Γκολ και νίκη από την άλλη άκρη της Γης για την Ελλάδα

Οι παίκτες του Σκίμπε μπορούν να γελάσουν ξανά αφού πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στους «socceroos». Το 4-3-3 του Γερμανού απέδωσε, οι διεθνείς μας πρόσφεραν θέαμα, έδειξαν όρεξη και πήραν μια σημαντική νίκη που θα τους αναπτερώσει το ηθικό ενόψει της συνέχειας.

Τρομερό γκολ σημείωσε ο Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος έκανε το 0-2 στέλνοντας την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα από τα... 60 μέτρα! Ο Πέτρος Μάνταλος είχε ανοίξει το σκορ στο 8', ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Σέινσμπουρι στο 58'.

Έτσι ξεκίνησε
Ο Σκίμπε, μετά το 4-4-2 που δοκίμασε στο Σίδνεϊ, στο «Ίτιχαντ» παρέταξε την ομάδα του σε σύστημα 4-3-3. Ο Καπίνο ήταν στο τέρμα κι οι Σταφυλίδης, Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος και Τοροσίδης ήταν στην άμυνα.

Μανιάτης, Σάμαρης και Μάνταλος ήταν η τριάδα των χαφ, με τον πρώτο να έχει πιο ανασταλτικό ρόλο. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Βέλλιος, ενώ οι Μπακασέτας και Χολέμπας ήταν στα άκρα.

Ένα σύστημα που απέδωσε, μιας και η τριάδα μπροστά ήταν πολύ καλή στο πρέσινγκ και στα τρεξίματα από τα οποία προήλθαν πολλές κλεμμένες μπάλες.

Εκρηκτικό ξεκίνημα
Με το που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες του Σκίμπε έδειξαν ότι έχουν όρεξη μόνο για... φιλική εκδίκηση. Μόλις στο 1' κερδίσαμε ένα κόρνερ, ενώ η πίεση συνέχισε να ασκείται προς την περιοχή της Αυστραλίας.

Ο Τοροσίδης δημιούργησε κάποια ρήγματα από τα δεξιά, ενώ στο 4' ο Σάμαρης είδε την εκτέλεσή του να σταματάει πάνω στο τείχος.

Τελικά, στο 8', ο Βέλλιος έκλεψε την μπάλα στο κέντρο, έδωσε στον Σάμαρη και εκείνος βρήκε τον Μάνταλο δεξιά, ο οποίος αφού πάτησε μέσα στην περιοχή με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ.

Δύο λεπτά αργότερα, παραλίγο να έχουμε και το 2-0, αλλά ο Χολέμπας από καλή θέση δεν νίκησε τον Φεντερίτσι.

Κάτι που τελικά έκανε ο Μανιάτης, με Α-Π-Ι-Θ-Α-Ν-Ο τρόπο. Αφού είδε τον αντίπαλο πορτιέρε έξω από την περιοχή του... όπλισε το δεξί του και έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα από τα 60 μέτρα. Αυτό ήταν και το πρώτο τέρμα του Μανιάτη με την Εθνική.

Η Εθνική μας δεν... σταμάτησε και με... σπασμένα τα φρένα παραλίγο να γίνει το 3-0. Ο Χολέμπας, όμως, δεν μπόρεσε να βρει στόχο, τη στιγμή που η λειτουργία της μεσαίας και της αμυντικής γραμμής δεν άφηνε περιθώρια αντίδρασης στην ομάδα του Ποσέκογλου. Έτσι, το 0-2 έμεινε κι έστειλε τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια.
 
Βγήκε η δουλειά....
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «socceroos» έψαξαν την αντίδραση. Παρόλο που μπήκαν καλύτερα από την Εθνική, θα μπορούσαν να δουν τον Φεντερίτσι να μαζεύει την μπάλα από τα αντίπαλα δίχτυα για τρίτη φορά. Το αριστερό μονοκόματο σουτ του Τοροσίδη στο 55' όμως σταμάτησε στο δοκάρι.

Τελικά, μείωσαν οι γηπεδούχοι στο 58' με τον Σέινσμπουρί να μην αστοχεί από κοντά, αφότου χρειάστηκε πρώτα η κεφαλιά-δοκάρι του Κέιχιλ.

Στη συνέχεια είδαμε τους Ποστέκογλου και Σκίμπε να κάνουν τις αλλαγές τους, βλέποντας κι άλλα πρόσωπα. 

Τζιόλης, Παπάζογλου, Χριστοδουλόπουλος πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο για την Ελλάδα, ενώ ο Ποστέκογλου πέρασε στο ματς και τον Γιάννου.

Η πίεση των Αυστραλών δεν λύγισε την Ελλάδα και έτσι η Εθνική του Σκίμπε πήρε μια σημαντική νίκη ενόψει της συνέχειας, στέλνοντας ελπιδοφόρα μηνύματα!

Οι συνθέσεις:

Αυστραλία (Ποστέκογλου): Φεντερίτσι, Γκέρσμπαχ (66’ Σμιθ), Κέιχιλ, Μίλιγκαν, Λέκι (77’ Οικονομίδης), Ράιτ, Κρουζ (81’ Μπερνς), Μόουι (72’ Γιάννου), ΜακΓκόουαν (68’ Ντέγιενεκ), Σέινσμπουρι, Ρόγκιτς

Ελλάδα (Σκίμπε): Καπίνο, Τζαβέλας, Παπασταθόπουλος, Σταφυλίδης, Τοροσίδης, Μανιάτης (70’ Τζιόλης), Σάμαρης, Χολέμπας (65’ Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος, Μπακασέτας, Βέλλιος (79’ Παπάζογλου).

 Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη
Λουτσέσκου: Ποιητής του ποδοσφαίρου ο Κωνσταντέλιας