ΠΑΟ: Διάρκεια, κόστος και οι δύο συνεργάτες του νέου κόουτς

Ο Αντρέα Στραματσόνι βρίσκεται στην Αθήνα και στις επαφές που θα έχει με τη διοίκηση την Κυριακή (8/11), θα ρυθμίσει τις λεπτομέρειες της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό. Αυτά που δεν έχουν αποσαφηνιστεί - τουλάχιστον, δημόσια - αφορούν τους συνεργάτες του, τα χρήματα που θα λάβει και το χρονικό διάστημα που θα δεσμευτεί με την ΠΑΕ.  

Στην Ίντερ και στην Ουντινέζε, το επιτελείο του Αντρέα Στραματσόνι απαρτιζόταν κατά κύριο λόγο από επιλογές των διοικήσεων. Άνθρωποι οι οποίοι εργάζονταν από πριν στις δύο ιταλικές ομάδες, πλαισίωσαν τον νεαρό προπονητή και μόνο δύο συνεργάτες είχαν επιλεγεί από τον ίδιο. 

Η έλευση του στον Παναθηναϊκό δεν πρόκειται να μεταβάλλει την κατάσταση, αφού η συμφωνία του με τη διοίκηση προβλέπει ότι θα προσληφθούν δύο τους οποίους θα εισηγηθεί. Αριθμητικά, δεν θα αλλάξει το παραμικρό στο προπονητικό team, διότι θα αποχωρήσουν οι Στιβ Ρούτερ και Γιουσέφ Φος, οι οποίοι είχαν προταθεί από τον Γιάννη Αναστασίου.

Όσο για τους δύο ανθρώπους οι οποίοι συνεργάστηκαν με τον Στραματσόνι στην Ίντερ και στην Ουντινέζε, είναι ο προπονητής, Βιτσέντζο Σάσο και ο γυμναστής Φρεντερίκ Πανοντσίνι. Ο Σάσο ήταν ο βοηθός του Στραματσόνι στην Πριμαβέρα της Ίντερ, ήταν ο δεύτερος βοηθός του στην Ίντερ και εντάχθηκε στο επιτελείο του στην Ουντινέζε ως αναλυτής παιχνιδιών αντιπάλων. Ο Πανοντσίνι ήταν υπεύθυνος για την εκγύμναση των παικτών της Ίντερ και στη συνέχεια των ποδοσφαιριστών της Ουντινέζε. Στο Φρίουλι δεν ήταν μόνος, αλλά μέλος μιας τετράδας γυμναστών, οι οποίοι δούλευαν πάνω στο πλάνο της ομάδας.

Οι Ιταλοί υποστηρίζουν ότι ο Σάσο και ο Πανοντσίνι θα ακολουθήσουν τον Στραματσόνι στον Παναθηναϊκό, αν και δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα των δύο συνεργατών του νέο κόουτς του Τριφυλλιού.

Χρόνος και κόστος

Στο μεταξύ, η συμφωνία του Στραματσόνι με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού προβλέπει ότι η συνεργασία τους θα διαρκέσει έως τον Ιούνιο του 2017. Εξυπακούεται, πάντως, ότι στο τέλος της σεζόν ο Αλαφούζος και ο Στραματσόνι θα επανεξετάσουν εάν έχουν μείνει ικανοποιημένοι και θα συνεχίσουν μαζί.

Όσον αφορά το οικονομικό σκέλος, οι πληροφορίες από την Ιταλία αναφέρουν ότι η ετήσια επιβάρυνση για τον 39χρονο προπονητή και τους δύο βοηθούς του θα αγγίξει τις 500.000 ευρώ, καθαρά. Κάτι που σημαίνει πως συμπεριλαμβανομένης της εφορίας, το κόστος θα ξεπεράσει τις 750.000 ευρώ. Από τα προαναφερόμενα ποσά, οι 350.000 ευρώ προβλέπονται για τον Στραματσόνι και το υπολειπόμενο ποσό για τους δύο βοηθούς του.
Πηγή: www.sport24.gr

Δειτε Επισης

Τινάζει την μπάνκα ο πρόεδρος της Πόρτο-«Ο Ολυμπιακός θα δώσει τα 17,5 εκατ. ευρώ για τον Κάρμο»
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη