Δέκα με τόνο!

λυμπιακός υποδέχθηκε τον Ηρακλή στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για την 10η αγωνιστική της Super League, θέλοντας να δώσει συνέχεια στο σερί νικών του από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Οι "ερυθρόλευκοι" μετρούσαν "9 στα 9" και λίγες μέρες πριν είχαν καταβάλει την αντίσταση της Ντίναμο Ζάγκρεμπ στο Φάληρο για την 4η αγωνιστική του Champions League, ενώ ο Γηραιός προερχόταν από ένα σημαντικό -τόσο βαθμολογικά, όσο και ψυχολογικά- τρίποντο κόντρα στον Ατρόμητο.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 20' με γκολ του Μιλιβόγεβιτς, ωστόσο το ματς κρίθηκε στο δίλεπτο 60' - 61'. Ο Μαζουακού αρχικά απέτρεψε την ισοφάριση για τον Ηρακλή και στη συνέχεια σέντραρε στον Ιντέγε για το 2-0. Σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο:
"Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος (ΕΠΣ Ηλείας)

Βοηθοί: Παναγιώτης Κασσαβέτης (ΕΠΣ Αιτ/νίας), Παναγιώτης Μεσσήνης (ΕΠΣ Αχαΐας)

Ολυμπιακός (Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Ντουρμάζ (64' Σεμπά), Πάρντο (64' Ερνάνι), Φορτούνης, Ιντέγε (70' Φινμπόγκασον).

Ηρακλής (Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Καρασαλίδης, Ρομάνο (74' Τσιλιανίδης), Μακρής (90' Τσότρας), Κυριακίδης (68' Κασσός), Ιντζόγλου, Πασάς, Βέλλιος.

Γκολ: 20' Μιλιβόγεβιτς, 61' Ιντέγε / -

Κάρτες: 87' Ντα Κόστα/ 29' Μπαρτολίνι, 43' Καρασαλίδης, 67' Ρομάνο, 87' Βέλλιος


Συνέχισε το σερί του ο Ολυμπιακός

Με διάθεση να ψάξει ένα γκολ από νωρίς και να μπει σε θέση οδηγού στην αναμέτρηση, μπήκε ο Ολυμπιακός στον αγωνιστικό χώρο, θέλοντας κυρίως να εκμεταλλευθεί τα άκρα του. Είχε την κατοχή της μπάλας, καλό ρυθμό, όμως του έλειπε το αποτέλεσμα στις συνεργασίες.

Σωστά διαβασμένος ο Ηρακλής, ήθελε να κλείσει τους χώρους προς την εστία του Χουάντερσον και δεν δίσταζε να ανεβάζει ψηλά την πίεση του προκειμένου να δυσκολέψει την πρώτη πάσα των "ερυθρολεύκων".

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πρώτοι απείλησαν μέσα από την περιοχή, όμως η κεφαλιά του Ρομάνο πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ρομπέρτο. Επιπόλαιος στο ξεκίνημα ο Ολυμπιακός, με εύκολα λάθη στον χώρο της μεσαίας γραμμής, δεν μπορούσε να βάλει την μπάλα με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ και πολύ περισσότερο να βγάλει τον Ιντέγε σε θέση βολής.

Οι Πειραιώτες βρήκαν την λύση στον γρίφο του γκολ μέσα από μια στημένη φάση στο 20ο λεπτό. Η άμυνα των φιλοξενούμενων απέτυχε να απομακρύνει ορθώς την μπάλα και ο Μιλιβόγεβιτς δεν έχασε την ευκαιρία να ευστοχήσει με το αριστερό για το 1-0. Αυτό ήταν και το τρίτο φετινό τέρμα του Σέρβου, μετά από αυτά με Λεβαδειακό και ΠΑΟΚ.Στο μισάωρο η κατοχή μπάλας ήταν στο 67% - 33%, ο Ηρακλής δεν έβρισκε τρόπο να αντιδράσει και τη μοναδική φορά που έφτασε κοντά στο να το κάνει, ο Ντα Κόστα έκοψε την ύστατη στιγμή την πορεία της μπάλας, πριν αυτή φτάσει στον Βέλλιο που έβγαινε απέναντι στον Ρομπέρτο. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου 45λεπτου στο Φάληρο.Ασόβαρος ήταν ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα της επανάληψης, δίνοντας το δικαίωμα στον Ηρακλή να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή του Ρομπέρτο. Με κυριότερη αυτή του 60ου λεπτού, όταν ο Μαζουακού έσωσε την εστία της ομάδας του σε γύρισμα του Πασά και προ του Κυριακίδη.

Απόλυτος πρωταγωνιστής για τους Πειραιώτες ο Γαλλοαφρικανός μπακ, που αμέσως μετά (61') σέρβιρε αριστερά στον Ιντέγε για το 2-0! Αμέσως μετά οι δύο προπονητές ξεκίνησαν τις αλλαγές, το παιχνίδι άνοιξε, ωστόσο τίποτε δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Λαμπρόπουλου στο παιχνίδι.

Οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν το "10 στα 10" και μετά την διακοπή πάνε στην Λεωφόρο (21/11) για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δίχως την παραμικρή βαθμολογική απώλεια. Στο τέλος του αγώνα ο Μάρκο Σίλβα άκουσε ρυθμικά το όνομα του από τους φίλους των Πειραιωτών.

Η φάση του αγώνα

Αυτή που εκτυλίχθηκε μέσα στο δίλεπτο 60' -  61', όπου ο Ηρακλής έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση και τελικά βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2 τέρματα. Ο Μαζουακού πήρε την μπουκιά από το στόμα του Κυριακίδη και δευτερόλεπτα μετά ο Ιντέγε σημείωσε το 2-0 για τον Ολυμπιακό.

Ο διαιτητής

Έβγαλε χωρίς προβλήματα το παιχνίδι και έκανε χρήση των καρτών όταν το πράγμα πήγε να ξεφύγει στον πειθαρχικό έλεγχο. Με εξαίρεση ένα οφσάιντ που καταλογίστηκε λανθασμένα στον Βέλλιο, καλό βαθμό παίρνουν και οι βοηθοί του.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Αρτούρ Μαζουακού. Έσωσε τον Ολυμπιακό από την ισοφάριση και αμέσως μετά πέρασε την ασίστ στον Ιντέγε για το 2-0, εξέλιξη που ουσιαστικά έκρινε και την μοίρα της αναμέτρησης στο Φάληρο.

Μας άρεσε

Πολύ καλό παιχνίδι από τον Κασάμι, ήταν συνολικά καλύτερος από τον Μιλιβόγεβιτς, παρά το γεγονός ότι ο Σέρβος σκόραρε. Ο διεθνής με την Ελβετία μέσος κέρδισε σχεδόν όλες τις προσωπικές μονομαχίες με τους μέσους του Ηρακλή, πάσαρε πολύ καλά σε μικρές και μεγάλες αποστάσεις, ενώ ήταν μια ανεξάντλητη πηγή ενέργειας για τον Ολυμπιακό σε όλο το 90λεπτο.

Δεν μας άρεσε

Το άνευ λόγου και αιτίας μαρκάρισμα του Βέλλιου στον Μιλιβόγεβιτς στο 87'. Εκτός από επικίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα του Σέρβου μέσου, λίγο έλειψε να βάλει μπουρλότο στο ματς.
 
Πηγή: www.sport24.gr

Δειτε Επισης

Οι αποδόσεις κατάκτησης του Conference League
BINTEO: Η αγκαλιά του Τζολάκη με τον πατέρα του μετά από τις τρεις αποκρούσεις πέναλτι
Δεν παίζει στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνες
BINTEO: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού
Το φυλαχτό του πατέρα του Τζολάκη στη διαδικασία των πέναλτι-«Πήραμε μαζί την πρόκριση»
Τζέκο: Τα πέναλτι είναι μία ειδική διαδικασία, εμείς δεν ήμασταν τυχεροί
Είπε αντίο στην Ευρώπη o ΠΑΟΚ με κέρδη άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ
Τα highlights από τη μεγαλειώδη πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Φενέρμπαχτσε
Τα χρήματα που πήρε κι αυτά που περιμένει ο Ολυμπιακός στο Conference League
Ο Ολυμπιακός έγινε η τρίτη ελληνική ομάδα που φτάνει στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης