«Υποβιβάζεται ο Χάντερ, ερευνά η UEFA το Ολυμπιακός - ʼντερλεχτ»!

Η έγκυρη σε θέματα διαιτησίας ιστοσελίδα footballrefereeing, η οποία αναλύει και τις διαιτησίες στο Euro της Γαλλίας, έχει ρεπορτάζ από τους υποβιβασμούς των διαιτητών από την Επιτροπή Διαιτησίας της UEFA.  
Η συνεδρίαση της Επιτροπής, με επικεφαλής τον Πιερλουίτζι Κολίνα, αποφάσισε τον υποβιβασμό δύο μόνο διαιτητών για σοβαρά λάθη σε ματς του Europa League. Σ΄ αυτούς βρίσκεται και ο ρέφερι του αγώνα Ολυμπιακός-Άντερλεχτ στο Καραϊσκάκη, Άρλοντ Χάντερ, ο οποίος είχε κάνει αρκετά λάθη και πλήρωσε την κακή του διαιτησία.

Χαρακτηριστικά είναι το πέναλτι που έδωσε στον Ολυμπιακό, φάσεις για τις οποίες οι Βέλγοι διαμαρτύρονται για τον πειθαρχικό έλεγχο όπως εκείνη του Μποτία για το φάουλ στον Τζούριτς με τον αμυντικό του Ολυμπιακού να κόβει τον αντίπαλό του προτού βρεθεί απέναντι από τον Ρομπέρτο και ο Χάντερ αντί για κόκκινη κάρτα έδειξε κίτρινη, προκαλώντας την έκρηξη των φιλοξενούμενων.

Παράπονα έχει και η πλευρά του Ολυμπιακού, με τους «ερυθρόλευκους» να ζητάνε και εκείνοι από την πλευρά τους ένα πέναλτι.

Μάλιστα το δημοσίευμα με τίτλο: «Καταστροφικές εμφανίσεις με συνέπειες: Οι Ιβάν Μπέμπεκ και Άρνολντ Χάντερ υποβιβάστηκαν», αναφέρει και το λόγο για τον οποίο ο Χάντερ υποβιβάζεται, ενώ αποκαλύπτει πως η UEFA είχε ξεκινήσει έρευνες για το συγκεκριμένο ματς προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρξει υποψία χειραγώγησης.

«Ο Βορειοϊρλανδός Άρνολντ Χάντερ έκανε απίστευτα λάθη στο Ολυμπιακός-Άντερλεχτ, ευνοώντας την ελληνική ομάδα. Η UEFA είχε ξεκινήσει έρευνες για να εξετάσει το ενδεχόμενο χειραγώγησης», αναφέρει η αιτιολόγηση.

Παράλληλα δύο Έλληνες ρέφερι πήραν προαγωγή στις σχετικές λίστες της UEFA. Ο Τάσος Σιδηρόπουλος μπήκε στην κατηγορία top class, ενώ ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος στο Β Group.

Δειτε Επισης

Εκτέλεσε την Πόρτο και έκλεισε ραντεβού με τον Ολυμπιακό για την ευρω-κούπα η Μίλαν
Πάει πίσω το πρωτάθλημα, προς αναβολή ο τελικός του Κυπέλλου στην Ελλάδα
Respect και στους τρεις, αξίζετε να το ζείτε!
Ανάμεσα στους κορυφαίους-Υποψήφιος για MVP της εβδομάδας στο Conference League ο Τζολάκης
Μασούρας: Για όλα αυτά τα χαμένα ματς του Ολυμπιακού στο 90’, για τη Γιουβέντους, τον Τζέραρντ, το Ριαθόρ
Μαρινάκης σε Φορτούνη: Θα πάτε για πολλά εκατομμύρια εσείς
Οι αποδόσεις κατάκτησης του Conference League
Κωνσταντής Τζολάκης... Ο 21χρονος φοιτητής του Πανεπιστημίου που σόκαρε την Ευρώπη
BINTEO: Η αγκαλιά του Τζολάκη με τον πατέρα του μετά από τις τρεις αποκρούσεις πέναλτι
Δεν παίζει στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνες