ώρα ο Καπίνο παρέδιδε τη σκυτάλη των εντυπώσεων στον έτερο MVP της Ελλάδας, τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο. «Να γιατί αυτός ο αμυντικός θεωρείται ένας από τους κορυφαίους του γερμανικού πρωταθλήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά η live μετάδοση του αγώνα στο FOX Sports της Αυστραλίας. Και δεν είχε άδικο…

Ο άσσος της Ντόρτμουντ ήταν απολαυστικός, ανίκητος τόσο ψηλά όσο και χαμηλά και παρέδωσε ρεσιτάλ αποτελεσματικότητας, υποχρεώνοντας συμπαίκτες και αντιπάλους να τον χαζεύουν με επιφωνήματα θαυμασμού.

Η ελληνική ομάδα κινδύνευσε σοβαρά στο 53’ όταν ο επικίνδυνος αλλά άσφαιρος Γιάννου δεν κατάφερε να στείλει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα, και στο 63’ όταν σουτ του Ρόγκιτς έφυγε δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Καπίνο.

Σε όλο αυτό το διάστημα η εθνική μας επιχειρούσε να απειλήσει με πλαγιοκοπήσεις του Χολέμπας και του Τοροσίδη, αλλά μόλις πλησίαζε στην περιοχή των Αυστραλών έμοιαζε ακίνδυνη και εξαιρετικά κουρασμένη.

Οι Αυστραλοί μάλιστα θα μπορούσαν να είχαν φτάσει στη νίκη στο 81’ αλλά ο Σέσνμπουρι σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του Καπίνο. Έτσι φτάσαμε στην τελευταία φάση της αναμέτρησης (94' ) όπου ο Λέκι σημείωσε το νικητήριο γκολ με εκπληκτικό σουτ από το ύψος της περιοχής. 

Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για μη καταλογισμό πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μανιάτη στον Κρούζε.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ράιαν, Γκέρια, Μίλιγκαν (83’ Ίρβιν), Ντέγιενεκ, Κρούζε (60’ Λέκι), Μόουϊ (61’ Ρόγκιτς), Σμιθ (82’ Γκέρσμπαχ), Γιέντινακ, Μπερνς (72’ Οικονομίδης), Σένσμπουρι, Γιάννου (72’ Κέιχιλ)

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης (15’ Καπίνο), Οικονόμου, Σταφυλίδης, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Μανιάτης, Γιαννιώτας (73’ Αραβίδης), Χριστοδουλόπουλος (46’ Μπακασέτας), Σάμαρης (56’ Ταχτσίδης), Βέλλιος και Διαμαντάκος (46’ Χολέμπας).
 
Πηγή: sdna.gr
 

Δειτε Επισης

Ο Κουέστα έγινε ο πρώτος ξένος παίκτης σε συμμετοχές στην ιστορία του Άρη
Φαβορί για τον τίτλο η ΑΕΚ, στο +4 από τον ΠΑΟ-Έχασαν έδαφος ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός
Αλλαγές στο πρόγραμμα της Super League - Ορίστηκε φινάλε στις 19 Μαΐου, επηρεάζεται ο τελικός κυπέλλου
Με τον κόσμο της στο Καραϊσκάκης η Άστον Βίλα-Tόσα εισιτήρια πήρε για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
Ξέσπασμα Αταμάν-«Αν δεν πάμε F4 δε θα 'μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»
Στην Άστον Βίλα μέχρι το 2027 ο Έμερι
Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά
Τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης-Νίκησαν τη Μίλαν και έγραψαν ιστορία
Απίστευτο και όμως αληθινό-Η Μπασακσεχίρ έστησε προτομή στον Πέλκα στα social media (pic)
Σειρήνες από Πορτογαλία για Κωνσταντίνο Τζολάκη